Συνταγή μούρλια της μαμάς! Μπριζολάκια με μανιτάρια και γιαούρτι


Λοιπόν, μολύβι, χαρτί και κρατήστε σημειώσεις. Αυτή η συνταγή είναι οικογενειακή  και ιδιαίτερα γευστική. Το γιαούρτι ταιριάζει απίστευτα ωραία με το κρέας...


Υλικά: 

μπριζόλες μοσχαρίσιες ( εσείς θα κανονίσετε την ποσότητα)
1 μικρό κουτί μανιτάρια, προτιμώ φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
μισό λεμόνι (το χυμό του)
½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
μισό ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Αλατάκι
πιπέρι

Εκτέλεση 

Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτετε τη μουστάρδα.
Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.

Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.

Σερβίρονται με ρυζάκι ή πουρέ πατάτας. Εγώ συνήθως συνοδεύω το πιάτο με σαλάτα μαρούλο, ρόκα, φλούδες παρμεζάνας και λιαστή ντομάτα.

Καλή σας όρεξη και επιτυχία, περιμένω εντυπώσεις!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις