Η όμορφη Γιορτή λήξης του Δημοτικού Σχολείου της Λίμνης - Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης σε κλίμα συγκίνησης και γλυκών μαθητικών αναμνήσεων


 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άλλη μια σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές συγκίνησης, χαράς, γέλιου, γνώσεων, νέων κοινών εμπειριών και ανέμελων διαλειμμάτων, έφτασε στο τέλος της για το Δημοτικό Σχολείο της Λίμνης.
Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου (ημέρα Τετάρτη) με μια όμορφη γιορτή γεμάτη εκπλήξεις και γλυκιές αναμνήσεις για μαθητές και γονείς. Ήταν κατά γενική ομολογία μια υπέροχη βραδιά και όλοι νιώσαμε έστω και για λίγο παιδιά, έχοντας στο νου την εικόνα των πρώτων δασκάλων που μας βοήθησαν να αποκτήσουμε πολύτιμα πνευματικά εφόδια και σεβασμό για τη ζωή.
Στη Γιορτή λήξης συμμετείχαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Λίμνης κ. Δαυίδ Αγγελόπουλος, σύσσωμοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, εκπαιδευτικοί - δάσκαλοι, γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και πολλοί φίλοι που παρακολούθησαν με χαρά αυτή τη ξεχωριστή για όλους εκδήλωση.
Η Γιορτή ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και οι μαθητές ξετύλιξαν το ταλέντο τους ερμηνεύοντας αγαπημένες μελωδικές συνθέσεις, τραγουδώντας και χορεύοντας, δίνοντας τη δική τους ανέμελη, ζωντανή και χαρούμενη αύρα σε όσους ήταν δίπλα τους αυτή την πολύ όμορφη βραδιά.
Συγκινημένοι οι δάσκαλοι τους χειροκρότησαν ζεστά τις προσπάθειες των μαθητών τους και η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν εκφωνήθηκαν οι λόγοι από τους τελειόφοιτους της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης, την εκπαιδευτικό κ. Κλειώ Βαβούρη, το Διευθυντή κ. Αγγελόπουλο. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η κ. Γιάννα Ανυφιώτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ


Οι μαθητές της Ε΄ τάξης αποχαιρέτησαν με το δικό τους αυθόρμητο και μοναδικό τρόπο του τελειόφοιτους συμμαθητές τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το ταξίδι των έξι χρόνων στο σχολείο αυτό για σας ολοκληρώθηκε κι εμείς θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε τους φίλους, με τους οποίους μοιραστήκαμε κάθε γωνιά του σχολείου που χώρεσε τα όνειρα, τα χαμόγελα μας, τις απορίες, τα καρδιοχτύπια μας και τα κλάματα μας.
Μαζί με τους δασκάλους μας ανοίξαμε παράθυρο στη σκέψη, τη φαντασία, τη γνώση… Εσείς τώρα θ’ ανοίξετε τα φτερά σας για νέους ορίζοντες, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο που θα σας προσφέρει ανώτερες γνώσεις…».
Το ίδιο συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετιστήριος λόγος της ΣΤ΄ Τάξης προς τους συμμαθητές και τους δασκάλους. 
«Μαθητές, μικροί και μεγάλοι δούλεψαν σκληρά για να πετύχουν τον σκοπό τους. Μέχρι που φτάσαμε σε αυτήν την ημέρα. Στην ημέρα αποχαιρετισμού, όπου εμείς τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης για τελευταία φορά βρισκόμαστε στο Δημοτικό Σχολείο. Από δω και πέρα θα είμαστε σε ένα μεγαλύτερο σχολείο, στο Γυμνάσιο, όπου εκεί θα γνωρίσουμε νέα παιδιά και δασκάλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε το παλιό μας σχολείο. Εκεί όπου υπομονετικοί άνθρωποι, οι δάσκαλοι μας εκτός από τα μαθήματα που μας δίδαξαν, μας έμαθαν και κάτι πολύ σημαντικό, να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας και να θεωρούμε ότι κάθε στόχο που επιδιώκουμε μπορούμε και να τον κατακτήσουμε. Το παράδειγμα τους, οι συμβουλές τους και οι αξίες στις οποίες μας έκαναν να πιστέψουμε, θα είναι τα καλύτερα εφόδια μας για τη μελλοντική μας προσπάθεια».
Κλείνοντας τα παιδιά ευχαρίστησαν μέσα από τα βάθη της καρδιάς τους τη δασκάλα τους κ. Βαβούρη με την οποία πέρασαν μια θαυμάσια σχολική χρονιά γεμάτη γέλια, φωνές, δημιουργία και συνεργασία αλλά δεν ξέχασαν και τους δάσκαλους που είχαν σε μικρότερες τάξεις, την κ. Ανθούλα Παναγιώτου, τον κ. Δημήτρη Καιτσώτη, τη κ. Μάγδα Αφαινδρή και το γυμναστή κ. Κώστα Πορτοκαλίδη. Μίλησαν για όλους με λόγια αγάπης, νοσταλγίας και είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διευθυντή τους κ. Αγγελόπουλο, τονίζοντας πως «όλοι θα είστε πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μας και δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ. Να είστε καλά, υγιείς, ευτυχισμένοι και δημιουργικοί με τα παιδιά του Σχολείου μας».
Η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης κ. Βαβούρη μίλησε με λόγια καρδιάς στα παιδιά της, στους μαθητές της εκφράζοντας πρώτα από όλα      «ένα μεγάλο ευχαριστώ - εκ μέρους και όλων των συναδέλφων - στους γονείς, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που υπήρξαν συμπαραστάτες και υποστηριχτές της δουλείας μας μέχρι τώρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους συναδέλφους που σε κλίμα άψογης συνεργασίας και καλής διάθεσης με μόνο γνώμονα την αγάπη μας για τους μαθητές, μου θύμισαν πως είναι να δουλεύεις σε ένα πραγματικό σχολείο. Και με απόλυτη ειλικρίνεια θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στο μαέστρο μας αυτή τη χρονιά, που δεν είναι άλλος από το Διευθυντή μας κ. Αγγελόπουλο.
Αγαπητά μου παιδιά, ήρθε η στιγμή που θα αποχαιρετήσετε το Δημοτικό. Δεν πρέπει να στεναχωριέστε όμως. Έτυχε να ζήσουμε μαζί μια χρονιά πολύ δύσκολη και κάποιες Κασσάνδρες μιλούν για χρόνια που θα ακολουθήσουν ακόμη πιο δύσκολα. Δεν θέλω όμως ποτέ να δω σ’ αυτά τα μάτια ίχνος θλίψης ή μελαγχολίας, ίχνος παραίτησης. Γιατί σ’ αυτά τα μάτια οφείλει να είναι ζωγραφισμένη η ελπίδα. Σε αυτές τις καρδιές οφείλει να είναι ριζωμένη η πίστη, πεποίθηση πως θα ζήσετε ένα μέλλον λαμπρό και θα δείτε τα όνειρα σας να πραγματοποιούνται σε ένα κόσμο πιο δίκαιο, έναν κόσμο που σας αξίζει. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ το χρωστάω σε σας γιατί κρατάτε μέσα μου ζωντανή αυτή την ελπίδα και αυτή την πεποίθηση. Καλή συνέχεια στη σχολική ζωή, να είστε καλά και κάθε επιτυχία με όλη μου την αγάπη.»
Ακολούθησε μια αναδρομή μέσω dvd (άριστα φροντισμένου από μαθητές και δασκάλους) στην πορεία των μαθητών - κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς - της ΣΤ΄ τάξης και όλοι δάκρυσαν από χαρά και συγκίνηση, βλέποντας πολλές εικόνες από τη πλούσια δράση των παιδιών, τη συμμετοχή τους σε σχολικές εκδηλώσεις, μαγευτικές και πολλές στιγμές κεφιού, δημιουργίας, φαντασίας, ομαδικής συνεργασίας, οι οποίες αναμφίβολα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων καθώς τα μαθητικά χρόνια είναι πάντα τα καλύτερα!!!  
Ο κ. Αγγελόπουλος αφού ευχαρίστησε μαθητές, γονείς και συναδέλφους είπε, ότι έφτασε η ώρα του απολογισμού επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Τι κάναμε, τι παραλείψαμε, τι δεν πήγε όπως θέλαμε. Άλλοτε το Σχολείο ήταν η κύρια πηγή γνώσης. Σήμερα οφείλει να οδηγεί τους μαθητές στους δρόμους ανακάλυψης της γνώσης, να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να τους παροτρύνει να ερευνούν. Παράλληλα όμως στοχεύει και στη διαμόρφωση χαρακτήρων. Σήμερα περισσότερο από πότε έχουμε ανάγκη από ανθρώπους και ανθρωπιά. Στόχος μας λοιπόν είναι να διαμορφώσουμε χαρακτήρες που διαπνέονται από κατανόηση, ανθρωπιά και αγάπη. Οι γνώσεις μόνες τους δεν έχουν καμία αξία και όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες ΄΄κάθε επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία ου σοφία φαίνεται΄΄ και ο Απόστολος Παύλος ΄΄εάν τες γλώσσες… και κύμβαλον αλλάζον΄΄. Αυτή η μέρα, εδώ και 25 χρόνια είναι πάντα μια ιδιαίτερη μέρα. Συγκινησιακά φορτισμένη. Συναισθήματα ανάμεικτα. Χαρά γιατί η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, γιατί βάλαμε και φέτος ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της γνώσης και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών μας. Αλλά και μεγάλη λύπη, γιατί αποχωριζόμαστε τα παιδιά μας, που έξι χρόνια ήταν μαζί μας, που τα πήραμε από το χεράκι όταν ήρθαν για πρώτη φορά στο Σχολείο και τώρα τα καμαρώνουμε μεγάλα κορίτσια και αγόρια πια. Θα μας λείψουν. Τα αγαπήσαμε. Τα αγαπάμε. Είναι τα παιδιά μας. Υγεία σε όλους και τις πιο θερμές ευχές μας στους μαθητές μας, κυρίως αυτούς αποχωριζόμαστε για πρόοδο και τύχη στη ζωή τους».
Ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε όσους με αγάπη στάθηκαν συμπαραστάτες τη χρονιά που πέρασε, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύχρονη και αμέριστη στήριξη και προσφορά του, χαρακτηρίζοντας την όαση.
Τα παιδιά έδωσαν με όλη την αγάπη τους δώρο στη δασκάλα τους κ. Βαβούρη, ευχήθηκαν σε όλους καλό καλοκαίρι και ένα όμορφο, δημιουργικό νέο ξεκίνημα πηγαίνοντας σε λίγους μήνες στο Γυμνάσιο.
Γιώτα Περήφανου
                                         Φωτορεπορτάζ: Νατάσα Ντάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις