Editorial: Λατρεμένο μου καλοκαίρι σε αγαπώ - Εξορμήσεις ΕΥΤΥΧΙΑΣ σε Λουτρά και Ωρεούς


Της Γιώτας Περήφανου
Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Δραπανιώτης

Μοναδικές καλοκαιρινές εξορμήσεις με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Βόρειου Ευβοϊκού και το λαμπερό Αυγουστιάτικο φεγγάρι… να μας ανοίγει ολόφωτο μονοπάτι σε ομορφιές θαλασσινές με αναζήτηση και γούστο.
Το λατρεύω το καλοκαίρι, ιδίως όταν φοράει τα πολύχρωμα βραδινά του. Παρεούλες γεμάτες κέφι τραγουδάνε πλάι στο κύμα…  Οι μελωδικές κιθάρες εναρμονίζονται με τη μουσική από τον παφλασμό των κυμάτων και το αποτέλεσμα είναι μαγικό…
Πρώτη στάση στα Λουτρά Αιδηψού, βόλτες στην παραλία με παγωτό μηχανής (πάντα βανίλια - έχω αδυναμία). Φίλοι καλοί και συνεργάτες, ο Γιάννης, η Ξένια, ο Γιώργος, ο Κώστας και άλλοι αγαπημένοι, κουβεντούλες ζεστές από καρδιάς με εικαστικές ματιές και προσωπικές εξερευνήσεις για να γίνουμε Πρωταθλητές Ζωής. Μουσική ταξιδέματος και η διάθεση απογειώνεται μεμιάς στα αστέρια. Στιγμές απόλυτης ευτυχίας (Ξένια Γιαννάκη σε ευχαριστούμε)!!!
Το κόκκινο παιχνιδιάρικο τρένο εικόνα χαράς και τουριστικής έκπληξης στην αγαπημένη μας Λουτρόπολη ξεναγεί τους επιβάτες σε νυχτερινές διαδρομές. Ο φακός της Ελεύθερης Φωνής καραδοκεί… το ίδιο και οι φωτογραφικές μηχανές των φίλων μας επισκεπτών. Καλοκαιρινό αντάμωμα μοναδικό.
Γέλια, χαρές και αγκαλιές. Η γεμάτη κέφι συντροφιά μιας συμπαθέστατης κυρίας από την Αθήνα μας καλωσορίζει με ένα τραγούδι εποχής. Καντάδες και ευχές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Τα ρεπορτάζ έχουν και την όμορφη πλευρά τους. Ειδήσεις και φωτοστιγμές ευφορίας, χάρης και ηρεμίας ψυχής.
Επόμενη στάση στο γραφικό ψαροχώρι των Ωρεών. Τσάρκα στο παζάρι (τρελαίνομαι να ψαχουλεύω σε όμορφα και γραφικά παζάρια στα χιλιάδες μικροπράγματα στους ξύλινους πάγκους που σου φτιάχνουν τη διάθεση), αχνιστοί λουκουμάδες βουτηγμένοι σε «αμαρτωλή» σοκολάτα και κρέμα από φράουλα. Συναντήσεις ξαφνικές με φίλους από τα παλιά και χάζι από το λιμάνι…
Το ολόγιομο φεγγάρι πιστό στο ραντεβού μαζί μας, ακολουθεί βήμα βήμα και φαντάζει όλο και πιο όμορφο στα μάτια μας.
Λιλιπούτειοι ψαράδες, περήφανοι και χαμογελαστοί αποκαλύπτούν τους μυστικούς θαλασσινούς τους θησαυρούς.
Παραδοσιακά παλιά σκαριά φλερτάρουν με τα διπλανά τους πολυτελή σκάφη αναψυχής και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Αχ ομορφιές που κρύβει το καλοκαίρι!
Μπύρα στο χέρι, νοστιμότατο σουβλάκι (η διαίτα πήγε περίπατο…), τσουγκρίσματα και απόλυτη ξενοιασιά. Ναι, είναι γεγονός… ένιωσα και πάλι εκείνο το ανέμελο κοριτσάκι με τα μακριά σγουρά μαλλιά που το κρατούσαν σφιχτά από το χέρι οι παππούδες και ο χρόνος έμοιαζε να σταματά. Κοίταζα τον ουρανό και σκεφτόμουν, ότι αν τεντώσω τα λεπτά χεράκια μου θα μπορέσω να πιάσω το φεγγάρι… Κι’ ο γλυκός μου παππούλης έλεγε «τα πάντα μικρή μου μπορείς να καταφέρεις αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου…».
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις