Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ από το Γυμναστικό Σύλλογο της Λίμνης - Απόλυτα πετυχημένη η αθλητική διοργάνωση του Γ.Σ.Λ.

   

Συμμετέχοντες αθλητές, διοργανωτές και βοηθοί χάρισαν ένα μοναδικό αθλητικό υπερθέαμα
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Άριστη η διοργάνωση από το Γ.Σ.Λ.
Με μεγάλη επιτυχία και πληθώρα συμμετοχών πραγματοποιήθηκε και φέτος  - από τον πάντα δραστήριο Γυμναστικό Σύλλογο της Λίμνης (Γ.Σ.Λ.) τον Πρόεδρο Σπύρο Κοτζά (βοήθεια στις μηχανές - διοργάνωση) και την υπεύθυνη Γυμνάστρια Ζωή Φλώκου (ναυαγοσώστρια) - στη Βόρεια Εύβοια «ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ (ποδηλασία, τρέξιμο και κολύμβηση)», ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα διαχρονικά, που απαιτεί σωματικές - ψυχικές δυνάμεις, αντοχές και επιμονή από τους συμμετέχοντες. 
Μετά τον αγώνα...
Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, στις 7 Αυγούστου λίγο μετά τις έξι… άρχισε να κορυφώνεται το μεγάλο αθλητικό γεγονός, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012» του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.
Μικροί και μεγάλοι χωρισμένοι σε ηλικιακές ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, χαρίζοντας στο πολυπληθές κοινό δυνατά συναισθήματα και όμορφες αθλητικές εικόνες.
Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συγκινώντας τους διοργανωτές για τη θερμή αποδοχή και την αγάπη του κόσμου. 55 αθλητές (κάθε ηλικίας από 10 ετών έως 75 (ο γηραιότερος όλων και πρότυπο προς μίμηση για τη νέα γενιά) συμμετείχαν σε τέσσερις κατηγορίες για μετάλλια (10 - 14, 14 - 15, 15 - 18, 18 -18+) και αγωνίστηκαν στη ποδηλασία, το τρέξιμο και τη κολύμβηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΜΝΗΣ

Η θαυμάσια και όμορφη Γραμματεία του Αγώνα
Μουσική, καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, κεφάτη Γραμματεία και η παραλία της Λίμνης γέμισε νιάτα και χαμόγελα. Ένα ολόκληρο επιτελείο βοηθών είχαν επιστρατευτεί για τις υποδομικές ανάγκες του αγώνα.
Τα αθλήματα πραγματοποιήθηκαν (σύμφωνα με τους κανονισμούς και την οργάνωση του Τριάθλου) σε διαδοχική σειρά, δίχως διακοπή και οι αποστάσεις που περιλάμβαναν ήταν:
Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό
Ο Αγώνας Κολύμβησης με έναρξη από τη Σκάλα της Λίμνης - ανθοπωλείο Ευαγγελίας Ταγάρα - Στεργίου (για τις μικρές ηλικίες) και από τη Σκάλα έως και την αρχή του Λιμανιού της Λίμνης (για τους μεγαλύτερους αθλητές).
Ο Αγώνας Ποδηλασίας ξεκίνησε από το ανθοπωλείο Ευαγγελίας Ταγάρα - Στεγίου - Ξενοδοχείο Kaminos με επιστροφή στο Ναυτικό Όμιλο της Λίμνης (για τους μικρούς) και από την αρχή του Λιμανιού - εκκλησάκι Αι Γιώργη και επιστροφή από Kimo - Kaminos (για τους μεγάλους). 
Λίγο πριν το τερματισμό...
Ο Αγώνας Τρεξίματος με έναρξη από το Ν.Ο.Λ. μέχρι και τη Σκάλα της Λίμνης (για τους μικρότερους αθλητές) και από Kaminos μέχρι και τη Σκάλα (για τους μεγαλύτερους).
Ένα μοναδικό αθλητικό υπερθέαμα με δυνατή και συνεχόμενη διαδοχική συμμετοχή (χωρίς κενό) στα τρία βασικά αγωνίσματα (κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο) γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές.
Οι συμμετέχοντες σε καλή φυσική κατάσταση βίωσαν μοναδικές στιγμές - κάποιοι για πρώτη φορά - απολαμβάνοντας την πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα από  το «μαγικό» κόσμο του τριάθλου. Πολλοί από τους αθλητές έχοντας και την εμπειρία πολλών αθλημάτων αλλά και αντίστοιχων παλιότερων διοργανώσεων, ακολουθώντας μέρες πριν εντατική - ειδική προετοιμασία και προπόνηση πέτυχαν καλούς χρόνους τερματισμού και πρωτιές!
Ο παλαίμαχος υπεραθλητής Γιώργος Χίος με τη σύζυγό του Σωτηρία
Τιμητική η παρουσία και συμμετοχή του παλαίμαχου με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό υπεραθλητή κ. Γιώργου Χίου, ο οποίος απέδειξε στους νεότερους πως ο αθλητισμός και η άσκηση δεν έχουν ηλικία… Σε άριστη φόρμα και με τεράστια ψυχικά αποθέματα απέσπασε τα πιο πολλά και δυνατά χειροκροτήματα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ (ποδηλασία - τρέξιμο -κολύμβηση)
Χαμόγελα νίκης
Ομάδες:
10-14 (ετών)
Δημήτριος Ξυνός, Ορφέας Παράσογλου, Γαβριήλ Φοουντεν,
Νικόλαος Ντάνης,  Βαγγέλης Ζωγραφάκης,  Γιώργος Κάβουρας
Σωτήρης Στεργίου, Γιάννης Μπλουκίδης,  Πέτρος Γκανάτσιος
14-15 (ετών)
Γιώργος Κουκουρίκος,  Γιώργος Παναγιώτου, Γιώργος
Καραπιπέρης, Χρήστος  Γκοβέσης,  Βαγγέλης Λέτζας, Ηλίας Βουρλίτης
Τάσος Μαναρίτσας, Βασίλης Πέτρου,  Γιώργος Μιτζιφήρης             
15-18 (ετών)
Νίκος Δύτης,  Βασίλης Γαρυφάλλου, Στράτος Μαστροδούκας
Ανδρέας Παπανδρέου, Άλκηστις  Γεωργίου, Νίκος  Αγγελάκης
Λαζαρίδης Λαζαρίδης, Αναστασία Γεωργίου, Κων/νος Βασιλείου
Πανηγυρίζοντας την πρωτιά και τους καλούς χρόνους
18+
Βαγγέλης Γιάνναρος,  Γιάννης Δεληγιάννης, Θρασύβουλος Κρόκος,
Χρήστος Καπελαρής, Κων/νος Τηλιόπουλος, Ορέστης Δημουλάκης
Μαργαρίτης Γκανόγιαννης, Δημήτρης Καρατζούδης, Δημήτρης Χασάπης

Κύπελα  αλλά και αναμνηστικά μετάλια (από τον ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ)  - σε όλους τους αθλητές - απένειμαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων Γιάννης Στεργίου, ο Λιμενάρχης (του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης), ο Διοικητής τους Αστυνομικού Τμήματος της Λίμνης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης Διαμαντής Διαμαντής, ο Γραμματέας του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων ο "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" Γιάννης Παλάντζας και η υπεύθυνη Γυμνάστρια του Γυμναστικού Συλλόγου Λίμνης (και διοργανώτρια) Ζωή Φλώκου.
Πολύτιμη βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνισμάτων:
Πολύτιμοι βοηθοί στις επάλξεις...
Βάρκες: Παναγιώτης Παναγιώτου, Εύη Ανυφιώτη, Χρήστος Καπελαρής (ναυαγοσώστης), Μιχάλης Ιωάννου (μικρός βοηθός Γρηγόρης Ιωάννου), Βασίλης Αναγνώστου, Διαμαντής Διαμαντής.
Γραμματεία: Δήμητρα Σλατινοπούλου, Κατερίνα Γιαννακούλα, Σοφία Φλώκου, Όλγα Φλώκου, Στέφανος Χαρατσής.
Μηχανές και βοήθεια στο δρόμο: Χριστόδουλος Γαρυφάλλου, Παναγιώτης Φουντούλης, Εύη Τσακοπούλου, Βαγγέλης Δήμου, Άρτεμις Δήμου, Αλέκος Γεωργίου, Μαρία Γιαννακούλα, Ελένη Φλώκου, Κατερίνα Τσιροδημήτρη, Χριστίνα Γιαννακούλα, Ειρήνη Γεωργίου, Μαρδίτσα Παππά, Γεώργιος Παλάτζας, Γεώργιος Φλώκος, Παναγιώτης Καταραχιάς, Κων/νος Καλιντέρης, Χρήστος Φονιαδάκης, Νικόλας Φονιαδάκης, Χρήστος Βατίστας, Τάκης Βατίστας, Μανώλης Μανούσος, Δημήτρης Δεβετζόγλου, Κλειώ Βαβούρη, Νίκος Μάρκου, Σταυρούλα Λεμπέση, Γιάννης Ηλιάδης, Γιάννης Κοτζάς, Μάριος Χρυσομάλλης, Δημήτρης Δράκος.
Πρώτες βοήθειες από τη γιατρό κ. Αποστολία Δάγλα.
ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ - Μια ολοκληρωμένη πρόταση αγωνισμάτων για όλους του αθλητές
Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος στον Αγώνα Τριάθλου στη Λίμνη
Πρόκειται για ένα άθλημα που απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν την εμπειρία από πολλά αθλήματα και χάρη στο συνδυασμό (των τριών αθλημάτων που περιλαμβάνει ο αγώνας τριάθλου) προσφέρει μέγιστα οφέλη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση στις μυϊκές δυνάμεις, χτίζοντας πάνω από όλα  ένα πολύ γερό και δυνατό καρδιοαναπνευστικό σύστημα στον οργανισμό.
Τι είναι το τρίαθλο;
Το τρίαθλο (όπως προαναφέραμε) αποτελείται από τρία αθλήματα: κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή. Η κλασσική απόσταση είναι 1500μέτρα κολύμβηση, 40 χιλιόμετρα ποδηλασία και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο. Για ένα έμπειρο τριαθλητή αυτό σημαίνει, ότι θα χρειαστεί κοντά στις δύο ώρες για να εκπληρώσει τον αγώνα ενώ για ένα αρχάριο μπορεί να χρειαστούν πάνω από τρεις ώρες.
Σε εξέλιξη ο Αγώνας Κολύμβησης
Ιδιαιτερότητες του τριάθλου
Το κολύμπι γίνεται σε ανοιχτό νερό κάτι που το διαφοροποιεί από το κολύμπι στο κολυμβητήριο. Καθίσταται απαραίτητη η δυνατότητα προσανατολισμού σε ανοιχτό νερό, η προσαρμογή στο κρύο νερό (νεοπρέπνιο επιτρέπεται κάτω από 20βαθμούς Κελσίου) καθώς επίσης και η δυνατότητα κολύμβησης με κύματα και άλλους αθλητές τριγύρω μας.
Επίσης είναι απαραίτητο να έχουμε ξεπεράσει τη φοβία που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι όταν κολυμπάνε δίχως να βλέπουν τον πυθμένα της θάλασσας ή της λίμνης. Στην ποδηλασία επιτρέπεται πλέον το drafting οπότε το κομμάτι της ποδηλασίας από αγώνα χρονομέτρου γίνεται ποδηλασία δρόμου όπου υπάρχουν εναλλαγές ρυθμού και όπου η δυνατότητα ύπαρξης εντός ποδηλατικού γκρουπ απαιτεί ειδική προπόνηση ώστε να απαιτηθεί αυτή η άνεση.
Το τρέξιμο είναι υπό κόπωση, κάτι που το διαφοροποιεί από έναν αγώνα δρόμου (διαφορές στα ενεργειακά αποθέματα με τα οποία ξεκινάμε τον αγώνα και ελαφριά διαφοροποίηση των χρησιμοποιούμενων μυϊκών ομάδων που παράγουν έργο.
Έτοιμοι για βουτιά στη νίκη...
Βασικές γνώσεις για τα τρία αθλήματα
Κολύμβηση
Η κολύμβηση είναι το πιο τεχνικό άθλημα από τα τρία και η καθοδήγηση ενός προπονητή θεωρείται απαραίτητη. Εμείς θα αρκεστούμε να σας δώσουμε μερικές βασικές οδηγίες αλλά προτείνουμε να απευθυνθείτε σε ένα προπονητή, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε τη σωστή τεχνική κολύμβησης από την αρχή. Ο προπονητής είναι απαραίτητος για να σας παρατηρεί και να διορθώνει τα βασικά τεχνικά σας λάθη. Στα κολυμβητήρια όλης της χώρας λειτουργούν προγράμματα εκμάθησης ενηλίκων ατόμων, κάτω από τον τίτλο «ώρες κοινού». Πριν απευθυνθείτε πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι θα σας ζητήσουν χαρτί από δερματολόγο και από παθολόγο. Επίσης θα πρέπει να καταβάλετε 5000-10000 δρχ. τον μήνα. Σε αυτό το ποσό υπολογίζετε και η αμοιβή του προπονητή που θα σας επιβλέπει.
1) Χρειάζεστε πολλές διατάσεις. Είναι καλό 15 - 20 λεπτά πριν την προπόνηση της κολύμβησης να κάνετε διατάσεις
2) Στο τρίαθλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο στυλ κολύμβησης θέλετε, αλλά είναι ανόητο να μην χρησιμοποιήσετε το ελεύθερο, εκτός από τις περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να ξεκουραστείτε (κάνετε μερικές χεριές προσθίου) ή όταν δεν νοιώσετε πολύ καλά (κάνετε λίγο ύπτιο).
3) Η αποτελεσματικότητα της κολύμβησης σας εκφράζεται από τις χεριές που χρειάζεστε για να κολυμπήσετε ένα μήκος πισίνας (25 ή 50 μέτρα). Κρατείστε τον απαιτούμενο αριθμό ως ένα μέτρο σύγκρισης της προόδου σας. Όσο βελτιώνεστε αυτός ο αριθμός θα ελαττώνεται.
4) Προσπαθήστε να κάνετε σωστά τις ασκήσεις τεχνικής που θα σας υποδείξουν οι προπονητές, δίχως να νοιάζεστε για το εάν πηγαίνετε γρήγορα ή αργά.
5) Προσπαθήστε να είστε χαλαρός όσο κολυμπάτε, όσο σφίγγεστε τόσο χειρότερα θα κολυμπάτε.
6) Προσπαθήστε να παρακολουθείστε καλούς κολυμβητές πως κολυμπάνε, έχετε πολλά να μάθετε.
7) Εάν διαθέτετε βιντεοκάμερα καλό είναι να βάλετε ένα φίλο να σας βιντεοσκοπήσει, ώστε να καταλάβετε πιο εύκολα τα λάθη σας και ταυτόχρονα να ελέγχετε την πρόοδο της τεχνικής σας.
Πλάνο από τον Αγώνα Ποδηλασίας
Ποδηλασία
Oι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει κάποια στιγμή της ζωής μας ποδήλατο, αλλά αυτό δεν μας καθιστά έτοιμους για να ανταποκριθούμε στην ποδηλασία τριάθλου. Το πιο βασικό όσο αφορά στην ποδηλασία τριάθλου είναι η αγορά του ποδηλάτου. Πρέπει να αγοράσουμε ένα ποδήλατο που θα έχει τις σωστές διαστάσεις για το δικό μας σώμα. Για αυτό το λόγο πρέπει να απευθυνθούμε σε καταστήματα με έμπειρο προσωπικό.
Όταν πάμε να αγοράσουμε το ποδήλατο μας πρέπει να έχουμε τα εξής στο μυαλό μας.
1) Αν υπάρχουν αμφιβολίες για το πιο ποδήλατο μας ταιριάζει πρέπει να επιλέγουμε το μικρότερο, διότι - ένα μικρότερο ποδήλατο - μπορεί να έρθει στα μέτρα μας (με αλλαγή κάποιων ανταλλακτικών όπως ο λαιμός και το παλουκόσελλο) ενώ ένα μεγαλύτερο θα μας δυσκολεύει συνεχώς και δεν θα μπορούμε να κάνουμε κάποια τροποποίηση για να το φέρουμε στα μέτρα μας.
2) Εκείνο που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε από το μαγαζί που θα αγοράσουμε το ποδήλατο μας είναι η δυνατότητα επισκευής του ποδηλάτου μας. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη συνεργείου επισκευής ποδηλάτου.
3) Πρέπει να εξετάσουμε τις δύο δυνατότητες αγοράς ποδηλάτου που έχουμε: να αγοράσουμε το σκελετό και να επιλέξουμε τα ανταλλακτικά που επιθυμούμε ή να αγοράσουμε το ποδήλατο πλήρες. Ένα από τα μειονεκτήματα στο να αγοράσουμε ένα πλήρες ποδήλατο είναι η δέσμευση αγοράς ανταλλακτικών που ίσως δεν ταιριάζουν στα σωματικά μας χαρακτηριστικά ή στο προσωπικό μας γούστο.
4) Στο συνολικό κόστος αγοράς του ποδηλάτου σας υπολογίστε τα ποδηλατικά παπούτσια, το κράνος, το ποδηλατικό σορτσάκι με την ειδική αντιβακτηριακή ενίσχυση, το ποδηλατικό μπλουζάκι με τις ειδικές τσέπες για να βάλετε τρόφιμα και την ρεζέρβα, κάποια εργαλεία για την γρήγορη επισκευή του ποδηλάτου και φυσικά κάποια ανταλλακτικά ελαστικά. Είναι απαραίτητο να αγοράσετε και μία τρόμπα ώστε να μπορείτε να φουσκώνετε τα λάστιχα σας. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα αγοράσετε μία τρόμπα ποδιού (με πιεσόμετρο ώστε να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών) και μία μικρή ώστε να την μεταφέρετε όταν κάνετε ποδήλατο.
5) Το εργόμετρο (turbo trainer) είναι απαραίτητο για κάποιον που έχει περιορισμένο χρόνο προπόνησης ή μπορεί να προπονείται τις βραδινές ώρες. Επίσης πρέπει να τονίσουμε πως αν ζείτε σε περιοχή κοντά στο κέντρο οπότε απαιτείται πολύ ώρα για να βγείτε σε δρόμο - όπου μπορείτε να κάνετε προπόνηση – τότε τα χρήματα σας θα πιάσουν τόπο για την αγορά του turbo trainer.
6) Ένα ακριβό ποδήλατο δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο από ένα φτηνότερο. Επισκεφτείτε περισσότερα από ένα καταστήματα, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε συγκρίσεις, όχι μόνο όσο αφορά τις τιμές αλλά επίσης τις ποδηλατικές γνώσεις που έχουν (οι πωλητές - καταστηματάρχες) καθώς και το ενδιαφέρον που δείχνουν για να σας εξυπηρετήσουν. Μη ξεχνάτε ότι δεν πρόκειται για την αγορά ενός απλού ποδηλάτου.
Μετά τον αγώνα...
Βασικές γνώσεις για την προπόνηση της ποδηλασίας
1) Αν δεν έχετε καθίσει σωστά πάνω στο ποδήλατο θα έχετε προβλήματα με τραυματισμούς. Προσπαθήστε να εξετάσει την θέση σας πάνω στο ποδήλατο ένας ειδικός.
2) Το πάνω μέρος του σώματος πρέπει να παραμένει χαλαρό αφού δεν προσφέρει τίποτα στην ώθηση προς τα εμπρός.
3) Το συχνότερο λάθος που κάνουν οι αρχάριοι ποδηλάτες είναι να βάζουν βαριά πατήματα. Η λάθος θέση, τα βαριά πατήματα, οι πολλές ανηφόρες και η απότομη αύξηση των χιλιομέτρων όπως και της έντασης είναι οι συχνότερες αιτίες τραυματισμού. Το γρήγορο στροφάρισμα θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την τεχνική σας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
4) Κρατείστε τα γόνατα σας κοντά στον οριζόντιο σωλήνα και φροντίστε να κινούνται παράλληλα με το σκελετό.
5) Σε όλες τις προπονήσεις να έχετε μαζί σας νερό και κυρίως να μην ξεχνάτε να πίνετε κάθε 10-15 λεπτά έστω και μία γουλιά. Η δίψα δεν είναι το κριτήριο για να πίνετε νερό
6) Αφιερώστε μία προπόνηση στο να αποκτήσετε καλύτερη αυτοπεποίθηση στο χειρισμό του ποδήλατο. Είναι προτιμότερο να πάτε σε ένα άδειο πάρκινγκ και να δοκιμάσετε τις δυνατότητες χειρισμού του ποδηλάτου κατά την διάρκεια της πρώτης προπόνησης. Επιχειρήσετε να στρίψετε δεξιά, να στρίψετε αριστερά, να φρενάρετε, να βγάλετε το πόδι σας από το πετάλι, να κάνετε ορθοπέταλο, να πιάστε το παγούρι σας και να πιείτε νερό… Πολύ σημαντικό είναι επίσης να μπορέσετε να κατευθύνετε το ποδήλατο σας κρατώντας το τιμόνι από όλες τις δυνατές θέσεις.
Φτάνοντας στο τερματισμό...
Τρέξιμο
Το τρέξιμο είναι απλό στη τεχνική, όμως έχει το μεγάλο μειονέκτημα ότι δίνει τη μεγαλύτερη φυσιολογική επιβάρυνση στο σώμα μας. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι συχνοί τραυματισμοί. Για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς πρέπει να έχουμε υπόψη  μας τα εξής :
1) Επιλέγουμε παπούτσια τρεξίματος που να ταιριάζουν στον τύπο του ποδιού μας.
2) Τρέχουμε σε μαλακές επιφάνειες (γρασίδι και χώμα), αποφεύγοντας σκληρές επιφάνειες (άσφαλτο, πλακάκι).
3) Αφιερώνουμε χρόνο πριν την προπόνηση, καθώς και μετά σε διατατικές ασκήσεις.
4) Τα πρώτα 10 λεπτά του τρεξίματος αφιερώνονται σε χαλαρό τρέξιμο για προθέρμανση και τα τελευταία πέντε σε αποθεραπεία.
5) Αν αισθανθούμε κάποια έντονη ενόχληση σταματάμε την προπόνηση, πάμε σπίτι βάζουμε πάγο και επανερχόμαστε στην προπονητική διαδικασία αφήνοντας μία παραπάνω μέρα για αποθεραπεία.
6) Δεν αυξάνουμε απότομα τα χιλιόμετρα και την ένταση της προπόνησης.
7) Δεν παρασυρόμαστε από άλλους που τυχόν τρέχουν μαζί μας. Εμείς οφείλουμε να κοιτάμε τον παλμογράφο μας και να ελαττώνουμε τον ρυθμό όταν οι ενδείξεις του παλμογράφου υπερβούν αυτές που εμείς έχουμε προγραμματίσει (Πηγή: http://www.argis.gr).
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις