Ο Αγιασμός των Ναυτοπροσκόπων της Λίμνης



Καλή προσκοπική χρονιά
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ευχές από καρδιάς για τη νέα προσκοπική χρονιά αντάλλαξαν τα πάντα δημιουργικά και δραστήρια παιδιά του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων της Λίμνης το πρωινό της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια τελέσεως του ετήσιου Αγιασμού για την έναρξη της φετινής (προσκοπικής) περιόδου, η οποία προβλέπεται πολύ πλούσια σε δράση. 
Οι Ναυτοπρόσκοποι με τον Αρχηγό τους Δ. Ζούτσο
Ναυτοπρόσκοποι και λυκόπουλα, έδωσαν ραντεβού στο στρατηγείο τους, στο Προσκοπείο της Λίμνης, φορώντας τις στολές τους και το χαρακτηριστικό στα χρώματα της θάλασσας μαντήλι. Ο Αρχηγός του Συστήματος Δημήτρης Ζούτσος, η Υπαρχηγός Ναταλία Μουζούρη και οι Βαθμοφόροι Γιώργος Ζούτσος, Γεωργία Κατούνη, Χρήστος Γερασιμίδης, Περικλής Μπελλάρας μαζί με την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Ιωάννου, τις κ.κ. Γιώτα Γεωργίου, Γιάννα Καλίτση, Μάγδα Γεωργίου, τον κ. Δήμο Αντωνόπουλο αλλά και παλαιότερα μέλη, θαυμάσιοι όλοι τους οικοδεσπότες φρόντισαν άριστα και για την παραμικρή  - υποδομική και όχι μόνο - λεπτομέρεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Η τέλεση του Αγιασμού
Τιμητική ήταν και η συμμετοχή του Δημήτρη Αποστόλου - «Ελύμνιου» (προσκοπικά «Προμηθέα»).
Η τελετή ξεκίνησε με Αγιασμό από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κων/νο Λιάσκο, ψάλλοντας με το χορό των Προσκόπων και όλων των παρευρισκομένων το «Σώσον Κύριε τον λαόν Σου…», ραντίζοντας με την ευλογία του Αγιασμού το χώρο της Λέσχης, ευχόμενος την καλή προσκοπική χρονιά.
Στη συνέχεια στην προοπτική της νέας περιόδου αναφέρθηκε λιγόλογα και μεστά ο Αρχηγός της Ομάδας Δημήτρης Ζούτσος - «Γλάρος»
Ανταλλαγές δώρων...
Ακολούθησαν ανταλλαγές προσκοπικών δώρων των Ναυτοπροσκόπων της Λίμνης με τους Γεώργιο Γιαννούλη Αναπληρωτή Περιφερειακό Έφορο (Π.Ε.) Ευβοίας, Βασίλειο Μπίρτσα Αναπληρωτή Έφορο Διεθνών Σχέσεων Γενικής Εφορείας Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΓΕ/ΣΕΠ), Γεώργιο Πέτρου Υπαρχηγό Κοινότητας 4ου Σ.Π. Χαλκίδας και Ευάγγελο Αθανασίου, Υπαρχηγό Ομάδας 1ου Σ.Π. Χαλκίδας.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Δημήτρης Αποστόλου - «Ελύμνιος» («Προμηθέας») ως Επίτιμο Μέλος του 1ου Συστήματος της Λίμνης, ο οποίος έκανε μια μικρή αναδρομή στα παιδικά του προσκοπικά χρόνια, τονίζοντας σε Προσκόπους και Λυκόπουλα πως «μαζί με την ανάμνηση ολοζωής των παιδικών μας χρόνων είναι δεμένο άρρηκτα και το πνεύμα του Προσκοπισμού».
Ο Δ. Αποστόλου - "Ελύμνιος" ("Προμηθέας")
Αφού ευχήθηκε «καλό προσκοπικό κυνήγι» στην ομορφιά, στην προκοπή, την πρόοδο, την αρετή και τον πολιτισμό ανακοίνωσε, ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας (ανήμερα της φθινοπωρινής ισημερίας) θα γινόταν η για χρόνια συνεχιζόμενη «Βραδιά αστέρων - Κοσμολογικό ΄΄ταξίδι΄΄» ψηλά στο γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, καλώντας Προσκόπους, γονείς και κοινό που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση.
Γλυκίσματα και κεράσματα  - τα οποία σπιτικά παρασκεύασαν οι κυρίες της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης - ήταν ένα όμορφο επιδόρπιο στο κλείσιμο της ξεχωριστής αυτής τελετής.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις