Έναρξη των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας με το «3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροβιών


Εντυπωσιακή έναρξη από το "Χοροβίαι"
Με το "3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών" που διοργάνωσε και φέτος - απόλυτα επιτυχώς - ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών, άνοιξε η αυλαία για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012» του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, το Σάββατο 7 Ιουλίου στις Ροβιές.
Στην άκρως φροντισμένη εκδήλωση χορευτικά συγκροτήματα πολλών περιοχών του Δήμου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που παρόλη τη ζέστη είχε κατακλύσει από νωρίς το χώρο της εκδήλωσης. 
Ο ιδιαίτερος χορός "Φωτιές"
Το Φεστιβάλ άνοιξε εντυπωσιακά το χορευτικό συγκρότημα των Ροβιών «Χοροβίαι» με το χορό «Φωτιές» και τις χορεύτριες να κρατούν αναμένα κεριά. Η Δασκάλα χορού κ. Χρυσούλα Βουτσελά έκανε τις πρώτες συστάσεις και η βραδιά πλουμίστηκε με φολκλορική αύρα και τους χορούς Γιαρούμπι, Καρσιλαμά και Χασαπιά.
Τα άξια κορίτσια του Χορευτικού Ομίλου το "Λύμνι"
 Ακολούθησε ο Χορευτικός Όμιλος το «Λύμνι» με το Παιδικό  -  Εφηβικό τμήμα να μας ξεσηκώνει σε παραδοσιακούς ρυθμούς με τους χορούς Κυρ Βοριάς, Μια κόρη από τη Λίμνη θέλει να ταξιδέψει, Δώστου πέρα από την Ικαρία, Βλάχα Νάξου και Καβαντορίτικο.
Τα ταλαντούχα κορίτσια από το Λύμνι με την πολύ όμορφη Λιμνιώτικη φορεσιά καταχειροκροτήθηκαν και η Δασκάλα Χορού κ. Άννα Τούρλου ευχαρίστησε όλο τον κόσμο και τους διοργανωτές για τη θερμή φιλοξενία τους. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ 


Το χορευτικό της Αγίας Άννας με τις παραδοσιακές νυφιάτικες φορεσιές σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση
 Ιδιαίτερη η παρουσία του πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Άννας (της Πολιτιστικής Φιλοδασικής Ένωσης) καθώς για πρώτη φορά παρουσίασε τη παραδοσιακή Νυφιάτικη φορεσιά (σιγκούνια με λαμπερά κοσμήματα και περίτεχνα κεντήματα).  Γυναίκες και άντρες χορευτές με την καθοδήγηση της εξαιρετικής δασκάλας τους κ. Ζωής Σταματέλου χόρεψαν βλάχικους χορούς από τις Σέρρες και από τη Δράμα (Κάτω στην άσπρη πέτρα, Χατζηστέργιος, Τσάμικος Ζαχαρούλα και Παναγιώτουλα).
Ο "Μάκιστος" Μαντουδίου σε κέφια
Στη συνέχεια τα χαρισματικά και πάντα κεφάτα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαντουδίου «Μάκιστος», έχοντας δίπλα τους την υπέροχη Δασκάλα τους κ. Ελένη Ματσούκα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με μοναδικές χορογραφίες από τα Μέγαρα  (Καγκέλι Λεπενιώτικο, Τράτα - Καρσιλαμάς και πολλούς άλλους εξίσου ανεβαστικούς). 
Το όμορφο Χορευτικό από το Προκόπι
Χορούς από τη Θράκη παρακολουθήσαμε από το δημιουργικό Πνευματικό Κέντρο Προκοπίου και τη Δασκάλα κ. Παναγιώτα Ζαούρη με τη διάθεση να απογειώνεται στους ρυθμούς του Καστρινού, της Χασαπιάς και άλλων μουσικών ακουσμάτων της πλούσιας ελληνικής πολιτιστικής μουσικής κληρονομιάς. 
Οι ταλαντούχοι Χορευτές των Πολιτιστικών Συλλόγων Κεχριών και Μουρτιά
 Η παραδοσιακή βραδιά έκλεισε από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κεχριών και Μουρτιά με ηπειρώτικα χορευτικά (Συρτό στα τρία, Ζαγορίσιος, Φυσούνι) και φυσικά πολύ τσάμικο και φιγούρες που ανέβασαν τη θερμοκρασία στα ύψη. Η Δασκαλά χορού κ. Ζωή Φίφα έκανε την παρουσίαση των χορευτικών. 
Ζεστή και συγκινητική η ατμόσφαιρα στο τέλος της βραδιάς
Σύσσωμοι όλοι οι χορευτές που συμμετείχαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση και τα δραστήρια μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ροβιών καληνύχτισαν όλοι μαζί σε εγκάρδια ατμόσφαιρα τον κόσμο, ανανεώνοντας το ραντεβού στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και η κ. Νία Κομπορόζου Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας απένειμαν τιμητικά δώρα στους συμμετέχοντες.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών κ. Βικτώρια Μακρή. Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τοπικοί Παράγοντες, Σύλλογοι - Φορείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.  
Γιώτα Περήφανου
Νάνσυ Καπελαρή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις