Τέσσερις μπαλαρίνες της Βόρειας Εύβοιας στο θαυμαστό κόσμο της Αλίκης… σε μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα


Τα παιδιά γεμίζουν με λάμψη τη σκηνή
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (ALICE IN WONDERLAND)» ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων (γραμμένο στα μέσα του 19ου αιώνα από τον άγγλο Λιούις Κάρολ, κατά κόσμον Τσαρλς Λούντβιντζ Ντόντγκσον) με άρωμα Βόρειας Εύβοιας… και πρωταγωνίστριες τέσσερις ταλαντούχες λιλιπούτειες και πολλά υποσχόμενες χορεύτριες του τόπου μας (Λίμνη και Ιστιαία) μαθήτριες της Youla Papas.
Οι μπαλαρίνες της Β. Εύβοιας με τη δασκάλα κ. Papas
Στη θεατρική - χορευτική παράσταση υπερπαραγωγή, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο της Βασιλικής Ακαδημίας Ελλάδος (Royal Academy of Dancing - Greece) στις 28 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε από το A.C.S. (Κέντρο Τεχνών American Community School Χαλανδρίου), οι βορειoευβοιώτισες χορεύτριες Αναστασία Γεωργίου, Άννα - Μαρία Ντάνη, Εβελίνα Ευσταθίου και Κατερίνα Παπαδημητρίου κέρδισαν πολλά και ζεστά χειροκροτήματα για την εξαιρετική τους εμφάνιση στη σκηνή. Μια παραμυθένια εμπειρία ζωής για τα κορίτσια που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη καρδιά τους. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Φύλακας άγγελος και πολύτιμη συνοδοιπόρος στη χώρα των χορευτικών θαυμάτων η δασκάλα τους κ. Papas με αξιοσημείωτο profile Πανελλήνιας και Διεθνούς Εμβέλειας: Μέλος του Δ.Σ. της R.A.D. (Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Ελλάδος), του Σωματείου Ιδιωτικών Σχολών Χορού Ελλάδος (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.), R.A.D. Teachers Diploma - Ballet, Spanish Dance Society Examiner (Flamenco), I.S.T.D. Modern Dance, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ για το μαγικό… ταξίδι των μαθητριών της.
Η Y.Papas (αριστ.) με τις μαθήτριες της
«Τα παιδιά παρακολουθούν με επιμέλεια και αγάπη ανελλιπώς τα μαθήματα τους - από Σεπτέμβριο μέχρι και Ιούνιο κάθε χρόνο - και όταν είναι έτοιμα περνάνε από τις εξετάσεις της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (Royal Academy of Dancing). Στη συνέχεια μέσα από μια σειρά ακροάσεων, συμμετέχουν σε μια ομάδα χορού της R.A.D Ελλάδος - σε πανελλήνιο επίπεδο (συμμετοχή παιδιών από όλη την Ελλάδα). Φέτος υπήρχαν συμμετοχές και από Κρήτη, Πάτρα, Αθήνα, Στερεά Ελλάδα και φυσικά από την Εύβοια. 
Η λαμπερή - ταλαντούχα τετράδα
Από τα δικά μας παιδιά αρχικά περάσανε τα δέκα (από τα 11) εκ των οποίων τα τέσσερα κατάφεραν να συμμετέχουν στη μεγάλη θεατρική παράσταση στην Αθήνα. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και διάκριση στην περιοχή μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια» επισημαίνει συγκινημένη η κ. Papas και συμπληρώνει «ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Ελλάδος, μπόρεσα να προωθήσω τα παιδιά μου με το καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ζήσουν αυτή την πολύτιμη εμπειρία. Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παράσταση έπρεπε να περάσουν τις απαιτούμενες εξετάσεις μπαλέτου και να πάρουν βαθμό άνω του 70 ή έπαινο (όπως συνηθίζεται στη δική μας ορολογία) ώστε να ολοκληρώσουν επιτυχώς την ακρόαση.
Μετά την παράσταση...
Από κει και πέρα υπήρχε μια ειδική επιτροπή των τριών ατόμων που έκρινε ποιοι μαθητές μπορούν να προχωρήσουν σε αυτή την ομάδα. Μεταξύ των παιδιών που συμμετείχαν (από όλη την Ελλάδα, όπως προαναφέραμε), επιλέχθηκαν και οι τέσσερις μαθήτριες μου. Είχαμε δύο τμήματα το Junior Ballet (στο οποίο πέρασαν τα δικά μου παιδιά - λόγω επιπέδου στο χορό, όχι με ηλικιακά κριτήρια - και συμμετείχαν στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων») και η Εφηβική Ομάδα στην παράσταση «Η Ωραία Κοιμωμένη). Ως χορογράφος είχα αναλάβει και μια ομάδα στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αλίκης. Στο Εφηβικό Τμήμα - ως βοηθός της διεθνούς φήμης χορογράφου (Artistic Director της Ακαδημίας) Lynn Wallis, η οποία ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για τις ανάγκες της παράστασης - είχα αναλάβει δύο ομάδες, εκεί υπήρχε περισσότερη δουλειά από ότι με τις μικρότερες ηλικίες», εξηγεί η κ. Papas.
Ε. Ευσταθίου και Α. Γεωργίου
Δύο θεατρικές παραστάσεις γεμάτες συγκίνηση, συναίσθημα, διαφορετική τεχνική προσέγγιση με την καθοδήγηση μεγάλου επιτελείου έμπειρων και αναγνωρισμένων δασκάλων χορού, χάρισαν ένα υπερθέαμα μοναδικής χορευτικής έκφρασης και κίνησης στο κοινό. Υπέροχα κουστούμια φαντασίας, λαμπερός φωτισμός, σκηνική παρουσία σε μια χώρα παραμυθιού γεμάτη μυστήρια εποχής, χρυσόσκονη και νιάτα.
Η συμμετοχή του κόσμου ενθουσίασε τα παιδιά, αποζημιώνοντας τα για τις ατελείωτες ώρες πρόβας και προετοιμασίας που ξεκίνησαν από τις αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν τέλη Απριλίου, λίγο πριν η παράσταση αρχίσει... Το ντεμπούτο θα μείνει σε όλους αξέχαστο όπως και οι ζεστές και όμορφες φιλίες που δημιουργήθηκαν μεταξύ των παιδιών που συμμετείχαν στις παραστάσεις. Τα εισιτήρια - και στην πρωινή αλλά και την απογευματινή παράσταση - εξαντλήθηκαν, τα χειροκροτήματα ακόμη κρατούν και οι εντυπώσεις από τις περιπέτειες της αγαπημένης  μας Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων είναι αξέχαστες.
Οι ταλαντούχες μπαλαρίνες από Λίμνη - Ιστιαία
Οι ταλαντούχες μπαλαρίνες της Βόρειας Εύβοιας στο… θαυμαστό κόσμο της Αλίκης…

Αναστασία, Άννα - Μαρία, Εβελίνα, Κατερίνα, τέσσερις νεαρές και πολύ  ταλαντούχες χορεύτριες κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, ανέβηκαν στη θεατρική σκηνή, μπήκαν στο πετσί του ρόλου, κάνοντας υπερήφανους του γονείς τους, τη δασκάλα τους αλλά και όλη τη Βόρεια Εύβοια.
Με χαμόγελα και μάτια γεμάτα φως και ενθουσιασμό μετέφεραν τις εντυπώσεις τους τόσο από τη σκηνή όσο και τα παρασκήνια αποκλειστικά στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ και η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. 
Α. Γεωργίου από Λίμνη
Η Αναστασία Γεωργίου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου από τη Λίμνη, τόνισε χαρακτηριστικά «ήμουν τραπουλόχαρτο, στρατιώτης της Βασίλισσας, μια χορογραφία με πολλές απαιτήσεις αποτελούμενη από πολλά άτομα που έπρεπε να συντονιστούμε άψογα και με ακρίβεια μεταξύ μας. Είχαμε πολλές και διαφορετικές κινήσεις - τα κόκκινα από τα μαύρα τραπουλόχαρτα σε γρήγορους ρυθμούς-  μέσα σε λίγα λεπτά από τη μια πλευρά της σκηνής στην άλλη αλλά τα καταφέραμε.
Την ημέρα της παράστασης ο στόχος μου ήταν να μην αγχωθώ γιατί είχα λίγο περίεργα συναισθήματα καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή ένιωθα ότι δεν θυμόμουν όλη τη χορογραφία. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα πάω χαλαρή γιατί έχω κάνει κόπο και ότι να γίνει θα γίνει. Εγώ είπα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Μας είχε συμβουλεύσει και η δασκάλα μας σωστά και ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένες. Μας καθησύχασαν και οι χορογράφοι μας στις πρόβες και έτσι δεν υπήρχε πρόβλημα.
Α. Γεωργίου στα παρασκήνια
Στη τελευταία πρόβα, ένιωσα λιγάκι αγχωμένη γιατί είχαμε την αίσθηση του κοινού κάτω από τη σκηνή, όμως το ξεπέρασα γρήγορα. Μεταξύ μας τα παιδιά είχαμε καλή διάθεση και ξεσπούσαμε συνεχώς σε γέλια στα παρασκήνια, ακούγοντας χιουμοριστικούς ήχους από κάποιες σκηνές με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ εύθυμη διάθεση πριν να βγούμε.
Επάνω στη σκηνή νιώθεις μοναδικός, νιώθεις όλα τα βλέμματα πάνω σου, είναι υπέροχο και απερίγραπτο συναίσθημα. Οι δασκάλες μας ήταν εκεί, μας κοιτούσαν, μας πρόσεχαν. Με το που έπεσε η αυλαία όλα τα παιδιά ξεσπάσαμε σε φωνές χαράς και συγκίνησης. Ανυπομονώ για την επόμενη μου παράσταση», η οποία από ότι μας αποκάλυψε η κ. Papas δεν θα αργήσει… και θα είναι το ίδιο φαντασμαγορική.
Η Αναστασία επέστρεψε στο χορό και κατάφερε να μπει στην ομάδα της παράστασης, μετά από έξι χρόνια απουσίας από το χώρο «όταν έχεις θέληση και αγαπάς αυτό που κάνεις, έχοντας φυσικά γερές βάσεις, ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις το όνειρο…» εξήγησε χαρακτηριστικά με εμφανή τη συγκίνηση της.  
Α.Μ.Ντάνη - η μικρότερη της τετράδας
Η Άννα - Μαρία Ντάνη μαθήτρια της Ε΄ Τάξης Δημοτικού από τη Λίμνη, είναι η μικρότερη της παρέας, η οποία έζησε το δικό της παραμύθι. «Ήταν πολύ ωραία η εμπειρία μου από την παράσταση, είχα το ρόλο της μάινας που πήγε να σώσει την Αλίκη από τα δάκρυα της…  και ένιωσα πολύ ευτυχισμένη όταν ήμουν πάνω στη σκηνή και για όσα μου δίδαξε η δασκάλα μου. Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν πολύ δυνατό και θέλω πολύ να γίνω χορεύτρια. Προτείνω και στα άλλα παιδιά αν τους δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν με το χορό και να μην υπολογίσουν την κούραση γιατί όταν ανεβαίνεις στη σκηνή το συναίσθημα και το αποτέλεσμα είναι φανταστικά. Ευχαριστώ πολύ τη δασκάλα μου για τα όσα μου έχει διδάξει μέχρι τώρα αλλά και όλους τους συντελεστές που μας βοήθησαν στην ολοκλήρωση της παράστασης».
Κ. Παπαδημητρίου από Ιστιαία
Η Κατερίνα Παπαδημητρίου μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου από την Ιστιαία, δεν έκρυψε τη συγκίνηση της για τη συμμετοχή της στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Η Κατερίνα είπε, ότι νιώθει πολύ τυχερή που έζησε μια τέτοια εμπειρία, δημιούργησε φιλίες με άλλα κορίτσια και θα τις λείψουν πολύ. «Όταν βγήκα πάνω στη σκηνή, έχοντας το ρόλο του τραπουλόχαρτου, ήθελα να δείξω στον κόσμο όλη τη χορογραφία που είχαμε ετοιμάσει, είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Ασχολούμαι εννέα χρόνια με το χορό και αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ομάδα χορού εκτός Σχολής».
Η ταλαντούχα Κατερίνα, έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις στο χορό, πλούσιο το βιογραφικό της πάνω σε σκηνή, συμμετοχές σε διαγωνισμούς με βραβεία σε Hip - Ηop και Flamenco. Την ενδιαφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χορό και συμπληρώνει «μου άρεσε που τα παιδιά μεταξύ μας είχαμε άριστο κλίμα συνεργασίας, δεν υπήρχε ανταγωνισμός και ανυπομονώ για την επόμενη μου παράσταση. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τη δασκάλα μου κ. Papas για τα όσα μου έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια όπως να μη το βάζω κάτω με την πρώτη δυσκολία». 
Ε. Ευσταθίου από Λίμνη
Η Εβελίνα Ευσταθίου, συμπληρώνει την ταλαντούχα τετράδα. Είναι μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου από τη Λίμνη. «Αυτή η ευκαιρία που μας δόθηκε ήταν πάρα πολύ ευχάριστη και μοναδική. Είναι η πρώτη φορά που συμμετείχα σε τέτοια παράσταση, σε πανελλήνιο επίπεδο, πολλές οι πρόβες, το άγχος αλλά το αποτέλεσμα με αποζημίωσε και με το παραπάνω. Είχα το ρόλο του τραπουλόχαρτου σε μια εξαιρετική χορογραφία γρήγορη και πολύ απαιτητική αλλά σε συνεργασία και με τα άλλα παιδιά καταφέραμε και συγχρονίσαμε τους ρυθμούς μας, τα πήγαμε μια χαρά, είμαι πολύ ευχαριστημένη. Σκέφτομαι να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χορό, με ενδιαφέρει πολύ».
Ήδη η Εβελίνα μετρά γύρω στα οχτώ χρόνια εμπειρίας στο χορό και εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία γεμάτη παραμυθένιες και όμορφες στιγμές στη σκηνή τόσο στην Εβελίνα όσο και στα υπόλοιπα κορίτσια που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό μετά από ένα πολύ δύσκολο και εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας. 
Τα κορίτσια λίγο πριν να ανέβουν στη σκηνή
Συγχαρητήρια στη Youla Papas για την εξαιρετική δουλειά, το μεράκι, τον επαγγελματισμό και τις αμέτρητες διακρίσεις που φέρνει στη Βόρεια Εύβοια. Πολλά μπράβο και στους γονείς των κοριτσιών που στάθηκαν άγρυπνοι φρουροί, στηρίζοντας τα παιδιά τους κάθε στιγμή και λεπτό, βοηθώντας με όλη τη δύναμη της ψυχής τους ώστε όλα τα όνειρα τους να γίνουν αληθινά.
Πάντα επιτυχίες!!!

Γιώτα Περήφανου 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις