25 Μαρτίου – Η περήφανη γεμάτη νιάτα και καμάρι μαθητική παρέλαση των Σχολείων της Λίμνης


Στα γαλανόλευκα ντυμένοι με καμάρι και εθνική περηφάνια, παρέλασαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της Λίμνης καθώς και οι Ναυτοπρόσκοποι και τα Λυκόπουλα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων της γραφικής κωμόπολης.
25 Μαρτίου, η θαλασσινή Λίμνη, φόρεσε τα γιορτινά της, υπό τους χαρούμενους και συγκινητικούς ήχους των εορταστικών κωδωνοκρουσιών. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε η επετειακή Εθνική μας Εορτή με τη σημαία μας να ανεμίζει από άκρη σε άκρη στην περιοχή. 
Στις 7:00 το πρωί ακούστηκαν οι πρώτες χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες χαιρετίζοντας την ήμερα. Στη συνέχεια επίσημοι με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή, τις Αρχές του τόπου (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο), Συλλόγους και Φορείς, Εκπαιδευτικούς, μαθητές και προσκόπους μετέβησαν στην Εκκλησία. Ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας (Γενέθλιον της Θεοτόκου) και η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από την καθηγήτρια του Γυμνασίου Λίμνης κ. Ειρήνη Μήλια. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από το σεβαστό ιερατείο στην Πλατεία Ηρώων, όπου Επίσημοι, Αρχές και Φορείς - Σύλλογοι του Τόπου κατέθεσαν στεφάνια. Το Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος - Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων Γιάννης Στεργίου. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κωνσταντίνος Πορτοκαλίδης.
Η τελετή έκλεισε σε συγκινητική ατμόσφαιρα με σιγή ενός λεπτού και τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν οι μαθητές.
Το εθιμοτυπικό της ημέρας ολοκληρώθηκε στην παραλία με την επετειακή μαθητική παρέλαση, όπου τα νιάτα της Λίμνης καταχειροκροτήθηκαν ενώ ξεχώρισαν φορώντας και παραδοσιακές στολές. Χαριτωμένη και τρυφερή ήταν η παρουσία των λυκόπουλων που παρέλασαν με καμάρι και ζωντάνια!!
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου καθώς και από το νεανικό τμήμα του Χορευτικού το «Λύμνι» με την άριστη επιμέλεια του κ. Γιώργου Φλώκου. Κατά γενική ομολογία τα παιδιά χόρεψαν εξαιρετικά!!! Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές που φρόντισαν την πολύ όμορφη παρουσίαση των μαθητών.
Επίσημοι, καλεσμένοι, επισκέπτες και κάτοικοι της Λίμνης κατέληξαν στο Δημαρχείο όπου είχε στηθεί ένας εορταστικός μικρός μπουφές. Σε ευχάριστη ατμόσφαιρα ανταλλάχθηκαν ευχές για την ημέρα αλλά και τους εορτάζοντες.

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες!!!

Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις