Η εθελοντική κίνηση περιποίησης του χώρου της παραλίας από επιχειρηματίες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών στις Ροβιές


Κατά τη συνεδρίαση...
Αίτημα διαμαρτυρίας προς το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, σχετικά με την απαραίτητη και συχνή περιποίηση - συντήρηση του χώρου μπροστά από επιχειρήσεις και σπίτια, στην παραλία των Ροβιών, κατέθεσαν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής (υπογεγραμμένο από 59 κατοίκους) - κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 23 Μαΐου - εκφράζοντας και την αγανάκτηση τους καθώς βρίσκονται κατηγορούμενοι για την εθελοντική τους δράση στο χώρο της παραλίας. 
Γ. Πετράκος
Ο Γιώργος Πετράκος, ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου στις Ροβιές παρουσίασε την εικόνα που επικρατεί στην παραλία επισημαίνοντας, ότι επανειλημμένα είχε γνωστοποιήσει την έκταση του προβλήματος αλλά δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση με αποτέλεσμα οι ίδιοι εθελοντικά να προβούν σε αποκατάσταση του χώρου μπροστά από τις επιχειρήσεις τους (κοινόχρηστοι χώροι οι οποίοι ήθελαν καθαρισμό καθώς οι θαμνώδεις εκτάσεις κατά μήκος της παραλίας είχαν μετατραπεί σε ζούγκλα).
«Λόγω της κατάστασης περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό η επιφάνεια της παραλίας, μάλιστα εντοπίσαμε πολλά ερπετά. Τίθεται θέμα ασφάλειας για όλους, για τα παιδιά μας αλλά και για τους επισκέπτες τουρίστες. Εν όψει θέρους δεν μπορούσαμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα και να περιμένουμε. Εθελοντικά αναλάβαμε την επιμέλεια - καθαριότητα του χώρου. Τα χορτάρια μας είχαν κυριολεκτικά πνίξει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσης υπήρχε μεγάλος κίνδυνος ακόμη και για εκδήλωση πυρκαγιάς σε αυτά τα σημεία κυρίως όταν η θερμοκρασία θα ανέβαινε στα ύψη», περιέγραψε αγανακτισμένος ο κ. Πετράκος.
Συμπληρώνοντας εξήγησε, ότι έχει προκύψει και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα καθώς αντιμετωπίζει αντιπαραθέσεις με άλλους κατοίκους. Όπως υποστήριξε ο ίδιος τους κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα, πως στα πλαίσια της εθελοντικής τους κίνησης για την άμεση αποκατάσταση της εικόνας στην παραλία, παραβίασαν σημείο του αιγιαλού (κατά την κοπή των σχοίνων).
Ο Δήμαρχος Ανέστης Ανέστης Ψαρρός εξήγησε, πως το θέμα αυτό έχει τεθεί από πέρυσι. Δυστυχώς το προσωπικό είναι λιγοστό και εν γνώσει μας ανέλαβαν οι άνθρωποι εθελοντικά να περιποιηθούν το σημείο καθώς ακόμη και τα ρεμέτζα ήταν μέσα στα σχοίνια.
Α.Ψαρρός
Αντί να πούμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που με προσωπικό κόπο και κόστος φρόντισαν για την αποκατάσταση του χώρου, τους κυνηγάνε κιόλας. Έγινε μια σειρά καταγγελιών σε Λιμεναρχείο, Αστυνομία και Λιμενικό Ταμείο εναντίον τους.
Η ευθύνη είναι δική μου. Επειδή μια ομάδα εθελοντών πήγανε να καθαρίσουν μόνοι τους το χώρο, να τους πάμε και κατηγορούμενους; Σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και με την εθελοντική δράση, παρακαλώ οι αρμόδιες Υπηρεσίες να είναι πιο προσεχτικές.
Ο χώρος ήταν αφημένος και αποτελούσε εστία μολύνσεως για όλους, ήταν δυνατόν να μην καθαριστεί;».
Ο Αντώνης Μπάρετ, Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής είπε, ότι πρέπει να υπάρχει άμεση συνεργασία με τις Υπηρεσίες αλλά και μεταξύ των κατοίκων, όταν πρόκειται για μια άκρως τουριστική περιοχή όπως είναι οι Ροβιές. Όλοι οι επιχειρηματίες να βοηθάνε. Η παραλία των Ροβιών χρειάζεται επειγόντως μια οργανωμένη πλαζ και σε αυτό το θέμα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από όλους μας - στην ανάπτυξη των παραλιών.
Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως Γιάννης Καντζούρας επισήμανε ότι οι εθελοντικές ομάδες πρέπει να βοηθηθούν από όλους και όχι να καταγγέλλονται.
Κατά τη συνεδρίαση...
Ο κ. Πετράκος δήλωσε διαθέσιμος να βοηθήσει σε ο,τι χρειστεί για τη τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, τονίζοντας πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα οργανωμένο Beach Volley στην παραλία φυσικά και με την επίβλεψη των Υπηρεσιών. Να βοηθήσουμε όλοι ώστε ένα κομμάτι της παραλίας να οργανωθεί πλήρως και στα σημεία όπου βρίσκονται οι ξαπλώστρες να πέσει επιπλέον άμμος για να γίνουν πιο ελκυστικά και χρηστικά για τους τουρίστες.
Ευθύς αμέσως με το Δασαρχείο τα έβαλε για άλλη μια φορά ο κ. Ψαρρός καθώς αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «επιχειρήσαμε να ρίξουμε άμμο και βρήκαμε μπροστά μας το Δασαρχείο. Δεν μας άφησαν γιατί υποστήριξαν ότι οι Δήμοι δεν είναι υπεύθυνοι για τις παραλίες. Προτείνω η εν λόγω Υπηρεσία να περιοριστεί στα δάση και όχι να ασχολείται με βλακώδεις ενέργειες».
Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, αναλυτικό ρεπορτάζ σύντομα στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις