Στο «μαγικό» κόσμο του Pilates από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο της Λίμνης


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
της Γιώτας Περήφανου

Pilates μια από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής με αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, συνδυάζει αποτελεσματικά σωματική και πνευματική συμμετοχή μέσα από εναλλαγή ασκήσεων, οργάνων (λάστιχα, μπάλες - μικρές και μεγάλες - στεφάνι, βαράκια) αλλά και χαλαρής μουσικής ατμόσφαιρας που απογειώνει τις αισθήσεις.
Πρόκειται  για μια εξατομικευμένη μέθοδο, όπου ο γυμναστής παρακολουθεί από κοντά τον ασκούμενο διορθώνοντας όπου αυτό χρειαστεί κάθε λάθος, φροντίζοντας και για την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε οι ασκήσεις να εκτελούνται σωστά.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ εισέβαλε στο μαγικό κόσμο του pilates, στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο της Λίμνης (Α.Γ.Σ) και συμμετείχε ενεργά σε αυτό το ιδιαίτερο πρόγραμμα εκγύμνασης, όχι μόνο του σώματος αλλά και του πνεύματος, καθώς στο τέλος του μαθήματος κυριολεκτικά νιώθαμε σε εκπληκτική φόρμα αλλά και διάθεση!!!
Το μεσημβρινό τμήμα του Α.Γ.Σ. με την καθοδήγηση της εξαιρετικής γυμνάστριας Ζωής Φλώκου, αποτελείται από άριστες μαθήτριες εξοικειωμένες με το pilates (παρακολουθούν εντατικά τα μαθήματα εδώ και χρόνια) και όπως μας διαβεβαίωσαν έχουν δει εκπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα τους και πλέον το pilates αποτελεί αναπόσπαστό και πολύτιμο κομμάτι στο πρόγραμμα τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΓΙΚΟ" ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ PILATES 

Σύμφωνα με τους ειδικούς νιώθετε ευεξία στο σώμα σας από τα πρώτα μαθήματα αλλά μόλις ολοκληρώσετε 30 συνεδρίες… αγγίζετε την τελειότητα. Απαιτείται όμως προσπάθεια, συνέπεια, εντατική παρακολούθηση των μαθημάτων και σωστή εκτέλεση των ασκήσεων.  Με συχνότητα δύο συνεδρίες την εβδομάδα, μπορείτε να βελτιώσετε το σώμα σας μέσα σε έναν με δύο μήνες.
Ελάτε λοιπόν στον κόσμο του Pilates και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της κ. Φλώκου μέσα από πλούσια γκάμα ασκήσεων που θα λατρέψετε.

Γιώτα Περήφανου

Η μέθοδος Pilates

Γράφει η Ζωή Φλώκου
Γυμνάστρια

Η μέθοδος Pilates είναι ένα σύστημα ασκήσεων,οι οποίες προπονούν φυσικές ικανότητες (δύναμη, ευκινησία, συντονισμός, ισορροπία) και προάγουν την ικανότητα για συγκέντρωση.
Η μέθοδος αυτή αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates από τον οποίο πήρε και το όνομα της.
Χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι το γεγονός, ότι ενεργοποιείται ταυτόχρονα το σώμα και το πνεύμα με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και στο τέλος της προπόνησης, να δημιουργείται το αίσθημα της αρμονίας και της ευεξίας. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα ενασχόλησης με το pilates τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται.
Η μυϊκή δομή του κορμού θα δυναμώσει, με αποτέλεσμα τη βελτίωση τόσο της εξωτερικής εικόνας όσο και της στάσης του σώματος. Οι αρθρώσεις θα αποκτήσουν ευκινησία και οι πόνοι στην πλάτη, μέση κ.τ.λ. σιγά σιγά θα μειωθούν χαρίζοντας με το πέρας του χρόνου τέλεια κίνηση στα δύσκαμπτα σημεία, χωρίς πόνους και δυσκολία.
Εξαιτίας της βελτιωμένης σωματικής και πνευματικής φυσικής κατάστασης θα αυξηθεί και η χαρά για ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΓΙΚΟ" ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ PILATES ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΌ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις