Ομόφωνη απόφαση για την καθαριότητα του Λιμένα Λίμνης μετά από αίτημα των Επαγγελματιών Αλιέων της περιοχής – Αποκατάσταση της εγκαταλελειμμένης εικόνας της παραλίας ζήτησε ο Ανέστης Ψαρρός από το Λιμενικό Ταμείο


Ομόφωνα αποδεκτό έγινε το αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων της Λίμνης για την καθαριότητα του χώρου του Λιμένα όπου βρίσκονται τα δίχτυα τους, στα πλαίσια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στη Λίμνη.
Ο Πρόεδρος των Αλιέων Λίμνης Μενέλαος Βαφειάδης παρουσίασε στο Σώμα την εικόνας της κατάστασης που επικρατεί στο σημείο, τονίζοντας ότι διάφορα άχρηστα αντικείμενα υπάρχουν εντός του Λιμένα Λίμνης που επηρεάζουν άμεσα τα δίχτυα τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη δουλειά τους. Ζήτησε εκ μέρους όλων των συναδέλφων του την επίλυση του θέματος και την κατανόηση των υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου, του Δήμου και του Λιμεναρχείου Λίμνης που έχει και την αστυνόμευση του χώρου. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στα αριστερά: ο κ. Βαφειάδης και δεξιά: ο κ. Λιμενάρχης
Ο Λιμενάρχης Λίμνης επισήμανε, ότι πράγματι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν δίχτυα κατεστραμμένα τα οποία εδώ και καιρό παραμένουν στο σημείο και δεν χρησιμοποιούνται. Κρίνεται λοιπόν άμεση και επείγουσα η καθαριότητα - επιμέλεια στο χώρο. Να βρεθεί μια λύση και να δοθεί κατάλληλο σημείο φύλαξης, όπου θα τοποθετούνται τα δίχτυα των αλιέων με φροντίδα σε συνεργασία φυσικά με το Λιμενικό Ταμείο που έχει και την επίβλεψη.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής Άγγελος Ριτσώνης κατά την τοποθέτηση του επί του θέματος ανέφερε πως «πρέπει να σεβαστούμε όλοι τις προσπάθειες και τους κόπους των επαγγελματιών αλιέων και να τους διευκολύνουμε. Χρόνια τώρα εργάζονται σε αυτό το σημείο. Στο χώρο υπάρχουν 15 καΐκια και τα παρακείμενα δίχτυα είναι σε άθλια κατάσταση». Ο κ. Ριτσώνης πρότεινε για τους ψαράδες που έχουν βαριά δίχτυα να τους δοθεί μια θέση κοντά στο σκάφος τους και οι μικρότεροι αλιείς με τις βάρκες να έχουν μόνιμα τα δίχτυα τους στο Λιμένα. 
Κλείνοντας το θέμα ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει υποδομικά και αισθητικά - στο σύνολο της - η παραλία της Λίμνης και έριξε το «μπαλάκι» στο Λιμενικό Ταμείο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εικόνα της παραλίας και πρέπει να φροντίσει για την άμεση αποκατάσταση. Συγκεκριμένα ο κ. Ψαρρός είπε «ζητάμε μελέτη ολοκληρωμένη για την παραλία της Λίμνης, να καλέσουμε σύντομα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και φυσικά σε ο,τι χρειαστούν από πλευράς Δήμου να τους διευκολύνουμε. Σε ο,τι αφορά το θέμα των αλιέων στην επιμέλεια και καθαριότητα του χώρου του Λιμένα θα βοηθήσουμε και εμείς. Να τονίσω επίσης ότι με τον κ. Λιμενάρχα είναι εξαιρετική και αρμονική η συνεργασία μας». 

Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις