Σπιάδα Βόρειας Εύβοιας SOS: Φθινοπωρινός υδάτινος περίπατος μέσα σε λάσπες… Ανέστης Ψαρρός Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας «Θα το δούμε το πρόβλημα…»



Τα λασπόνερα και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι με τη πρώτη δυνατή βροχή αποτελούν εδώ και χρόνια συνήθη εικόνα της καθημερινότητας των κατοίκων του γραφικού κατά τα άλλα μικρού οικισμού της εκτός σχεδίου πόλεως… Σπιάδας του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.
Η ιστορία είναι γνωστή το ίδιο και η αδιαφορία των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών και της τωρινής για το μακροχρόνιο πρόβλημα που βασανίζει ανελέητα πολλές οικογένειες που διαμένουν μόνιμα στη Σπιάδα.
στους γεμάτους λακκούβες χωματένιους δρόμους και στη γενικότερη εγκατάλειψη από πλευράς Δήμου σε ο,τι αφορά την περιοχή της Σπιάδας. 
Σήμερα με τη πρωινή δυνατή καταιγίδα αναδείχθηκε και πάλι σε όλο το μεγαλείο του το πρόβλημα στο κεντρικό οδικό δίκτυο του χωριού. Πολλοί από τους κατοίκους δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τα αυτοκίνητα τους λόγω του "υδάτινου" τοπίου… Αναγκαστήκαν να μείνουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους ή να εξοπλιστούν με βατραχοπέδιλα και γαλότσες (ο,τι διέθετε πιο πρόχειρο ο καθένας) ώστε να μπορέσουν να διασχίσουν τους κυριολεκτικά εξαφανισμένους μέσα στα νερά δρόμους. Μάλιστα στις εισόδους των σπιτιών επικρατούσε τραγική κατάσταση την οποία έχουμε καταγράψει καρέ καρέ σε φωτορεπορτάζ που θα προκαλέσει αίσθηση και σε βίντεο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΥΔΑΤΙΝΗ" ΣΠΙΑΔΑ

Μπορεί  - όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές - κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών να μην υπάρχει πολύς κόσμος στην περιοχή - καθώς αποτελεί μια κατεξοχήν θερινή «φωλιά» - αλλά υπάρχουν οικογένειες που ζούνε μόνιμα στη Σπιάδα και έχουν επενδύσει με κόπο τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής.
Η οργή ξεχείλισε και αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με το Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό. Μας αφόπλισε ο τρόπος και η συμπεριφορά του. Δεν ενοχλήσαμε τον κ. Δήμαρχο με τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα αλλά καθαρά σαν Δημότες αυτού του τόπου που θελήσαμε να συζητήσουμε μαζί του ένα πρόβλημα (μακροχρόνιο…).
Μετά την πρώτη καλημέρα, μπήκαμε στο θέμα και ο κ. Δήμαρχος έδειξε να μην γνωρίζει γιατί μιλάμε…
Μας είπε χαρακτηριστικά ότι «μια καταιγίδα είναι… τι πρόβλημα μπορεί να έχει δημιουργήσει…». Αλήθεια κ. Δήμαρχε δεν γνωρίζετε τη Σπιάδα και τους δρόμους της;
Επανειλημμένα κάτοικοι του χωριού έχουν κάνει αιτήσεις στο Δήμο - και όχι μόνο σε αυτή τη Δημοτική Αρχή αλλά και στις προηγούμενες επί θητείας και κ. Ψαρρού - αλλά δυστυχώς "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…"!!!!
Ως δημοσιογράφοι κ. Δήμαρχε οφείλουμε να παρουσιάζουμε συνεχώς το θέμα, να φωνάζουμε και να καταγράφουμε την απόλυτη αδιαφορία των Τοπικών Παραγόντων. 
«Θα το δούμε…» είπε ο κ. Ψαρρός και μετά το απόλυτο χάος, μιλούσαμε μόνοι μας… καθώς διεκόπη η σύνδεση απότομα ή μας έκλεισε το τηλέφωνο "κατάμουτρα"… (ευχόμαστε να μη συνέβη αυτό καθώς δεν αρμόζει σε ένα Δήμαρχο να μιλάει έτσι απαξιωτικά σε Δημότες). Αν ήταν κ. Δήμαρχε το δικό σας σπίτι πλημμυρισμένο τι θα κάνατε;
Να ξεκαθαρίσουμε πως οι "υδάτινοι"… δρόμοι της Σπιάδας δεν είναι ιδιοκτησίας κανενός για να γίνονται διακρίσεις αλλά ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Δεν σας καλέσαμε για να εκφράσουμε προσωπικό μας πρόβλημα. Θελήσαμε να μιλήσουμε μαζί σας υποστηρίζοντας το σύνολο των κατοίκων της περιοχής που βουλιάζουν μέσα σε λακκούβες με λάσπες… Δεν λύνεται το πρόβλημα με προσωρινή ρίψη χαλικιού μέσα στις λακούβες... και με ένα τσαπατσούλικο περάσμα των μηχανημάτων (δύο φορές το χρόνο...), ούτε είμαστε οι αρμόδιοι για τεχνικά θέματα.
Ευελπιστούμε στην υπεύθυνη στάση… του Δημάρχου και στις αυτοδιοικητικές του ευαισθησίες...
Τα ρεπορτάζ θα συνεχιστούν όλο το χειμώνα αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους…
Γιώτα Περήφανου 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΠΙΑΔΑΣ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ -  ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ











ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟ...









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις