Editorial: Το ΘΑ… ζει και βασιλεύει και στην πολιτική του σήμερα…


Της Γιώτας Περήφανου

Σήμερα ξύπνησα λίγο πιο αργά, πολυτέλεια… Κρυωμένη και με διάθεση κάπως…  το έριξα στην αγαπημένη μου συνήθεια, ενημέρωση, ειδησεογραφία και φυσικά ζάπινγκ για πολύπλευρη ενημέρωση… Και το έπαθα το κακό με την τηλεοπτική παρέλαση των υποψηφίων βουλευτών. Κατέκλυσαν το δωμάτιο μου και ο πυρετός χτύπησε κόκκινο.
Το τι άκουσαν τα αυτάκια μου δεν μεταφέρεται, θα πάρετε και μένα με τα στραγγιστά. Κάποιοι είχαν πιο σοβαρές τοποθετήσεις, άλλοι τρία πουλάκια κάθονται… Σε άλλο πλανήτη, σε άλλη διάσταση… Καλά που ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Σε τι κόσμο; Να μας δώσουν στίγμα του σημείου διαμονής τους, να πάμε και εμείς για να είμαστε έτσι μέσα στην τρελή χαρά, σε έναν όμορφο παραμυθένιο τόπο, αυτό των πολιτικών.
Σε κάποια φάση νευρίασα πολύ, κουράστηκα και παρά τρίχα δεν πέταξα τη τηλεόραση στον κήπο. Πάντως αγαπητοί μου το θα, το θα…, το θα… είναι αθάνατο, ζει και βασιλεύει. Το μέτρησα ίσα με 100 φορές. Τοποθετήσεις ξανά τοποθετήσεις, και πάλι τοποθετήσεις χωρίς ουσιαστικό νόημα. Έλεος!!! Να χαρώ εγώ ένα φρέσκο αέρα ανανέωσης και νιάτων στην ελληνική πολιτική σκηνή!!!!  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ EDITORIAL
Έχουν γνώση της πραγματικότητας, της ανεργίας, της ψυχολογίας των ανέργων, της φτώχειας; Πόσα εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν παχυλούς λογαριασμούς με παράνομα και άδικα χαράτσια; Έχουν συναίσθηση του συναισθήματος, της στέρησης και της κοινωνικής απομόνωσης λόγω οικονομικών προβλημάτων. Φυσικά κανένας από τους υποψηφίους δεν δήλωνε άνεργος, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Πως μπορεί να βοηθήσει ένας χορτασμένος άνθρωπος το πεινασμένο από τη στιγμή που δεν έχει βιώσει ποτέ τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το να φτάνει το τέλος του μήνα και να περιμένεις να θρέψεις με μια μικρή σύνταξη τρία στόματα. Το να ζεις με 300 - 400 - 500 άντε 700 με 800 ευρώ το μήνα (τα οποία πετσοκόβουν αδίστακτα κάτι χεράκια… που εμείς τα ψηφίζουμε). Το να σε κυνηγάνε γραμμάτια και να νιώθεις αμέτρητα τσιμπήματα στο κεφάλι από το άγχος και την πίεση. Το να χρωστάς όχι από αμέλεια αλλά επειδή αδυνατείς να τακτοποιήσεις όλες τις υποχρεώσεις σου.
Ρε παιδιά έχετε συναίσθηση σε τι κόσμο ζείτε; Τι είναι αυτά που λέτε, για μαζευτείτε λίγο. Θα φτιάξουμε και θα κάνουμε; Τι θα φτιάξετε, τα όσα έχετε χαλάσει ήδη;
Τρελάθηκα με αυτά που άκουσα!!! Ποια ψήφο να δώσεις και που;  Τα Ελληνόπουλα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό. Και εγώ είχα αυτή τη σκέψη. Πολλοί φίλοι μου ζουν με πόνο ψυχής μακριά από την πατρίδα τους.
Για να μη σπάσω τη τηλεόραση από τα τέρατα που εκτόξευαν οι κύριοι και οι κυρίες υποψήφιοι βουλευτές (διαφόρων κομματικών χώρων), την έκλεισα με το στόμα ανοιχτό. Προσπάθησα να κρατήσω τις πιο ρεαλιστικές και ώριμες τοποθετήσεις που παρήγορα υπάρχουν και αυτές αλλά με έναν και δύο κούκους δεν έρχεται η άνοιξη. Πόσο μάλλον η άνοιξη στην καθημερινότητα μας!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις