Στο έλεος του Θεού και πάλι οι κάτοικοι της παραλίας Πηλίου (στη Βόρεια Εύβοια) - Το πλημμυρισμένο τοπίο δείχνει την απόλυτη εγκατάλειψη…




"Βούλιαξε" και πάλι η παραλία Πηλίου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

"Βούλιαξε" πάλι μέσα στα λασπόνερα η παραλία Πηλίου (στη τοποθεσία Ποτόκια) με την πρώτη δυνατή μπόρα που έπληξε το πρωί της Δευτέρας  την περιοχή.
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, μιλάνε για την αδιαφορία της τωρινής αλλά και των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που βασανίζει κατοίκους και επιχειρηματίες με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα, κατόπιν καταγγελίας των κατοίκων, οι οποίοι έχουν αποστείλει και αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας κ. Χρήστο Τζαχρήστο, ζητώντας την άμεση συζήτηση του θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως κατεπείγον ζήτημα άμεσης μέριμνας και επίλυσης. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΟΤΟΚΙΑ

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι
Συγκεκριμένα κρίνεται αναγκαία η κατασκευή γεφυριού στην παραλία Πηλίου, διότι ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες - ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες - είναι αδύνατη η πρόσβαση σε οικίες και επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο παρελθόν, κινδύνευσαν πολλές φορές προκειμένου να διασχίσουν το νερό - το βάθος του οποίου δεν υπολογίζεται εύκολα (οπτικά) - καθώς γίνεται ένα με τη θάλασσα και μετράπεται σε ορμητικός χείμαρρος. Επίσης θεωρούν υποχρέωση του Δήμου, από τη στιγμή που έχουν χορηγηθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες για την κατασκευή τόσο των σπιτιών όσο και των επιχειρήσεων στην περιοχή Ποτόκια, να δρομολογηθούν η ασφαλτόστρωση του δρόμου (ο οποίος το καλοκαίρι σηκώνει σύννεφα σκόνης από άκρη σε άκρη στην παραλία μέχρι και τις πόρτες των κατοίκων) και η φωταγώγηση της παραλίας. 
Το διπλανό κομμάτι της παραλίας θυμίζει όαση
Σε απόσταση 25 μέτρων, το διπλανό κομμάτι της παραλίας, παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα μιας άκρως φροντισμένης και οργανωμένης παραλίας (με βασική και χρηστική υποδομή για όλους), δημιουργώντας πολλά ερωτήματα στους κατοίκους για αυτή την αντιμετώπιση - διάκριση από πλευράς των τοπικών αρχών.
Η Επιτροπή των κατοίκων της παραλίας Πηλίου, απευθύνθηκε στο «Συνήγορο του Πολίτη», διότι από τις παραλείψεις (εδώ και χρόνια) του Δήμου, έχουν σημειωθεί ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές και στους επιχειρηματίες.
Λάσπη και νερά συνθέτουν το σκηνικό της αδιαφορίας
Σας παραθέτουμε αναλυτικό ρεπορτάζ του θέματος, το οποίο είχαμε διερευνήσει πριν από λίγο χρονικό διάστημα, μιλώντας για πολίτες δύο ταχυτήτων σε μια παραλία που δεξιά… παρουσιάζει εικόνα όασης και αριστερά… την απόλυτη εγκατάλειψη.
Το πλημμυρισμένο Πήλι κατά την ειδική συνεδρίαση του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας (για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής το 2011)

Η Ελάσσονος Αντιπολίτευση
Στη τοποθέτηση του ο Επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Στάθης Λιαγκάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το Πήλι εξαιτίας της χθεσινής δυνατής φθινοπωρινής καταιγίδας, η οποία προκάλεσε πολλές ζημιές όχι μόνο στην παραλία - τοποθεσία Ποτόκια αλλά και σε ολόκληρο το χωριό.
Ο κ. Λιαγκάκης μίλησε για χαώδη κατάσταση με μπαζωμένα ρέματα και κλειστά φρεάτια. Επεσήμανε την εγκατάλειψη του χωριού από τη Δημοτική Αρχή με ορατές επιπτώσεις για κατοίκους και καταστηματάρχες. 
"Κάνουμε το καλύτερο δυνατό" τόνισε ο κ. Γ. Καντζούρας
Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως Γιάννης Καντζούρας, απάντησε πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου, ενήργησαν άμεσα (παρά τα λιγοστά μέσα και το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος) και έπραξαν το καλύτερο δυνατό ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα.
Γιώτα Περήφανου
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΗΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις