Ακυρώθηκε στο παρά ένα... η πρώτη συμμετοχή του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας σε Φεστιβάλ Τουρισμού και Παράδοσης στην Αθήνα - Γλίτωσαν από πιθανή αποτυχία


Ακυρώθηκε τελικά η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Τουρισμού και Παράδοσης (από 29 Ιουνίου έως και 1η Ιουλίου 2012 - ημέρες πραγματοποίησης της έκθεσης στο Ζάππειο στην Αθήνα), για την οποία είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχει με δικό του περίπτερο και ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, φοβούμενοι οι διοργανωτές πιθανό κίνδυνο αποτυχίας…
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του στις 12 Ιουνίου, αποφάσισε ομόφωνα την παρουσία - ένταξη του Δήμου σε αυτό το Φεστιβάλ (υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ:  http://www.eleutherifoni.blogspot.gr/search?q=%CE%A6%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB+%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%96%CE%AC%CF%80%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BF). Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε, ότι θα ήταν η πρώτη φόρα που ο διευρυμένος Δήμος θα έδινε το παρόν σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση με σκοπό την προώθηση της προβολικής του εικόνας σε δυνατές ομάδες κοινού της Αθήνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ...


Σκοπός της διοργάνωσης, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση, να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου που προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές του διακοπές και πάνω από όλα αγαπούν την παράδοση. Θεωρήθηκε από το Σώμα του Συμβουλίου μία πολύ καλή ευκαιρία για το Δήμο να προβάλει τα παραδοσιακά του προϊόντα (τρόφιμα, ποτά, είδη λαϊκής τέχνης) και τη γενικότερη πολιτιστική του - λαογραφική κληρονομιά με απώτερο στόχο την τουριστική του διαφήμιση σε συνεργασία πάντα (όπως τονίστηκε) με τους δραστήριους Συλλόγους του Δήμου, οι οποίοι θα εκπροσωπούσαν επάξια την περιοχή.
Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου στο Φεστιβάλ προσέχοντας τα απαιτούμενα έξοδα (να κινηθούν - όπως τόνισαν κατά τη συζήτηση του θέματος - σε σχετικά χαμηλά επίπεδα έχοντας παράλληλα μια αξιοπρεπή παρουσία), σας παραθέτουμε το κομμάτι της σχετικής απόφασης από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
«Η συμμετοχή θα γίνει με την μίσθωση περιπτέρου διαστάσεων 3μΧ3μ(9τ.μ)
προκειμένου να αναπτυχθούν οι δραστηριότητες του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας, η τιμή του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 1.400€ πλέον ΦΠΑ 23%. Ψηφίζει πίστωση ποσού -2.500,00-€ σε βάρος του Κ.Α 00.6432.0002. «Δαπάνες συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών
–Παράδοσης και Παραδοσιακών Προϊόντων» με την οποία θα καλυφθούν οι
δαπάνες α)μίσθωσης του περιπτέρου και β)των εξόδων διαμονής και
διατροφής του ατόμου που θα καλύψει την λειτουργία του περιπτέρου για το
χρονικό διάστημα της έκθεσης», αλλά δεν λογάριαζαν από ότι φαίνεται κάποιούς κατασταλτικούς παράγοντες (πολύ σημαντικούς) - που θα οδηγούσαν σε πιθανή αποτυχία της όλης διοργάνωσης- τους οποίους ανακοίνωσαν από την πλευρά τους οι κύριοι οργανωτές του Φεστιβάλ, επισημαίνοντας σε σχετική τους επιστολή η οποία αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική τους σελίδα τα εξής: 
«Με ιδιαίτερη λύπη σας ανακοινώνουμε την ακύρωση της εκδήλωσης με τίτλο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού & Παράδοσης που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 29-30 Ιουνίου & 1η Ιουλίου 2012 στο Ζάππειο Μέγαρο.
Οι λόγοι της ακύρωσης είναι:
• Οι καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση υπαίθριας εκδήλωσης (υπερβολική ζεστή)
• Η εκτίμηση ότι αρκετός κόσμος έχει ήδη μετακινηθεί στις εξοχικές του κατοικίες με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να έχει εικόνα Αυγούστου.
Πιστεύουμε ότι παρά την αργοπορημένη ενημέρωση σε σχέση με την ακύρωση της εκδήλωσης η απόφαση μας είναι υπεύθυνη απέναντι στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες μιας και ο κίνδυνος αποτυχίας της διοργάνωσης ήταν ορατός.
Λόγο του ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την προβολή πολιτιστικών δρώμενων τουριστικών προορισμών και άλλων υπηρεσιών η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες».
Περισσότερες πληροφορίες για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την ακύρωση της διοργάνωσης μπορείτε να αναζητήσετε στους παρακάτω συνδέσμους: 
http://www.verticom.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=279:2011-11-01-13-48-02&catid=89:2011-11-01-13-47-0  (ακύρωση διοργάνωσης)

(απόφαση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ)

Πρώτη (πηγή) δημοσιεύσης:  http://el-vima.blogspot.com/

Επιμέλεια: Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις