Η ιστορική εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου της Λίμνης - Εγκαίνια του σχολικού θεάτρου


Δύο υπέροχες εκπλήξεις είχε να παρουσιάσει το Δημοτικό Σχολείο Λίμνης, γιορτάζοντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Την Πέμπτη, στις πέντε το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας θαυμάσιας αίθουσας εκδηλώσεων - χώρος θεάτρου, χωρητικότητας περίπου 200 θέσεων, εξοπλισμένος πολύ όμορφα και λειτουργικά για σχολικές εκδηλώσεις.
Με μόχθο, μεράκι και επιμονή του Διευθυντού, των Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, ιδιωτών, του Δήμου και βασική κινητήρια δύναμη την επιθυμία κα σύμπραξη των μαθητών, τόσο το Δημοτικό Σχολείο όσο και ο τόπος νιώθουν περήφανοι σήμερα για τη δημιουργία ενός τέτοιου ιδιαίτερου και καλαίσθητου χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...

Δεύτερη έκπληξη ήταν η οργάνωση και πραγματοποίηση μιας θαυμάσιας εορταστικής ιστορικής εκδήλωσης, αφιερωμένης στην Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου με τίτλο «Χρονικό της Επανάστασης του 1821… πριν από 191 χρόνια…». Σκετς, τραγούδια, ποιήματα κι’ αφηγήματα δημιούργησαν μια ιστορική ατμόσφαιρα και διάθεση ηρωικής ιστοριογνωσίας, που ταξίδεψε με τα δρώμενα μαθητές - ηθοποιούς και θαμώνες σε ένα ταξίδι δύσκολων αλλά ηρωικών χρόνων 191 χρόνια πριν.
Η χωροχρονική μεταφορά του Καπετάν’ Αγγελή Γωβιού στις μέρες μας, το σμίξιμο έντεχνης λαϊκής μουσικής με την παραδοσιακή του Ρήγα. Το πάντρεμα του Διονυσίου Σολωμού με τον Ιάκωβο Καμπανέλη, το Μεγάλο μας Τσίρκο δεμένο με τις «Μεγάλες Δυνάμεις», η φωνή του Νίκου Ξυλούρη κι’ η φωνή του Στρατηγού Μακρυγιάννη, η Φιλική Εταιρεία οραματιστών εμπόρων κι’ η σημερινή εταιρεία εμπορικών χρυσοθήρων, δέθηκαν από τη σεναριογράφο τόσο αρμονικά σε συνθέσεις και αντιθέσεις που εξέπληξαν τους πάντες.
Αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια στη δασκάλα της ΣΤ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Λίμνης κ. Κλειώ Βαβούρη, σε όσους συνεργάστηκαν μαζί της και φυσικά στα παιδιά που απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο τα δρώμενα του σεναρίου.
Συμπαραστάτες στην όλη εκδήλωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Λίμνης και ο επικεφαλής Δ/ντής κ. Δαυίδ Αγγελόπουλος, πάντα δραστήριος και εναργής.
Επίσης εξαιρετικός, γευστικότατος και άριστα φροντισμένος ο μπουφές από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Προϊστάμενοι της Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιάννης Στεργίου, η Δημοτική Σύμβουλος Κική Στέφου και ο Επιμελητής του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου της Λίμνης κ. Δημήτρης Αποστόλου «Ελύμνιος».

Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις