Με έμπνευση από την Ισπανία


Μια συνταγή πικάντικη που με έχει ξετρελάνει! Σας την προτείνω. Είναι πολύ εύκολη και με υλικά που έχουμε σίγουρα στο ψυγείο.

Υλικά για 4 άτομα

675 γρ. μικρές πατάτες

5 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες σε φέτες

1/2 κουταλάκι καυτερή πιπεριά

1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο

2 κουταλάκια πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια

χοντρό αλάτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο, βραστό νερό ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και, αν θέλετε, τις ξεφλουδίζετε.Τις κόβετε σε κομμάτια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις πατάτες ώσπου να χρυσίσουν.
Στο μεταξύ,κοπανίζετε σε γουδί το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το κύμινο. Προσθέτετε την πάπρικα και το ξύδι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα του σκόρδου στις πατάτες,μαζί με την πιπεριά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές ή χλιαρές,πασπαλισμένες,αν θέλετε,με
χοντρό αλάτι.

Καλή Επιτυχία !!

Απο το βιβλίο Μεσογειακή Κουζίνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις