Λάδι στη φωτιά στη κόντρα ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ ΚΕΧΡΙΩΝ και Α.Ο. ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ η απόφαση του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας να παραχωρηθεί στην Ομάδα της Σκεπαστής το γήπεδο των Κεχριών


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση
Πυροδότησε για τα καλά το ήδη έκρυθμο κλίμα μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ ΚΕΧΡΙΩΝ και Α.Ο. ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας να παραχωρήσει το δημοτικό γήπεδο Κεχριών στην ομάδα της Σκεπαστής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Σώματος, στη Λίμνη.
Μαλλιά κουβάρια έγιναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πλειοψηφίας και μειοψηφίας και λίγο έλειψε η αίθουσα να μετατραπεί σε ρινγκ…
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου, ένα από τα τακτικά θέματα συζητήσεως αποτέλεσε η παραχώρηση για χρήση γηπέδου των Κεχριών στην ποδοσφαιρική Ομάδα της Σκεπαστής.
Από τη συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Σκεπαστής Βασίλης Θαλασσινός και ο Άρης Τσούπρος, Πρόεδρος της Ομάδας των Κεχριών μαζί με ποδοσφαιριστές. Ακολούθησε γερή κόντρα μεταξύ των αθλητικών Παραγόντων και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει στη αναβολή και ένταξη του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση κατόπιν συσκέψεων μεταξύ των Προέδρων (από τις αθλητικές Ομάδες) και Παραγόντων του Δήμου (σας παραθέτουμε σχετικό σύνδεσμο με αναλυτικό ρεπορτάζ: http://www.eleutherifoni.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8323.html).
Ο κ. Γ. Καντζούρας
Το σοβαρό αυτό ζήτημα επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δευτέρα 1η Οκτωβρίου) όπου κυριολεκτικά δεν περιγράφεται το τι έγινε… μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων.
Κατά την τοποθέτηση του ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως και υπεύθυνος για τους αθλητικούς χώρους Γιάννης Καντζούρας είπε πως «μετά τη συνεδρίαση της 22ης Αυγούστου συγκαλέσαμε τρεις συσκέψεις στο Δήμο παρουσία των δύο Ομάδων Σκεπαστής, Κεχριών και των Προέδρων τους. Δυστυχώς απέβησαν άκαρπες οι συζητήσεις μας, δεν βρέθηκε κάποια λύση και καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι το εν λόγω θέμα δεν αφορά την παραχώρηση του γηπέδου αλλά τοπικιστική κόντρα. Προκειμένου η κατάσταση να μην εκτραπεί δρομολογήσαμε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη - Αρμόδιο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας Θανάση Μπουραντά  - μαζί με τους Αθλητικούς Παράγοντες - κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Μπουραντάς πρότεινε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί το έργο που αφορά τη λειτουργία του γηπέδου της Σκεπαστής.
Μέχρι να επιτευχθεί αυτό, σκεφτήκαμε την προσωρινή λύση για να μην χαθεί η αγωνιστική περίοδος, η Ομάδα της Σκεπαστής να παίζει εναλλάξ στο γήπεδο των Ροβιών και της Κηρίνθου. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ ΚΕΧΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Α.Ο. ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ 

Οι κ.κ. Β. Θαλασσινός και Γ. Σταθαρός
Ο κ. Θαλασσινός, Πρόεδρος της Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, τόνισε ότι «ξαναθέσαμε το θέμα γιατί θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλη αδικία εις βάρος μας. Βρίσκεται κοντά μας  - στα 2χλμ από το χωριό της Σκεπαστής - το γήπεδο Κεχριών με πλαστικό τάπητα και δεν μας επιτρέπεται να παίξουμε εκεί; Μάλλον πείτε καλύτερα πως επειδή δεν μας θέλουν κάποιοι φοβηθήκατε και αλλάξατε γνώμη. Ζήσαμε πρωτόγνωρες εικόνες - το τελευταίο χρονικό διάστημα - είδαμε να λείπουν τα δοκάρια από τις δύο εστίες του γηπέδου των Κεχριών με σκοπό να μας αποτρέψουν να μπούμε στον εκεί αγωνιστικό χώρο. Τα δοκάρια όμως τις επόμενες μέρες, επιστράφηκαν ως δια μαγείας.
Μετά από αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που δεν τιμούν τον αθλητισμό, προτείνετε πως πρέπει να κινηθούμε σε άλλους χώρους για τα παιχνίδια μας και μας στέλνετε χιλιόμετρα μακριά. Θεωρώ απαράδεκτη αυτή η κατάσταση!».
Στη συζήτηση του θέματος συμμετείχε και ο Γραμματέας Β, Γιάννης Σταθαρός από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΙΜΝΗΣ, ο οποίος είπε για το γήπεδο της Λίμνης σε περίπτωση που υπάρξει η επιθυμία να παραχωρηθεί στην Ομάδα της Σκεπαστής.
«Στο γήπεδο το δικό μας τρέχουμε τρεις Ομάδες (αντρική, εφηβική και πανπαίδων). Αν έρθει στην παρούσα φάση και τέταρτη Ομάδα - της Σκεπαστής - το γήπεδο θα ξεραθεί. Υποδομικά θα έχουμε πρόβλημα».
Ο κ. Γ. Θαλασσινός
Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Σκεπαστής Γιάννη Θαλασσινού, ο οποίος δεν έκρυψε την αγανάκτηση του για την άσχημη τροπή που έχει πάρει το όλο θέμα της παραχωρήσεως γηπέδου στην Ομάδα του χωριού του και κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους να πράξουν λογικά, σεβόμενοι και το θεσμικό όρκο τους.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ελάσσονος μειοψηφίας Βαγγέλης Γεωργαντζής επεσήμανε ότι «η Σκεπαστή είναι ένα μικρό χωριό, επομένως, στα πλαίσια των μετακινήσεων των αθλητών μας, τιναζόμαστε οικονομικά στον αέρα. Έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα, ζητάμε τη στήριξη σας, είμαστε συνδημότες! Εσείς ως Δήμος έχετε το γήπεδο στα χέρια σας και πρέπει να το παραχωρήσετε. Ποιοι είναι αυτοί και με ποιο δικαίωμα βάζουν δύο χωριά να τσακώνονται. Ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρει σοβαρά μια απόφαση γιατί πάνω από όλα ο αθλητισμός βοηθάει τα παιδιά μας να ξεφύγουν από άλλα προβλήματα.
Από την συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου
Ο Κώστα Γιαννιός, Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και κάτοικος Κεχριών εξήγησε πως είναι λάθος να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Οι λύσεις καλύτερα να βρεθούν εκτός Συμβουλίου».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Χατζής της μειοψηφίας τόνισε ότι «άμεσα η Ομάδα της Σκεπαστής πρέπει να μπει και να παίξει μπάλα στο γήπεδο της, μέσα στο χωριό της. Η μόνη λύση είναι να φτιαχτεί το γήπεδο της Ομάδος (στη Σκεπαστή) και να έτσι να πάρουν τέλος οι καυγάδες».
Οι κ.κ. Σ. Λιαγκάκης και Β. Γεωργαντζής
Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολιτεύσεως Στάθης Λιαγκάκης κατά την τοποθέτηση του, ξεκαθάρισε, πως «αν όλα τα χωριά ακολουθούσαν τη νοοτροπία που έχει η Ομάδα της Σκεπαστής θα έπρεπε να είχαν διαλυθεί οι μισές τουλάχιστον ομάδες. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει την κύρια ευθύνη να καθορίσει σε ποια γήπεδα θα παίξουν οι ομάδες. Πείτε μου ποιος πήρε τα δοκάρια από το γήπεδο των Κεχριών και έπειτα εμφανίστηκαν πάλι; Βρήκα τον Πρόεδρο του ΑΚΡΑΤΗΤΟΥ ΚΕΧΡΙΩΝ τον κ. Τσούπρο και με ενημέρωσε πως είχε συνεννοηθεί με το Δήμαρχο Ανέστη Ψάρρο και τον Αντιδήμαρχο κ. Καντζούρα σχετικά… Τι συνεννοήσεις παρασκηνιακές είναι αυτές κύριοι;».
Λάδι στη φωτιά, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των Κεχριών, έριξαν και οι απόψεις της Δημοτικής Συμβούλου Κικής Στέφου, η οποία αναφερόμενη στα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνεδριάση της 22ης Αυγούστου (όπου ήρθε σε συζήτηση για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα της παραχωρήσεως του γηπέδου των Κεχριών στη Σκεπαστή) χρησιμοποίησε τον όρο ΄΄τραμπουκισμός΄΄», υποστηρίζοντας ότι τέτοιες εικόνες δεν συνάδουν με το χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν τιμούν κανένα.
Οι φωνές και οι γερές κόντρες συνεχίστηκαν κυρίως μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Λιαγκάκη, Γιαννιού και Θανάση Τσούμαρη (της πλειοψηφίας).
Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου
Δύο προτάσεις επικράτησαν από το Σώμα προς ψήφιση του θέματος. Η πρώτη αφορούσε την ισχύ του εγγράφου που στάλθηκε στην Ε.Π.Σ.Ε. και είχε να κάνει με την μη παραχώρηση του γηπέδου των Κεχριών στην Ομάδα της Σκεπαστής στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος και η δεύτερη (πρόταση) η οποία απέσπασε 8 ψήφους έναντι επτά (της πρώτης προτάσεως) να δοθεί το γήπεδο των Κεχριών στην Ομάδα της Σκεπαστής με τη δέσμευση των δύο Προέδρων (των Ομάδων).
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός προτίμησε να κρατήσει σχετικά ουδέτερη στάση επί του θέματος, θεωρώντας  - όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενες δηλώσεις του (στη συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου) - ότι δεν περίμενε αυτό το ζήτημα να πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις και εξέφρασε την άποψη οι αθλητές της ποδοσφαιρικής Ομάδας της Σκεπαστής να μην παίξουν στο γήπεδο των Κεχριών ώστε να προφυλαχθεί πάνω από όλα η σωματική τους ακεραιότητα.
Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα και στο προαύλιο χώρο του κτιρίου Μελά.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις