Την άμεση επισκευή του ξυλόδρομου της παραλίας της Αγίας Άννας ζητά το Σωματείο Επαγγελματιών «Άγιος Βασίλειος»



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Την άμεση επισκευή του ξυλόδρομου στην παραλία της Αγίας Άννας, ζητάει το Σωματείο Επαγγελματιών Παραλίας Αγίας Άννας «Άγιος Βασίλειος» αλλά και τη γενική επιμέλεια στο σύνολο του χώρου, προβάλλοντας ενστάσεις και διαμαρτυρίες για την απόφαση που πάρθηκε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (2 Απριλίου του 2012), όπου ομόφωνα - μετά την εισήγηση και της τεχνικής υπηρεσίας - το Σώμα αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση της ξύλινης κατασκευής προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος.
Επίσης από πλευράς Δήμου δόθηκε το πράσινο φως για σύνταξη μελέτης (από την τεχνική υπηρεσία), που θα αφορά νέα κατασκευή διαδρόμου βασισμένη σε άλλα υλικά. Με την ολοκλήρωση της εν λόγω μελέτης το Σωματείο Επαγγελματιών Παραλίας Αγίας Άννας θα κληθεί ώστε να γνωμοδοτήσει. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το Σωματείο με επιστολή του και αποδέκτες τόσο το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και του Βουλευτές του Νομού, θεωρεί ότι ο Δήμος με τους μέχρι τώρα χειρισμούς του «δεν φάνηκε αντάξιος να διατηρήσει το έργο σε καλή κατάσταση καθώς λίγα χρόνια μετά την κατασκευή του τα σημάδια της εγκατάλειψης και κακής συντήρησης είχαν γίνει ήδη εμφανή. Εκτός από τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει την παραλία, την υπερβλάστηση στα εγκαταλελειμμένα παρτέρια, σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζει και ο ξυλόστρωτος δρόμος. Φθορές που είναι επισκευάσιμες».
Το Σωματείο Επαγγελματιών επισημαίνει, ότι η Δημοτική Αρχή χωρίς να συμβουλευτεί την άποψη των επαγγελματιών της παραλίας και να ελέγξει επιμελώς το ενδεχόμενο επισκευής αλλά και να εκτιμήσει τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση στους επαγγελματίες της περιοχής - εν όψει θέρους - δεν πρότεινε συγκεκριμένα σχέδια - χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου και τη διασφάλιση αναγκαίων πόρων για την αντικατάσταση.
Υποστηρίζουν λοιπόν ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «πάρθηκε στο πόδι και έρχεται ενάντια στη βούληση του Σωματείου των Επαγγελματιών και των οικονομικών συμφερόντων ολόκληρης της περιοχής της Αγίας Άννας».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου επικοινώνησε με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο χειρισμού και δρομολόγησης του ζητήματος. Μάλιστα αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν καθυστερημένα για το θέμα αλλά και περιφρονήθηκαν. Αποφάσισαν οι ίδιοι να απευθυνθούν σε ειδικούς για να δουν αν μπορεί να γίνει επισκευή του ξύλινου διαδρόμου. Έλαβαν εκτιμήσεις ότι η επισκευή είναι δυνατή και θα στοιχίσει λιγότερα χρήματα από τη μελέτη που προτίθεται να δρομολογήσει ο Δήμος. Ζητάνε λοιπόν να επανέλθει το αίτημα τους στο Δημοτικό Συμβουλίου, ώστε να ελεγχθεί προσεχτικότερα το ενδεχόμενο επισκευής του ξυλόδρομου. Σε μια περίοδο όπου η κοσμοπολίτισσα παραλία της Αγίας Άννας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, φιλοξενεί σημαντικό αριθμό τουριστών - επισκεπτών το πρόβλημα που έχει προκύψει κρίνεται σοβαρότατο!!!
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στο παρελθόν είχε προχωρήσει στην ανάδειξη της κατάστασης που επικρατεί στην παραλία της Αγίας Άννας, παρουσιάζοντας αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το κατεστραμμένο ξυλόδρομο αλλά και εικόνες εγκατάλειψης όλης της παραλίας.
Θα παρακολουθούμε διεξοδικά την εξέλιξη του θέματος, προσεγγίζοντας και τη Δημοτική Αρχή σχετικά.
Επισυνάπτουμε αποκλειστικά επιστολές του Σωματείου Επαγγελματιών Παραλίας Αγίας Άννας «Άγιος Βασίλειος» αλλά και του Δήμου - της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιώτα Περήφανου




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις