Καλώς ήλθες ΑΝΟΙΞΗ!!!

Της Γιώτας Περήφανου


Μαγευτικά αρώματα… πανδαισία χρωμάτων και σκέψεων σε ανθισμένο τοπίο ζωντάνιας και έμπνευσης. Βάλσαμο για το νου, βάλσαμο για τις ψυχές μας… Καλωσόρισες άνοιξη, καλωσόρισες καλή μου φίλη!!! Ζούμε σε μια όαση ομορφιάς, είμαστε τόσο τυχεροί, πρέπει να εκτιμήσουμε αυτό το θείο δώρο.
Μακριά από το γκρίζο αστικό κέντρο, το κέντρο της κρίσης, το κέντρο της απογοήτευσης. Από εμάς όμως εξαρτάται να γίνει και αυτό πιο φωτεινό, με όμορφες στιγμές, καλές πράξεις, αγάπη και σεβασμό στο συνάνθρωπο.
Το σημερινό editorial το γράφω με αφορμή ένα τηλεφώνημα που είχα από μια φίλη μόνιμη κάτοικο της Αθήνας, η οποία «ζήλεψε» το γεγονός να χαίρομαι ανά πάσα στιγμή έναν επαρχιακό παράδεισο όπως αυτό της Βόρειας Εύβοιας. Μάλιστα τη στιγμή που της μιλούσα περιέγραφα τη λάμψη του Ευβοϊκού και πως οι αχτίνες του ήλιου καθρεφτιζόντουσαν στα καθάρια νερά του.
Πράγματι νιώθω τυχερή και ευλογημένη. Εκτιμώ απεριόριστα τη φύση. Τα τελευταία χρόνια έχω τη χαρά να τη «γεύομαι» 24 ώρες το 24 ώρο, όλες τις εποχές αλλά την άνοιξη γίνομαι κομμάτι της. Λειτουργεί καταλυτικά ακόμη και στους πιο δύσκολους προβληματισμούς μου. Είναι το καταφύγιο μου… μέσα της μπορώ να εκφράσω τα πιο έντονα συναισθήματα μου. Μιλάω μαζί της!!!
Λουλουδένια παλέτα… δημιουργεί έργα τέχνης στα μάτια του ταξιδιώτη, μυρωδιές πασχαλινές εορταστικές που οδηγούν στην κάθαρση και ανάσταση της ψυχής. Η μητέρα γη ανανεωμένη χαμογελά στα λιβάδια μετά από το χειμωνιάτικο λήθαργο. Τα απανταχού αγριολούλουδα τινάζουν τα πεταλάκια τους ζωηρά και δένονται αρμονικά μεταξύ τους σαν κάρτ ποσταλ με την υπογραφή του ατελιέ της φύσης.
Χελιδονοπετάγματα και γλυκιές μελωδίες των αηδονιών… καλώς ήλθες ξελογιάστρα άνοιξη, ενέπνευσε μας και απάλυνε το νου από τις σκοτούρες…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις