Προσωρινό λουκέτο και ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας για το δραματικό οικονομικό μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης



Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας Ανέστης Ψαρρός, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (25 Απριλίου) στη Λίμνη, για τα όσα ειπώθηκαν στην Κεντρική Ένωση των Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).
Συγκεκριμένα επισήμανε πως η δραματική οικονομική κατάσταση στα οικονομικά των Δήμων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.
Με την ισχύ του Καλλικράτη αντί να αυξηθούν οι δαπάνες μειώθηκαν κατακόρυφα σε όλους τους Δήμους. Από το 2009 μέχρι και το 2012 σημειώνεται σημαντική μείωση στο οικονομικό πακέτο. Ιδιαίτερα για το 2012 υπήρξε εισήγηση για 1δις 415.000.000, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα δοθεί το ποσό.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του θέματος, παρευρέθηκε και ο Υποψήφιος Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Νομό Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος (στα πλαίσια της περιοδείας του στη Βόρεια Εύβοια) ο οποίος ανέφερε ότι πριν λίγα 24 ώρα ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) η μείωση δαπανών της χώρας στο 0,1% και διευκρίνισε, πως πρέπει να περιοριστούν οι σοβαρές σπατάλες στο ελληνικό κράτος, οι οποίες παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι πολλές.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το μόνο ζωντανό κύτταρο στον ελλαδικό χώρο και πρέπει να προσεχθεί. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός να παρακαλάμε την πολιτεία για τα αυτονόητα. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και καλώ όλο το Σώμα να προσκομίσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας σχετικά. Αν χρειαστεί θα κλείσουμε το Δήμο για ένα χρονικό διάστημα, θα βάλουμε λουκέτο, δεν πάει άλλο…», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κώστας Παναγιώτου ζήτησε «να κλείσουν οι Δήμοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κάποιες μέρες. Μετά τις εκλογές να δρομολογήσουμε οπωσδήποτε αυτή τη κίνηση αγανάκτησης και να παραδώσουμε τα κλειδιά».  
Η απόφαση για το ψήφισμα διαμαρτυρίας και το προσωρινό λουκέτο στο Δήμο ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις