Εικαστικός παράδεισος καλλιτεχνικών εμπνεύσεων από σπουδαίους δημιουργούς στη Λίμνη


Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκθέσεις
Εικαστικά «ταξίδια» μοναδικής έμπνευσης και θεματολογίας, φιλοξενούνται μέχρι και τις 15 Αυγούστου στο ισόγειο χώρο του παραδοσιακού Κτιρίου Μελά, στη γραφική Λίμνη, στα πλαίσια της πλούσιας πολιτιστικής δράσης «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012» του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.
Νέοι καλλιτέχνες και πολλά υποσχόμενοι μας ξενάγησαν σε ένα όμορφο και δημιουργικό κόσμο φαντασίας, μυθοπλασίας, χρώματος, ζωντάνιας με έντονο το στοιχείο του παρελθόντος σαν πισωγύρισμα στο χρόνο… σε ιστορικές εικόνες προσφυγιάς και παραδόσεων αλλοτινών εποχών με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας.
Το Κτίριο Μελά μετατράπηκε σε έναν εικαστικό παράδεισο με αναζήτηση και ατελείωτη θέαση καλλιτεχνικών στιγμών μεταδίδοντας όμορφα συναισθήματα διανθισμένα με ευαίσθητες νότες. 
Στιγμές... εικαστικής αναζήτησης και δημιουργίας από τη Μαρία Σωτηρίου και την Ομάδα της
Αρχαιοελληνική μεγαλοπρέπεια και μυθολογική αναζήτηση από τη καλλιτεχνική Ομάδα της Μαρίας Σωτήριου
Ανακαλύψαμε τα ιδιαίτερα έργα μιας Ομάδας Χαλκιδαίων Καλλιτεχνών, της Μαρίας Σωτηρίου και των μαθητριών της με επιρροές από το σπουδαίο αρχαιοελληνικό πολιτισμό, τη «μαγεία» της μυθολογίας σε ρεαλιστική απόδοση με μεγαλοπρεπείς ζεστές αποχρώσεις της ώχρας. Νοερά συμμετείχαμε στην αρχαία ελληνική γιορτή των Αθηνών, στα Παναθήναια, στη «Πομπή των πέπλων»… προς τιμή της θεάς Αθηνάς.
Θαυμαστά τοπία και πλάνα απίστευτης ομορφιάς ξετύλιξαν με δέος την ένταση της φύσης. Πρόσωπα σε στιγμές… εικαστικής απογείωσης μας χάρισαν εσωτερική ωρίμανση και ηρεμία πνεύματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ


Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Γιώργος Κεβρεκίδης
«ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ» από το Γιώργο Κεβρεκίδη
Με άριστη εικαστική τεχνική ο άξιος καλλιτέχνης Γιώργος Κεβρεκίδης μας μετέφερε τις «ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΓΥΓΑ» σε ένα συγκινητικό οδοιπορικό στις παραδόσεις των προσφύγων και τις μνήμες των προγόνων του.
Ο Ευβοιώτης μηχανικός, αναζητώντας έναν προσωπικό τρόπο έκφρασης μέσα απ’ τη τέχνη της ζωγραφικής, σε καλλιτεχνικό αμάλγαμα pop art σύνθεσης και παλαιό - ρεαλιστικής τεχνοτροπίας δημιούργησε εικαστικές εικόνες προσφυγιάς με μυρωδιές από τους καλοφτιαγμένους γιούκους και τα στοιβαγμένα χειροποίητα κομψοτεχνήματα των Μικρασιατών. 
Μνήμες γεμάτες συγκινησιακή φόρτιση στο καμβά...
Φωτογραφίες εποχής, προσωπικά αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, προσφυγικοί «θησαυροί» με πλούσια ιστορία αναδύθηκαν μοναδικά σε ένα δημιουργικό κολάζ μνήμης με σπιρτάδα ψυχής και ζωντάνιας για τις νεότερες γενιές.
Γυμνά σώματα βασανισμένα, προσφυγοπούλες και προσφυγόπουλα σε γήινες χρωματικές παλέτες νοσταλγώντας τη χαμένη πατρίδα. Με σθένος και δύναμη κατόρθωσαν το όνειρο! Κοιτώντας μας εκφραστικά στα μάτια, αφήσανε τα δικά τους μηνύματα αισιοδοξίας για τη δύναμη της θέλησης!
Πάντα δημιουργική η Μάρω Πετρίδου
Σφυρήλατες δημιουργίες κοσμήματος και κεραμικά διακοσμητικά από τη Μάρω Πετρίδου
Λαμπερά περίτεχνα και ιδιαίτερα σχέδια «κεντημένα» με χάντρες, ημιπολύτιμους λίθους, αστραφτερά swarovski, υλικά της φύσης και του υδάτινου κόσμου, στις εξαιρετικές χειροποίητες δημιουργίες της Μάρω Πετρίδου. Κοσμήματα φροντισμένα με μεράκι και αγάπη επεξεργασμένα από τη δημιουργό με σφυρήλατη τεχνική σε χρωματικές εκπλήξεις για εμφανίσεις που ξεχωρίζουν.
Κολιέ, σκουλαρίκια, καρφίτσες, βραχιόλια, δαχτυλίδια… σε γιρλάντες χρυσές και ασημένιες για όλες τις ώρες με κατασκευαστικές τεχνοτροπίες καθώς… από ένα κομμάτι προκύπτουν και άλλα αξεσουάρ. 
Μαναδικές χειροτεχνίες από καρδιάς...
Καλλιτεχνικές εκπλήξεις από τη κ. Πετρίδου σε κλασικό, μοντέρνο αλλά και εκκεντρικό ύφος με μεταλλική και απαστράπτουσα βάση.
Η ταλαντούχα δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων και κεραμικής διακόσμησης σφυρηλατεί με μεγάλη αγάπη τα έργα της. Έχοντας σημαντική καλλιτεχνική υποδομή δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους (Άκη Γκούμα, Χριστόφορο Σάββα, Polin Fethonas, Alan Bein) κάθε φορά στις εκθέσεις της επιφυλάσσει πρωτοποριακές ιδέες και ονειρεμένες.
Η κ. Πετρίδου παρουσιάζει τα έργα της
Η κεραμική της τέχνη - εξίσου συναρπαστική - δίνοντας στυλ και άποψη στους αγαπημένους μας χώρους.
Οι εκθέσεις θα παραμείνουν στη διάθεση του κοινού μέχρι και τις 15 Αυγούστου, στο Κτίριο Μελά, στη Λίμνη από τις 08:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Καλό εικαστικό «ταξίδι» σε όλους!!!
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις