ΕΓΡΙΠΟΣ: Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση της καρδιάς μας!


Πριν από ένα χρόνο, ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα κάπου στη Λίμνη της Βόρειας Εύβοιας ο Κωνσταντίνος, ο Μάνος και εγώ αποφασίσαμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε το δικό μας Συνεταιρισμό με αγάπη και σεβασμό στο συνάνθρωπο μας.


Η κοινωνική μας επιχείρηση με την επωνυμία ΕΓΡΙΠΟΣ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 με αριθμό Μητρώου Δ00319 και είναι παραγωγικού χαρακτήρα, με κύριους σκοπούς την Καλλιέργεια Ελιάς και Αρωματικών Φυτών, τη Συσκευασία Τυποποίηση Ελαιόλαδου και την παρασκευή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που θα αναδείξουν τις γαστρονομικές συνήθειες του τόπου μας, της Εύβοιας αλλά και γενικότερα...

Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη αναπτύξει πολλές κοινωνικές δράσεις, όπως διεξαγωγή πολιτιστικών και πολιτισμικών events, αγροτουρισμού, θεματικού τουρισμού καθώς και wine and food events.

Κύρια επιδίωξη μας είναι η δημιουργία οικολογικού συσκευαστηρίου ελαιολάδου σε ιδιόκτητη έκταση 7,5 στρ. στον Μύτικα-Αμπέλια (3,5 χλμ. Από Χαλκίδα), που σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες πιστοποίησης τα παραγόμενα προϊόντα θα πωλούνται μέσω του site μας σε παντοπωλεία και deli Ελλάδας και εξωτερικού.


Η όμορφη παρέα του ΕΓΡΙΠΟΥ μεγάλωσε και σήμερα μετρά εννέα συνεργάτες εξειδικευμένους επιστήμονες και ήδη η δράση μας αρχίζει να γίνεται γνωστή αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές με αποκορύφωμα τη συμμετοχή μας στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας "Επιχειρώντας Αλλιώς" όπου συμμετέχουμε και ως υποψήφιοι βράβευσης στις 3 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο Ίδρυμα Ωνάση υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τα ξενύχτια και οι ανησυχίες μας αποφέρουν τους πρώτους καρπούς της συλλογικής μας προσπάθειας! 

Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και ήδη και το δεύτερο project μας είναι γεγονός.... Λεπτομέρειες σύντομα στη σελίδα μας: http://egripos.com/el/

Για να δείτε τη σελίδα μας και στο facebook πατήστε εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις