Στα 4ευρώ ο πάγκος της λαϊκής - 500 ευρώ ο χώρος υπαίθρια για στάσιμους μικροπωλητές και κατόχους κινητής καντίνας με απόφαση του Δήμου - Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας


Ο κανονισμός της λειτουργίας των λαϊκών αγορών και ο καθορισμός θέσεων για το υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο ήταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στη Λίμνη.
Συγκεκριμένα σε ο,τι αφορά στις λαϊκές αγορές αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης Κώστα Παναγιώτου και Κώστα Γιαννιό, το ποσό των 4 ευρώ (την κάθε μέρα παρουσίας) για τους ενδιαφερόμενους πωλητές - παραγωγούς (της περιοχής αλλά και από άλλα σημεία της Ελλάδος)  κάθε φορά που θα στήνουν τον πάγκο τους στη λαϊκή.
Ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός κατά την τοποθέτηση του επί του θέματος έκανε σαφές, ότι όσοι παραγωγοί θα συμμετέχουν στη λαϊκή δεν μπορούν παράλληλα να λειτουργούν και ως πλανόδιοι έμποροι στην περιοχή.
Για το υπαίθριο αλλά και στάσιμο εμπόριο καθορίστηκαν δύο τοποθεσίες, μια στον Όσιο Δαυίδ και η άλλη στο Προκόπι. Αναλυτικά αποφασίστηκαν 25 θέσεις στάσιμων μικροπωλητών στον Όσιο Δαυίδ και αντίστοιχα οχτώ θέσεις στο Προκόπι. Στα 500 ευρώ ετησίως ορίστηκε το ποσό αντικαταβολής (για το χώρο) τόσο των μικροπωλητών όσο και των κατόχων κινητής καντίνας.
Στους ιδιωτικούς χώρους οι θέσεις στάσιμων μικροπωλητών (υπαίθρια) ανέρχονται στις έξι.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις