Σήμερα θα σας τρελάνω με λαχταριστή σοκολατόπιτα...............

Μια συνταγή της Γιώτας δανεική από τη μαμά και δοκιμασμένη... 

Από τα αγαπημένα μου γλυκά... μοναδική και γευστική σοκολατόπιτα για ατελείωτα γαστρονομικά "ταξίδια"... 
Αμαρτωλό γλυκό αλλά ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Σημειώστε γρήγορα γρήγορα τα υλικά!!!...


υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. Μαργαρίνη (της αρεσκείας σας)
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρας
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι βραστό νερό

εκτέλεση
Σε μία μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη  και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη να λιώσει. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα και το κακάο σιγά-σιγά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Βράζουμε το νερό σε ένα μπρίκι, το προσθέτουμε στο μίγμα και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μίγμα με το οποίο θα περιχύσουμε στο τέλος τη σοκολατόπιτα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα κουζίνας τα αυγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε και το μίγμα που είχαμε προηγουμένως ετοιμάσει ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε στο τελικό μίγμα τις νιφάδες κουβερτούρας.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ακριβώς 20 λεπτά στους 180C.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το μίγμα του κακάο που κρατήσαμε.

Συνήθως σερβίρω με μια μπάλα παγωτό βανίλια...

Καλή όρεξη, είναι τέλεια!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις