Προγράμματα ίδρυσης - λειτουργίας Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αλλά και για την καταπολέμηση της ανεργίας με προοπτική αυτοαπασχόλησης εγκρίθηκαν από το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας


Δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις σε θέματα εκπαίδευσης - παιδείας αλλά και για την καταπολέμηση της ανεργίας παρουσίασε χθες (ως έκτακτο θέμα εκτός ημερησίας) κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας ο Υπεύθυνος του Γραφείου  Προγραμματισμού του Δήμου (Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας) Νίκος Σκουμπρής στη Δημοτική Αρχή και την Αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα ετέθη υποβολή πρότασης για Ίδρυση και Λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης για Εφαρμογή Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για δημιουργία «Τοπικών Σχεδίων για την απασχόληση Προσαρμοσμένων στις ανάγκες Τοπικών Αγορών Εργασίας» (πρόσκληση αρ. 67 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας).
Ο κ. Σκουμπρής ανέλυσε εμπεριστατωμένα το αντικείμενο των προτάσεων, ώστε να γίνει κατανοητό από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρθηκε στα μελλοντικά οφέλη από αυτή τη σημαντική δράση για την τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός αποδέχτηκε με χαρά τις προτάσεις και τόνισε χαρακτηριστικά «για ο,τι πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουμε πρέπει να το αποδεχόμαστε και να το κάνουμε χρήση με γνώμονα πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου μας».
Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στάθης Λιαγκάκης είχε διαφορετική άποψη και επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να προχωρήσουμε στην αποδοχή τέτοιων προγραμμάτων τα οποία προάγουν τις πελατειακές σχέσεις χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μοιράζονται ψίχουλα στον κόσμο και είμαι κάθετα αντίθετος».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής Αντώνης Μπάρετ, επικρότησε αυτές τις προσπάθειες, θεωρώντας ότι είναι μια ευκαιρία να υπάρξει εξέλιξη στην περιοχή, διευρύνοντας τους πνευματικούς ορίζοντες και ακολουθώντας τις απαιτήσεις της νέας εποχής. Χαρακτήρισε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης μια πολύ καλή ευκαιρία για την κατάρτιση των ανθρώπων ώστε να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Ενώ και για τις δύο προτάσεις δήλωσε πως «θα βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε να προχωρήσει ο Δήμος μελλοντικά».
Οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές κατά πλειοψηφία εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις