Λουκέτα στους Δήμους από το μαχαίρι στις κρατικές επιχορηγήσεις - Με μαζικές κινητοποιήσεις απαντά ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας - Αγωνιστικό Κάλεσμα και από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας



Φωτό αρχείου
Σε ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή εργαζομένων και δημοτών, προσανατολίζεται ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια της συζητήσεως για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τις περαιτέρω ενέργειες των αιρετών, στα πλαίσια της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη.
Φωτό αρχείου
Ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός ενημέρωσε το Σώμα του Συμβουλίου (πλειοψηφία και μειοψηφία), τονίζοντας, πως σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων του Δήμου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις αποφάσεις που είχαν παρθεί από την Περιφερειακή αλλά και την Κεντρική Ένωση των Δήμων Ελλάδας, κρίνεται πλέον αναγκαία η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων με βασικό αίτημα την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας, λόγω των μεγάλων περικοπών που έχουν επιβληθεί στις κρατικές επιχορηγήσεις.
Ο κ. Ψαρρός απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους (εργαζόμενους και δημότες) ώστε να ενώσουν δυνατά τις φωνές τους σε ένα κοινό αγώνα απέναντι στα σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει βυθίσει στο Μεσαίωνα στο σύνολο της τη Περιφερειακή και Τοπική εξουσία με σοβαρό αντίκτυπο στον επαρχιακό κόσμο και σε κάθε μορφή ανάπτυξης. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΡΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Φωτό αρχείου
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της στηρίζει δυναμικά τις μαζικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας υποστηρίζουν πως μόνο με εκτεταμένες και οργανωμένες κινήσεις δράσης (όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο) θα καταφέρουν να στείλουν ηχηρό μήνυμά προς πάσα κατεύθυνση.
«Για τσάκισμα στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων» μιλά το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας κάνοντας κάλεσμα όλων σε κοινό αγώνα
Ο κ. Ν. Γεραλής
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας Νίκος Γεραλής - ο οποίος μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο (τη Γενική Γραμματέα Ζωή Βοκορόκου και τα Μέλη Γιώργος Σταμούλο και Δημήτρη Παπακωνσταντίνου) έδωσαν δυναμικό παρόν κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο Μελά -  σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ, αναφέρθηκε τόσο στις θέσεις τους που αφορούν την οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, το μέλλον των υπαλλήλων καθώς και τις ενέργειες (τη δράση) του Σωματείου.
«Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός, ότι αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη λειτουργία του Δήμου η ελλιπής και πετσοκομμένη χρηματοδότηση από το Κράτος.
Εκφράσαμε τη διαφωνία μας στο πλαίσιο το διεκδικητικό (έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στις δύο Ενώσεις Δήμων) καθώς ως βασικό αίτημα θέτει μόνο την απόδοση των πόρων που αναλογούν στους Δήμους.
Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εμείς θεωρούμε πως ακόμα και σήμερα να απέδιδαν το σύνολο των οφειλομένων στους Δήμους θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες τους γιατί βασικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη προσωπικού.
Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από το γεγονός, ότι οι Δήμοι - κυρίως ο δικός μας (Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας) - αναγκάζονται να προχωρούν σε προσλήψεις μόνο εποχικού προσωπικού ώστε να καλύψουν βασικές και έκτακτες ανάγκες με προσλήψεις από δύο έως και οχτώ μηνών διάρκειας.
Τέλος καλούμε τα Μέλη μας να συμμετέχουν σε αυτές τις κινητοποιήσεις με διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων:
 - Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των υπηρεσιών τους.
 -Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων και μόνιμο προσωπικό.
 - Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων.
 - Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο  τις δημόσιες κοινωνικές δομές.
 - Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.
 - Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι δημόσιες δομές προνοίας, υγείας, παιδείας  από την απαγόρευση των προσλήψεων.
 - Μισθοί ζωής, όχι πείνας & εξαθλίωσης.

Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις