Χορευτική παραδοσιακή πανδαισία στη Λίμνη στα πλαίσια της 6ης Συνάντησης για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στη θαλασσινή κωμόπολη


Το Χορευτικό "Χ'οροβίαι"
Μια μεγάλη χορευτική γιορτή γεμάτη παράδοση και κέφι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου, στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Λίμνης, στα πλαίσια της 6ης Συνάντησης για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού με πρωτοβουλία του πάντα δραστήριου και δημιουργικού Χορευτικού Ομίλου «Το Λύμνι».
Στον προαύλιο χώρο του Αγ. Αθανάσιου
Το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου η ετήσια θεία λειτουργία του Συλλόγου (Το Λύμνι), όπου πολύς κόσμος παρακολούθησε σε κλίμα κατάνυξης μέσα σε απόλυτη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα τη λειτουργία και την αρτοκλασία.
Ακολούθησε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου μια εξαιρετική χορευτική πανδαισία από τρία Συγκροτήματα, τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Ροβιών «Χ’οροβίαι», το Χορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μαντουδίου «Μάκιστος» και τους φιλοξενούμενους από τις Σέρρες τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο «Σκοτουσσαίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο "Μάκιστος" από το Μαντούδι
Η παρουσίαση των συγκροτημάτων ήταν κατά γενική ομολογία εκπληκτική, οργανωμένη και άριστα φροντισμένη. Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αφήνοντας όμορφες εντυπώσεις και εικόνες στο κοινό που από το πρωί είχε κατακλύσει το χώρο καταχειροκροτώντας τους συμμετέχοντες.
Μετά το τέλος της παράστασης τη τιμητική είχε το άφθονο κρασί και φρεσκομαγειρεμένο και πολύ νόστιμο φαγητό που ετοίμασαν και μοίρασαν στον κόσμο τα μέλη του Χορευτικού Συλλόγου «Το Λύμνι». 
Ο Σύλλογος "Σκοτουσσαίων" από Σέρρες
Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν για την άριστη διεκπεραίωση της 6ης Συνάντησης Χορευτικών στη Λίμνη, τα παιδιά του Ομίλου «Το Λύμνι», τους συμμετέχοντες, τους δασκάλους των συγκροτημάτων και τους φιλοξενούμενους για τη τιμητική τους παρουσία.
Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Γιώργος Φλώκος από «Το Λύμνι» ο οποίος ευχαρίστησε όσους παρευρέθησαν και σε αυτή τη συνάντηση, ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους με πολλές και νέες εκπλήξεις για του χρόνου.
Ευχαριστούμε θερμά για τη ζεστή φιλοξενία!!! Και του Χρόνου με Υγεία και πολύ χορό, τιμώντας την παράδοση του τόπου μας, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα ολοζώντανα από γενιά σε γενιά.
Γιώτα Περήφανου
                                                                                               Νάνσυ Καπελάρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις