«...αέρας τέχνης το Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη Αιδηψό…» Εικαστικές και μουσικές στιγμές ΕΥΤΥΧΙΑΣ για να γίνουμε όλοι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΖΩΗΣ



"...αέρας τέχνης στην Αιδηψό..."
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι πάνω από τα καθάρια βραδινά νερά του Βόρειου Ευβοϊκού σε θαυμάσιο αμάλγαμα εικαστικής και μουσικής ευτυχίας, χάρη στο δροσερό «… αέρα τέχνης που φύσηξε ΄΄μαγικά΄΄…», το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αιδηψό…» στο πανέμορφο με καλλιτεχνική αναζήτηση… σαλόνι του διεθνούς φήμης Thermae Sylla Spa - Wellness Hotel.
Με αφορμή την έναρξη μιας σειράς εικαστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση του Ξενοδοχείου Thermae Sylla, το Σάββατο στις 4 Αυγούστου όσοι τυχεροί παρευρεθήκαμε, παρακολουθήσαμε από τη γνωστή συγγραφέα - ψυχολόγο, σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης και παρουσιάστρια της πολύ πετυχημένης εκπομπής «Πρωταθλητής Ζωής» του διαδικτυακού focuswebtv.gr, κ. Ξένια Γιαννάκη ένα πολύ χρηστικό και πολύτιμο event αυτοβελτίωσης με κεντρικό θέμα ανάπτυξης τη «Τέχνη της Ευτυχίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΕΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ..."

Η κ. Ξένια Γιαννάκη μας οδηγεί στο δρόμο της ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Κατά τη διάρκεια της πολύ όμορφης παρουσίασης από τη κ. Γιαννάκη αναλύθηκαν και απαντήθηκαν οι κάτωθεν άξονες προσωπικής ανάπτυξης:
-          Η ευτυχία είναι θέμα τύχης;
-          Αξίζω την ευτυχία και πως μπορώ να την αποκτήσω;
-          Ζω στο δρόμο της ζωής μου ή ακολουθώ το δρόμο των άλλων;
-          Πως μπορώ να έχω ισορροπημένες σχέσεις με τους άλλους;
Συζητήσαμε γύρω από τις πολύτιμες διαπροσωπικές σχέσεις, για τη υπευθυνότητα του ατόμου, τη δύναμη του πνεύματος, τη λύτρωση που επέρχεται ζητώντας συγνώμη - απελευθέρωση από το ίδιο τον εαυτό μας. Πως μπορούμε να γίνουμε πρότυπα προς μίμηση αντιμετωπίζοντας με χαμόγελο και με τον όμορφο τρόπο ζωής μας το μίσος και αυτούς που νιώθουμε ότι μας έχουν βλάψει.
 Το κοινό ακούει με προσοχή τη κ. Γιαννάκη
Επιπλέον η κ. Γιαννάκη τόνισε, ότι η ευγνωμοσύνη είναι πολύ σημαντικό βήμα για την προσωπική και ευτυχή μας ανάπτυξη. Πρέπει να ευχαριστούμε συνεχώς τη κάθε στιγμή που περνάμε στη ζωή μας.
 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αγάπη, το ανώτερο, το καλύτερο, το μέγιστο, το ιδανικό της ΖΩΗΣ. «Αγάπησε και εσύ… το μίσος νικιέται μόνο με την αγάπη και όχι με μίσος. Η αγάπη μπορεί να βρεθεί γιατί την έχουμε όλοι μέσα μας…», επεσήμανε με ζωντάνια η κ. Γιαννάκη και συνέχισε αναφερόμενη στη δύναμη της ευτυχίας. Μια δύναμη που όλοι φοβόμαστε αλλά μπορούμε να την κατακτήσουμε αρκεί να το θέλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Άλλωστε ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να πάρει μαθήματα αγάπης.
Μιλήσαμε για τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα, τη δύναμη του να ζητάμε συγνώμη, τις δυνατότητες των παιδιών «γονιός σημαίνει να διδάσκω το παιδί μου υπεύθυνα ώστε να γίνει γονιός του εαυτού του…», ανέφερε επίσης η κ. Γιαννάκη.
Ολοκληρώνοντας έγινε αναφορά στα τρία πολύτιμα Α της ζωής μας, αναλύοντας τη δύναμη της αυτογνωσίας (να γνωρίσουμε βαθιά τον εαυτό μας, την ποιότητα μας, τι άνθρωποι είμαστε), να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να πιστέψουμε σε εμάς (σημαντικό και πρώτο εφόδιο για την ευτυχία), να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση (γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τα θετικά μας στοιχεία τότε μπορούμε να περπατήσουμε το δρόμο της ζωής).
Όλες αυτές οι μεγάλες και δυνατές αξίες εξασφαλίζουν το χρυσό εισιτήριο για να γίνουμε δυναμικοί Πρωταθλητές Ζωής
Μελωδικές στιγμές ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Εικαστικές και μελωδικές στιγμές ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Η ιδιαίτερη βραδιά συνεχίστηκε μελωδικά με μοναδικές ερμηνείες από τη ταλαντούχα και πανέμορφη σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Έλλη Αναστασοπούλου συντροφεύοντας τη ο εξαιρετικός πιανίστας Neville Jason Fahy.
Καλλιτεχνικοί "θησαυροί" σπουδαίων δημιουργών της νέας γενιάς, με ζωηρά χρώματα και δυνατή έμπνευση κοσμούσαν από άκρη σε άκρη το χώρο. Εξαιρετικά εικαστικά «ταξίδια» καλοκαιρινά και όχι μόνο… προσωπογραφίες, τοπία, εσωτερικής αναζήτησης έργα, ευτυχισμένες εικόνες αγαπημένων στιγμών με ζωντάνια και κίνηση, υμνώντας το φως, το νερό  και τη μαγεία της φύσης. Πίνακες ΖΩΗΣ που μας χαρίζουν την απόλυτη ΕΥΤΥΧΙΑ!!!
Ο εικαστικός κ. Αϊβάζογλου
Στο χώρο των παρουσιάσεων του Ξενοδοχείου φιλοξενούνται τα έργα του ζωγράφου Αχιλλέα Αϊβάζογλου ενώ το χώρο της πινακοθήκης στολίζουν τα έργα των:
Άγγελου, Άγγελου Αντωνόπουλου, Σάββα Γεωργιάδη, Εύας Βιβάρη, Βασίλη Καρακατσάνη, Δέσποινας Κουβάτσου και της Elinas.
Ένας εκ των εικαστικών "θησαυρών"
Με αφετηρία λοιπόν το φετινό καλοκαίρι μέσα από προγραμματισμένες και συνεχείς εναλλασσόμενες παρουσιάσεις έργων σημαντικών δημιουργών αλλά και προβάλλοντας πλήθος πολλών πολιτιστικών δράσεων, το Thermae Sylla Spa, υποστηρίζει εμπράκτως την εικαστική δημιουργία, αποτελώντας ένα ακόμη σημείο πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Το ζεστό κοινό που παρακολούθησε την ιδιαίτερη εκδήλωση καταχειροκρότησε επιβραβεύοντας τους συμμετέχοντες και η βραδιά κατά γενική ομολογία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και συναρπαστική για όλους. 
Πρωταθλητής Ζωής από τη κ. Γιαννάκη
«Το Εργαστήρι της Ευτυχίας» από τη Ξένια Γιαννάκη
Την Κυριακή 5 Αυγούστου στον ίδιο όμορφο χώρο η κ. Γιαννάκη παρουσίασε το «Εργαστήρι της Ευτυχίας», ένα workshop για την προσωπική ολοκλήρωση, την καριέρα και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Μάθαμε πώς να θέτουμε στόχους στη ζωή και κυρίως πώς να φτάνουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση τους.
Η ευτυχία είναι θέμα επιλογής και είναι η μόνη επιτυχία που διαρκεί στη ζωή! Ας βρούμε ένα δρόμο ζωής… ας δημιουργήσουμε μια επιτυχία στο στίβο της ζωής!
Ας γίνουμε πρωταθλητές της ζωής… πετυχημένοι στην ευτυχία!
Εικαστικά "ταξίδια" με έμπνευση
Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια τους κατά την διεκπεραίωση του ρεπορτάζ τον Εκδότη κ. Γιώργο Γιαννάκη, τη  κ. Ξένια Γιαννάκη, τον Art Project Manager κ. Αθανάσιο Θεοτόκη, τους εικαστικούς και μουσικούς δημιουργούς και φυσικά τη πολύ φιλόξενη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου για την όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα.
                           (Ρεπορτάζ - Κείμενο): Γιώτα Περήφανου
Φωτορεπορτάζ - επιμέλεια βίντεο: Γιάννης Δραπανιώτης
                           Τεχνική υποστήριξη: Κώστας Κούβαρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις