Πολιτική μειωμένου τιμολογίου ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας. Εξακολουθούν πολλά χωριά να φωνάζουν για δύο μέτρα και δύο σταθμά στις πληρωμές των λογαριασμών


Κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου
Γερές κόντρες ξέσπασαν μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης, όταν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας (τη 12η Ιουνίου), συζητήθηκε εκ νέου ως θέμα ημερήσιας διάταξης η τιμολογιακή πολιτική που αφορά την Ύδρευση και Αποχέτευση  στο σύνολο της περιοχής.
Η Μείζονος Αντιπολίτευση
Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Γιάννης Περήφανος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Παναγιώτου ζήτησαν να ακολουθηθεί μια ενιαία γραμμή τιμολογιακής πολιτικής στο σύνολο το Δήμου ενώ ήρθαν πολλές φορές σε σκληρή αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο πρώην Δήμο Νηλέως καθώς δεν υπήρχε Επιχείρηση Ύδρευσης και οι λογαριασμοί εκδίδονταν από Ιδιωτική Εταιρεία (θέμα το οποίο είχε καυτηριάσει και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θανάσης Λεοντής σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει). Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η Δημοτική Αρχή ο Νηλέας είχε μείνει χωρίς λογαριασμούς με συνέπεια να μην ολοκληρωθούν τρία εξάμηνα είσπραξης.
Η Αντιπολίτευση υποστήριξε πως η τιμολογιακή πολιτική άλλαξε μετά και την καινούργια απόφαση της Επιχείρησης έχοντας σε ορισμένους λογαριασμούς ανοδική τάση και όχι ενιαία τιμή. Κάποιοι από τους δημότες πληρώνουν αυξημένη πάγια τιμή και άλλοι πολύ μειωμένη. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ - ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...
Κατά τη συνεδρίαση...
Ο κ. Λεοντής επεσήμανε πως «έχουμε πάρει απόφαση από την ημέρα που έγινε η ένωση των Δήμων να υπάρξει μια τιμή για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Μία τιμή για όλους!».
Ο κ. Ψαρρός είπε ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς τις τιμές καθώς μαζί με το Φ.Π.Α. είναι στα ίδια επίπεδα όπως και πριν. Με εξαίρεση το Δημοτικό Διαμέρισμα Αχλαδίου στο κομμάτι της αποχέτευσης, όπου τέθηκε νέα τιμολογιακή πολιτική και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Να φροντίσουμε την επαναφορά της τιμής που ίσχυε πριν.
Ο κ. Περήφανος είπε, ότι δεν είναι σωστό να γίνουν εισπράξεις με μια τιμολογιακή πολιτική απαγορευτική για πολύ κόσμο.
Μετά από πολύ φασαρία, διαρκείς διαξιφισμούς και αφού αναλύθηκαν τιμές, προηγούμενες αποφάσεις, αναλύσεις επί των αναλύσεων χωρίς ουσιαστικό συμπέρασμα… το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εφαρμοστεί μια πολιτική μειωμένου τιμολογίου στο σύνολο του Δήμου. 
Θ. Λεοντής: Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΛΑ
Η τιμολογιακή πολιτική είχε απασχολήσει και τη συνεδρίαση της 23ης Μαΐου όπου και τότε ο κ. Ψαρρός είχε εξηγήσει πως «αύξηση δεν υπάρχει πουθενά και είναι πολύ δύσκολο θέμα η είσπραξη των τελών από τη ΔΕΥΑΜΛΑ.
Παρακολουθώντας δημοσιογραφικά το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με ανεξόφλητους, εδώ και πολλά χρόνια, λογαριασμούς και την έντονη αντίδραση Δημοτικών Διαμερισμάτων να προχωρήσουν σε εξόφληση λογαριασμών, λόγω του ότι θεωρούν πως γίνονται πολλές διακρίσεις εις βάρος τους - όπως αναδείξαμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας- καθώς κάποιοι κάτοικοι συνειδητά δεν πληρώνουν (ορισμένοι από αυτούς με σημαντική οικονομική επιφάνεια). Δυστυχώς μέχρι και τώρα δεν έχουμε ακούσει στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται λόγος για αυτές τις διακρίσεις και ποια θα είναι η εξέλιξη επί του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά για άλλη μια φορά την περίπτωση στο χωριό Δρυμώνα όπου οι κάτοικοι έχουν πετάξει τους λογαριασμούς στο καφενείο, θεωρώντας ότι υπάρχουν συγχωριανοί τους που έχουν χρόνια να πληρώσουν την ύδρευση.
Ο κ. Λεοντής εξήγησε, πως θα είναι σκληρός και αμείλικτος αν διαπιστώσει παρανομίες και διακρίσεις ως προς την εξόφληση των λογαριασμών και τόνισε ότι «δεν θα χαριστώ σε ο,τι αφορά ανεξόφλητους λογαριασμούς και παρανομίες. Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο». Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων…
Σας παραθέτουμε παρακάτω το πρακτικό της συνεδρίασης της 23ης Μαΐου και τις αποφάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις