Επιτροπή διερεύνησης ιστορικών γεγονότων στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας - Οι πολίτες καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους


Σύσταση επιτροπής διερεύνησης ιστορικών γεγονότων αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (9 Απριλίου) του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.
Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι καταλυτικός και πολύτιμος για τη διερεύνηση ευρημάτων, μνημείων αλλά και γεγονότων που αφορούν την ιστορική κληρονομιά στο σύνολο της περιοχής. Σημαντική η αρωγή των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Δήμο για τα ιστορικά θέματα και γεγονότα που αφορούν τον τόπο και εν συνεχεία θα αναδείχνουν - τεκμηριωθούν με προσεχτική μελέτη και σεβασμό από τους συμμετέχοντες της επιτροπής. 
Επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής ορίστηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τζαχρήστος σε συνεργασία με το Δημοτικό Σύμβουλο Άγγελο Ριτσώνη ο οποίος θα έχει και την ειδική επίβλεψη των προτάσεων που θα κατατεθούν. Η επιτροπή θα απαρτίζεται επίσης από εξειδικευμένα μέλη αλλά και γνώστες - ερευνητές γύρω από τα ιστορικά δρώμενα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή σε βάθος χρόνου από την Ελληνική Επανάσταση και μετέπειτα.
Το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου επικρότησε την προσπάθεια αυτή, τονίζοντας ότι πρέπει να αναδειχθεί η ιστορία μας και στη συνέχεια να δρομολογηθούν και αντίστοιχες τιμητικές εκδηλώσεις.  
Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας και η νέο συσταθείσα επιτροπή διερεύνησης ιστορικών γεγονότων καλούν τους πολίτες και όσους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, συμβάλλοντας ενεργά στη σπουδαία αυτή προσπάθεια.

Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις