Με οδηγό την παράδοση και αυτό το καλοκαίρι πρωταγωνίστησε ο Χορευτικός Όμιλος «Το Λύμνι»


Χορευτική πανδαισία από "Το Λύμνι"
Με οδηγό την παράδοση το καλοκαίρι που μας αποχαιρετά, ο Χορευτικός Όμιλος «Το Λύμνι» έδωσε δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις άριστα φροντισμένες και πετυχημένες, οι οποίες απέσπασαν κολακευτικά σχόλια από όσους τυχερούς κατοίκους, επισκέπτες και φίλους της όμορφης Λίμνης, παρευρέθησαν στη Κεντρική Προκυμαία της παραλίας.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ παρουσιάζει αποκλειστικά τη καλοκαιρινή χορευτική πανδαισία των δραστήριων μελών του Συλλόγου που έδωσαν κέφι και ζωντάνια στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι».
Μουσική "βόλτα" στην παράδοση...
Παράσταση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από την Ελλάδα στη Λίμνη
Τρία χορευτικά συγκροτήματα (αποτελούμενα από 100 άτομα), ο Χορευτικός Σύλλογος Άνδρου, το Πολιτιστικό κέντρο Άμφισσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής, στις 4 Αυγούστου (ημέρα Σάββατο) συνοδευόμενα από την ορχήστρα τους, ξεκίνησαν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μια μουσική διαδρομή στην παραλία με χορό και τραγούδι, ώσπου και με εντυπωσιακή είσοδο κατέκλυσαν τη «Σκάλα» (την Κεντρική Προκυμαία της Λίμνης). 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΤΟ ΛΥΜΝΙ"


Όμορφη χορευτική παρουσία
Σε ένα απολαυστικό δίωρο τα φιλοξενούμενα συγκροτήματα από «Το Λύμνι» με παραδοσιακές στολές, όλο χάρη και άριστη τεχνική στις κινήσεις, χάρισαν ένα χορευτικό υπερθέαμα γεμάτο νησιώτικη αύρα και στεριανή δημοτική παράδοση.
Χορεύοντας στο Ελύμνιο - Παρουσίαση του Λιμνιώτικου γάμου - Σκοποί και χοροί της Δωδεκανήσου και των νησιών του Β. Αιγαίου
Την παρουσίαση του Λιμνιώτικού γάμου καθώς και ένα χορευτικό ποτ - πουρί από τα μέλη, το τμήμα ενηλίκων και εφήβων του Ομίλου «Το Λύμνι», παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις 14 Αυγούστου (ημέρα Τρίτη), στην παραλία της Λίμνης. 
Ο Λιμνιώτικος γάμος για πρώτη φορά από "Το Λύμνι"
Για πρώτη φόρα αναβίωσε ο Λιμνιώτικος γάμος δημιουργώντας εικόνες νοσταλγίας, άλλων εποχών… ρομαντικών… 
Οι κ.κ. Δ. Αποστόλου "Ελύμνιος" και Κ. Καλιντέρης
Διαβάστηκαν από το Λαογράφο Δημήτρη Αποστόλου «Ελύμνιο» αποσπάσματα αυθεντικών διηγήσεων παλιών Λιμνιωτισσών που εξιστορούσαν με λεπτομέρεια το προξενιό, το μυστήριο του γάμου εκείνης της εποχής, το χορό της νύφης και του γαμπρού… καθώς και πολλά ήθη και έθιμα της τοπικής λιμνιώτικης κοινωνίας σε μέρες χαράς και αγάπης. 
Στολίζοντας τη νύφη....
Η νέα γενιά από «Το Λύμνι» απέδωσε γλαφυρά το δρώμενο και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που είχε κατακλύσει την παραλία. Τραγούδι, μουσική και χορός συνέθεταν το απόλυτο σκηνικό μιας πολύ ιδιαίτερης βραδιάς, με κουφέτα και ευχές στους «νεόνυμφους» από φίλους και συγγενείς.
Ακολούθησαν υπέροχες χορευτικές παρουσιάσεις από «Το Λύμνι» με άρωμα Δωδεκανήσου και Β. Αιγαίου. Συγκινημένος ο χοροδιδάσκαλος - ψυχή του Ομίλου κ. Ανδρέας Πέρης Παπαγεωργίου, ευχαρίστησε τα παιδιά του Συλλόγου και όλους τους Λιμνιώτες που χρόνια τώρα με αγάπη και ζεστασιά ακολουθούν και στηρίζουν «Το Λύμνι». 
"Το Λύμνι" της καρδιάς μας!!!!
Την παρουσίαση της εκδήλωσης και το συντονισμό είχε ο πάντα δραστήριος - παιδί του Ομίλου και ο ίδιος - Γιώργος Φλώκος.
Γιώτα Περήφανου (Ρεπορτάζ)
Νάνσυ Καπελαρή

Βιντεοκάλυψη: Κυριάκος Καραντωνίου
Επιμέλεια βίντεο: Γιάννης Δραπανιώτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις