Κολυμβητικός Μαραθώνιος 14,5χλμ. β΄ διάπλους Β. Ευβοϊκού Κόλπου «Σκυλλίας - Σαββάκης»: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του Νομού Ευβοίας


Η μεγάλη νικήτρια Β. Κουβέλη
Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος 14.5 χλμ. β΄ διάπλους Β. Ευβοϊκού Κόλπου «Σκυλλίας - Σαββάκης», μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στο Νομό Ευβοίας  - το μεσημέρι του Σαββάτου (28 Ιουλίου) - ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή και δυνατό ενθουσιασμό.
Την έμπνευση και ευθύνη της εξαιρετικής διοργάνωσης είχε ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων ο «Ποσειδών» με πολύτιμους αρωγούς σε θέματα υποδομής το Ναυτικό Όμιλο της Λίμνης και το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.
Για δεύτερη χρονιά ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος φιλοξενήθηκε στη Μαλεσσίνα και τη Λίμνη.  Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί από τον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ - Λεχούνα - Θεολόγος στη Μαλεσσίνα. 14 αθλητές - κολυμβητές, εκ των οποίων πολλοί με διακρίσεις σε αγώνες και άλλοι για πρώτη φορά συμμετέχοντες σε παρόμοια διοργάνωση, ξεκίνησαν στις 08:00 π.μ. τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο διασχίζοντας - κολυμπώντας 14,5 χλμ. συνοδευόμενοι από σκάφη και βάρκες των διοργανωτών αλλά και εθελοντών κάτοικων.
Εν αναμονή των αθλητών στο τέρμα...

Στην παραλία της Λίμνης παρακείμενα του Ειρηνοδικείου, επισκέπτες, τουρίστες, Λιμνιώτες, φίλοι του υδάτινου κόσμου, μικροί και μεγάλοι, περίμεναν με μεγάλη αγωνία στο σημείο του τερματισμού. Τα παιδιά της Επιτροπής του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων ο «Ποσειδών», ενημέρωναν συνεχώς για την έκβαση του αγώνα, εμψύχωναν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τους αθλητές με πολλά χειροκροτήματα και ανεβασμένη διάθεση όταν πλησίαζαν κοντά στο πολυπόθητο τέρμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΗΣ Ο "ΠΟΣΕΙΔΩΝ"


Δεύτερος νικητής Χ. Παπαϊωάννου
Σε κλίμα άκρως καλοκαιρινό με χαρά και συγκίνηση υποδεχτήκαμε την πρώτη των πρώτων την κ. Βασιλική Κουβέλη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με χρόνο 4 ώρες 33 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
Ακολούθησαν,  δεύτερος ο κ. Χρήστος Παπαϊωάννου 29 ετών, Ιδιωτικός Υπάλληλος (πρώτη φορά συμμετέχων σε Κολυμβητικό Μαραθώνιο) με χρόνο 4 ώρες 42 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. 
Τρίτος νικητής Γ. Κανάκης
Τρίτος ο κ. Γιώργος Κανάκης, 35 ετών, Ιδιωτικός Υπάλληλος με χρόνο τερματισμού 4 ώρες 47 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.
(Αναλυτικά παρακάτω ο επίσημος πίνακας των τελικών αποτελεσμάτων από το Κολυμβητικό Μαραθώνιο)








 Και οι 14 αθλητές - κολυμβητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κυριολεκτικά παλεύοντας με τα κύματα και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν μεσοπέλαγα. Κουρασμένοι και εξαντλημένοι σωματικά αλλά με καλή διάθεση και ψυχικές αντοχές, κατάφεραν - πολλοί εκ των οποίων για πρώτη φορά συμμετέχοντες σε ανάλογη διοργάνωση - να διασχίσουν σχεδόν 15 χλμ. Δύο από τους κολυμβητές εγκατέλειψαν στα μισά της θαλασσινής διαδρομής αλλά είναι εξίσου άξιοι με τους υπόλοιπους συναθλητές τους καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδρομή με πολλές απαιτήσεις που προϋποθέτουν  άριστη φυσική κατάσταση.
Όλοι οι συμμετέχοντες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, επέδειξαν επιμονή, υπομονή, αθλητικό πνεύμα και δυνατή θέληση.
Η πρώτη των πρώτων με τους διοργανωτές λιγό μετά τον εντυπωσιακό τερματισμό της

Κόσμος πολύς ακροβολισμένος απ’ άκρη σε άκρη στην παραλία, δυνατή μουσική, πολλά και ζεστά χειροκροτήματα για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, η οποία προάγει τον αθλητισμό - πολιτισμό του τόπου μας. Αποτελεί σημαντικό αθλητικό γεγονός και αξίζουν πολλά και ζεστά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και δρομολόγηση του. Στο Διοικητικό και τα μέλη του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης ο «Ποσειδών», στο Ν.Ο.Λ., στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας (καθώς η διοργάνωση αποτελεί και εκδήλωση του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012» του Δήμου - στους εθελοντές κατοίκους και φίλους που ανταποκρίθηκαν και φέτος, ρίχνοντας τα σκάφη τους στη θάλασσα προκείμενου να συνοδέψουν από πολύ νωρίς το πρωί τους αθλητές μέχρι και το τερματισμό, στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Χαλκίδας (του Ερυθρού Σταυρού που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες αθλητές, στηρίζοντας και εμψυχώνοντας τους, στην εθελόντρια γιατρό κ. Λίνα Δάγλα και στην πολύ οργανωμένη και δυνατή Επιτροπή.
Ελεύθερη Φωνή: Φωτό Α. Γεωργίου: Βραβεύσεις - "Βραδιά Σαρδέλας"
Το βράδυ του Σαββάτου στη τοποθεσία Κιόσκι στη Λίμνη, στα γραφεία του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων ο «Ποσειδών», αθλητές, διοργανωτές, παράγοντες του Δήμου καθώς και - τιμητική η  παρουσία του - Κλιμακίου της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών, των θρυλικών Ο.Υ.Κ του Πολεμικού Ναυτικού, έδωσαν δυναμικό παρόν.
Στα πλαίσια εορτασμού της «Βραδιάς Σαρδέλας» πραγματοποιήθηκε σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρά η απονομή επάθλων στους τερματίσαντες του β΄ διάπλου Β. Ευβοϊκού. Δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες και ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με άφθονο ντόπιο κρασί και φυσικά πολύ σαρδέλα.
Επίσης οι διοργανωτές πρόσφεραν συμβολικά δώρα και εκδόσεις που αφορούν τη λαογραφία και την ιστορία της Λίμνης, στους αξιωματικούς του Π.Ν. οι οποίοι τιμητικά ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση του Ομίλου ο «Ποσειδών» που έλαβε χώρα την Κυριακή (29 Ιουλίου), στη μνήμη των απολεσθέντων του πληρώματος Β.Π. Α/Τ «ΑΔΡΙΑΣ» και του ανδραγαθήσαντος Ελύμνιου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑΚΗ.

Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις