10 και 11 Νοεμβρίου: Μια διημερίδα Τέχνης και Πολιτισμού «...αέρας τέχνης φυσάει στην Αιδηψό… Όντως η Ελλάδα ανθίζει…!»



Από το καλοκαίρι του 2012, με το project «...αέρας τέχνης φυσάει στην Αιδηψό…», και με την καλλιτεχνική διεύθυνση της art-idea, το THERMAE SYLLA SPAWELLNESS HOTEL αποτελεί ένα ακόμα σημείο πολιτισμού στην Ελλάδα, τόσο με την «Πινακοθήκη» στο Lobby  του ξενοδοχείου, με έργα τέχνης διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών όσο και με συνεχείς πολιτιστικές δράσεις.
Το καλοκαίρι του 2012 επίσης, ο φιλέλληνας Αυστριακός  σκηνοθέτης  Fabian Eder γυρίζει την ταινία με τίτλο «Griechenland Blüht» ( Η Ελλάδα ανθίζει) με σκοπό να δείξει ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, διαφορετικό από αυτό που τα ΜΜΕ διαρκώς παρουσιάζουν και ξεκινάει μια καμπάνια προβολής του στην Ευρώπη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα εκπρόσωποι, συντελεστές και υποστηρικτές των δύο χωρών,  κάνουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα και συνδράμουν για  την διημερίδα « ... αέρας τέχνης φυσάει στην Αιδηψό… - όντως η Ελλάδα ανθίζει…! », όπου οι δύο τίτλοι γίνονται για λίγο, ένας με κοινό μήνυμα. Ότι ο Πολιτισμός αποτελεί ένα μέσο προόδου συνεργασίας  και ευημερίας για τους πολίτες όλου του κόσμου.
Με άξονα την πρώτη επίσημη  προβολή στην Ελλάδα, της ταινίας του φιλέλληνα Αυστριακού σκηνοθέτη Fabian Eder με τίτλο «Griechenland Blüht» (Η Ελλάδα ανθίζει), φιλότεχνοι και άνθρωποι του Πνεύματος, συναντώνται και πάλι σε ένα διήμερο Τέχνης και Πολιτισμού. 




Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012
12.00                Έναρξη διημερίδας, welcome drink στο σαλόνι της Πινακοθήκης. 
12.30                Ξενάγηση στην Πινακοθήκη του resort από την διακεκριμένη Ελληνίδα ιστορικό τέχνης                                  Λουΐζα Καραπιδάκη.
17.15                Χαιρετισμοί εκπροσώπων της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και  συντελεστών της δράσης στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου.
17.30                Πρώτη επίσημη προβολή στην Ελλάδα της ταινίας – ντοκιμαντέρ «Griechenland blüht» (Η Ελλάδα ανθίζει) στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου, ανοιχτή συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας Fabian Eder και παρουσίαση του νέου project του σκηνοθέτη, “Greece in Bloom reloaded” προς εύρεση υποστηρικτών.
21.30                Κονσέρτο των Ελλήνων ερμηνευτών Έλλης Αναστασοπούλου, σοπράνο  & Neville Jason Fahy, σολίστ πιάνου σε έργα Αυστριακών και άλλων συνθετών (Mozart, Strauss, Lehar, Schubert, Mendelssohn κτλ.).
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
11.00                Παρουσίαση του βιβλίου «Complete Unknown” του Έλληνα συγγραφέα Κωνσταντίνου Τζούμα στο café της Πινακοθήκης.
12.30                Ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές της δράσης στο café της Πινακοθήκης - Λήξη διημερίδας





Για περισσότερες πληροφορίες:

·         Για το THERMAE SYLLA SPA WELLNESS HOTEL

Βούλα Αναστασοπούλου,  Public Relations & Advertisement Manager
www.thermaesylla.gr ,    tel: 0030 210  2110601   fax: 0030 210 2110603      email: info@ankar.gr

·         Για την art-idea  
Βίκυ Βέλεγκα,  Public Relations & Communications Manager
www.art-idea.gr,        tel: 0030 210 2580905    fax: 0030 210 2580906       email: info@art-idea.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις