Ναυταθλητική ιστιοπλοϊκή συνάντηση στη Λίμνη Ευβοίας από το Ν.Ο.Λ. - Διακρίσεις για την Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης


Η πολλά υποσχόμενη Ομάδα του Ν.Ο.Λ.
Πανευβοϊκή Αποκλειστικότητα
Ναυταθλητική ιστιοπλοϊκή συνάντηση υψηλών προδιαγραφών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου από το Ναυτικό Όμιλο Λίμνης (Ν.Ο.Λ.) στη Λίμνη Ευβοίας μεταξύ των Ομίλων της Κεντρικής Ελλάδας, του Νότιου Ευβοϊκού και των Αθηνών, στα πλαίσια του 19ου Ιστιοπλοϊκού αγώνα για σκάφη στις κατηγορίες Optimist και Laser, στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.
Στα Optimist συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια από επτά έως 15 ετών, στα σκάφη τύπου Laser (με δύο διαφορετικά πανιά) όπως τα Laser 4.7 τα μικρότερα παιδιά και στα Laser Radial οι μεγαλύτεροι (ηλικιακά) αθλητές.
Ναυταθλητική συνάντηση στο Β.Ευβοϊκό
Συνολικά διεξήχθησαν πέντε ιστιοδρομίες με 53 σκάφη και αθλητές ηλικίας επτά έως 17 χρονών.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης αθλητικής συνάντησης τιμητική ήταν η παρουσία δύο σπουδαίων αθλητριών - Ολυμπιονικών Ιστιοπλοΐας της Βιργινίας Κραβαριώτη και Σοφίας Παπαδοπούλου.
Τα παιδιά του Ν.Ο.Λ. με τις Ολυμπιονίκες
Οι χάλκινες ελληνίδες Ολυμπιονίκες του Πεκίνου μίλησαν με τους συμμετέχοντες αθλητές, απάντησαν σε πολλά ερωτήματα των παιδιών και μετέφεραν τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις για τον υπέροχο και γεμάτο συγκινήσεις χώρο της ιστιοπλοΐας.
Ήταν μια άριστη αθλητική διοργάνωση από τα πάντα δραστήρια Μέλη του Ν.Ο.Λ. που προσέφερε πλούσιο θέαμα σε μικρούς και μεγάλους μέσα και έξω από τα φθινοπωρινά νερά του Β.Ευβοϊκού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΙΜΝΗΣ


Οι ιστιοδρομίες καρέ καρέ... Μοναδικό υπερθέαμα από νεαρούς αθλητές

Με το φακό της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ καταγράψαμε καρέ καρέ τις άξιες προσπάθειες των νεαρών αθλητών, ακολουθώντας τις ιστιοδρομίες από κοντινή απόσταση μέχρι και στο τερματισμό των σκαφών.
Υπέροχες αθλητικές εικόνες γεμάτες ζωντάνια από ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους ιστιοπλόους, οι οποίοι γητεύοντας με άνεση τα θαλασσινά νερά - με στόχο τις πρώτες θέσεις - χάρισαν σε όλους ένα μοναδικό υπερθέαμα σε υδάτινο φόντο.
Οδηγώντας τα σκάφη τους με μαεστρία χάρη στην άριστη και πολύχρονη εκπαίδευση από τους προπονητές τους, οι αθλητές και αθλήτριες των Ναυτικών Ομίλων που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση είναι βέβαιο πως μελλοντικά θα κατακτήσουν πληθώρα διακρίσεων ανεβαίνοντας στα πιο ψηλά σκαλιά βάθρων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο κ. Δ. Διαμαντής
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Λ. κ. Διαμαντής Διαμαντής ήταν ο καπετάνιος μας στην ιστιοπλοϊκή βόλτα, κατατοπίζοντας μας σε ο,τι αφορούσε στη φετινή διοργάνωση. «Φέτος διοργανώσαμε το 19ο Κύπελλο Βορείου Ευβοϊκού με τη βοήθεια του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τον Ομίλων της Περιφέρειας μας. Οι συμμετοχές - παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι - σε αυτή τη διοργάνωση είναι αυξημένες συγκριτικά με άλλες χρονιές.
Βρίσκονται κοντά μας Όμιλοι από το Νότιο Ευβοϊκό (όπως ο Ναυτικός Όμιλος Ραφήνας ΑΛΚΥΩΝ, ο Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης) και Όμιλοι από την Περιφέρεια μας (ο Ναυτικός Όμιλος Αταλάντης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας, ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β του Βόλου, όπως επίσης και Όμιλοι από το Αλιβέρι, τη Στυλίδα, τον Άγιο Κωνσταντίνο). Πραγματικά τεράστια η συμμετοχή από πολλούς Ομίλους.
"Παντός καιρού" οι μικροί αθλητές του Ν.Ο.Λ. με τον προπονητή τους Παύλο Γαρυφάλλου
Το Σάββατο την  πρώτη μέρα της διοργάνωσης, παρά το μικρό μπουρίνι, οι μικροί αθλητές ανταποκρίθηκαν επάξια σε ο,τι γνωρίζουν για τη θάλασσα και κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία δύο ιστιοδρομίες. Την Κυριακή με σύμμαχο μας τον καιρό, φέραμε εις πέρας άλλες τρεις ιστιοδρομίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντής.
Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου - Οι χάλκινες Ολυμπιονίκες του Πεκίνου στη Λίμνη Ευβοίας
  Φωτό αρχείου: Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου - Τα "χάλκινα" κορίτσια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ήρθαν στη Λίμνη
Δύο μεγάλες αθλήτριες της ιστιοπλοΐας, ελληνίδες Ολυμπιονίκες, με πληθώρα διακρίσεων και μεταλλίων στο ενεργητικό τους από Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις, ήταν μια μεγάλη έκπληξη για τους μικρούς αθλητές των Ναυτικών Ομίλων.
Τα «χάλκινα» κορίτσια τίμησαν με την παρουσία τους το Σάββατο 17 Νοεμβρίου την πρώτη μέρα των αγώνων και το απόγευμα (της ίδιας μέρας) στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου «Ελύμνιον» μίλησαν με τα παιδιά για το χώρο της ιστιοπλοΐας, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της επιτυχίας τους, πολύτιμες εμπειρίες από τους αγώνες που συμμετείχαν και απάντησαν σε πολλά ερωτήματα των νεαρών αθλητών.
Ήταν - κατά γενική ομολογία - από τις πιο όμορφες στιγμές της φετινής διοργάνωσης και οι αθλητές των Ομίλων φωτογραφήθηκαν ενθουσιασμένοι με τις Ολυμπιονίκες. 
Στο κινηματοθέτρο "Ελύμνιον" με τις Ολυμπιονίκες
Τα κορίτσια στάθηκαν στις ομορφιές αλλά και τις δυσκολίες του αθλήματος, ιδιαίτερα στην απαιτητική προετοιμασία πριν από τους αγώνες. Πάνω από όλα μετέδωσαν το μήνυμα στους αθλητές «πως στη ζωή δεν πρέπει να τα παρατάμε μέχρι να φθάσουμε εκεί που θέλουμε, παρά  τις δυσκολίες και ο,τι μπορεί να μας αποπροσανατολίσει, ο στόχος πρέπει να μείνει σταθερός. Για να κατακτήσουμε αυτό το στόχο χρειάζεται πείσμα και πίστη στις δυνάμεις μας».
Και οι δύο αθλήτριες τόνισαν πως το πιο όμορφο «ταξίδι» είναι η πορεία προς την κορυφή, συμβουλεύοντας τους μικρούς αθλητές να ζήσουν με την καρδιά τους κάθε ιστιοπλοϊκή διαδρομή!
Ο Ναυτικός Όμιλος της Λίμνης πρωταγωνιστής στις μεγάλες αθλητικές ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στο Νομό Ευβοίας

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Λ. αποτελείται από τους Διαμαντή Διαμαντή (Πρόεδρο), Θεόφιλο Ρωτούς (Αντιπρόεδρο και Έφορο Τριγώνου), Αθηνά Μαθά (Γενική Γραμματέα), Κώστα Παπίλα (Ταμία), Νατάσα Ζαφειροπούλου Ντάνη (Έφορο Καγιάκ), Νίκο Ξυνό (Έφορο Κολύμβησης), Χρήστο Τσιροδημήτρη (Γενικό Έφορο), Άννα Αγιασοφίτη και Δημήτρη Χρυσομάλλη
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορούμε και στο μέλλον να διοργανώνουμε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ο Δήμος μέχρι σήμερα ήταν πάντα αρωγός. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες της κοινωνίας αλλά ποντάρουμε πάνω από όλα στη συλλογική προσπάθεια και μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε στους μικρούς τόπους τα μεγάλα προβλήματα», είπε ο κ. Διαμαντής και εστίασε στο ανεβασμένο επίπεδο των αθλητών που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, εξηγώντας πως «πολλά από τα παιδιά διεκδικούν θέσεις στην Εθνική Ελλάδος και μαζί με αυτούς τους καλούς αθλητές και τα δικά μας παιδιά (του Ν.Ο.Λ.) αποκτούν σημαντική εμπειρία μέσα στη θάλασσα. Όλοι οι αθλητές μας μετά τους αγώνες, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την παρουσία τους - καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης - δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό. Και εμείς φυσικά οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες Ναυτικοί Όμιλοι νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και για τη φετινή διοργάνωση».
(Αριστ.) ο προπονητής της Ε.Ο. Optimist κ. Ορέστης Στυλίδης με τον κ. Τέλη Αδαμόπουλο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
Ψυχή των αγώνων ο κ. Τέλης Αδαμόπουλος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπεύθυνος στο γραφείο Αθλητισμού, με μακρόχρονη, επίσης, πορεία στο Ναυτικό Όμιλο της Ραφήνας αλλά και Μέλος του Ν.Ο.Λ. πιστός στο αθλητικό ιστιοπλοϊκό ραντεβού του, εδώ και 25 χρόνια μίλησε για τις φετινές ιστιοδρομίες και εξήγησε πως «οι Όμιλοι της Περιφέρειας πρέπει να συνεργάζονται στο σύνολο τους και να μην σημειώνονται απουσίες από τις αθλητικές διοργανώσεις. Ενωμένοι θα μπορούν όλοι να αντεπεξέλθουν πιο εύκολα στις οικονομικές  δυσκολίες που υπάρχουν αυτό τον καιρό και εν κατακλείδι να δημιουργείται μεταξύ των Ομίλων ένα αμοιβαίο αίσθημα ανταποδοτικότητας σε ανταλλαγή αθλητών.
Και η φετινή διοργάνωση ήταν πάρα πολύ δυνατή, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Τα παιδιά της Λίμνης έχουν μεγάλη υποστήριξη από τις οικογένειες τους, όλοι προσφέρουν τα μέγιστα σε αυτό το χώρο αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρίσκεται πάντα κοντά στους Ναυτικούς Ομίλους και ειδικά σε τόπους που υπάρχει ναυτική παράδοση. Θέλω να πω ευχαριστώ στο Δήμαρχο κ. Ανέστη Ψαρρό που βοηθάει πάντα όπως και εμείς βοηθάμε το Δήμο από τη δική μας πλευρά».
Ο κ. Θ.Ρωτούς στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Λ.
Ο Αντιπρόεδρος και Έφορος Ιστιοπλοΐας Τριγώνου του Ν.Ο.Λ κ. Θεόφιλος Ρωτούς εστίασε στη δύσκολη προετοιμασία - οργάνωση πριν την διεξαγωγή των αγώνων. «Όλοι μαζί προσπαθούμε να οργανώσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ο,τι έχει σχέση με τον αγώνα και από κει και πέρα φροντίζοντας και για την παραμικρή λεπτομέρεια περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Η σημαντικότερη επιβράβευση για εμάς το Διοικητικό και όλα τα Μέλη του Ν.Ο.Λ. είναι τα χαμόγελα των παιδιών. Σε κάθε αγώνα μέσα από μια συλλογική προσπάθεια βγαίνει κάτι κάλο!».
Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων κ. Γιάννης Στεργίου ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την οργάνωση του φετινού Διασυλλογικού Αγώνα, τον Ν.Ο.Λ. και όλους τους φιλοξενούμενος Ναυτικούς Ομίλους, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει οικονομικά ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει την ανόλογη οικονομική στήριξη  - που θα έπρεπε - στους Συλλόγους.
Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Λ. με τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Στεργίου και τον κ. Τ. Αδαμόπουλο
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί τεράστιες περικοπές οι οποίες ξεπερνούν το 60% όμως θεωρώ πως όλοι οι τοπικοί παράγοντες έχουμε ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τις προσπάθειες των Συλλόγων και ιδιαίτερα του Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης μιας και η πόλη μας έχει τεράστια ναυτική ιστορία και οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και να την προάγουμε. Εμείς ως Δήμος θα είμαστε πάντα δίπλα και θα βοηθάμε με κάθε μέσο τις προσπάθειες του Συλλόγου.
Η κ. Α. Μαθά
Η Γενική Γραμματέας του Ν.Ο.Λ. κ. Αθηνά Μαθά προέτρεψε τα παιδιά που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον ιστιοπλοϊκό χώρο να ασχοληθούν με αυτή τη δραστηριότητα καθώς θα τη λατρέψουν από την πρώτη στιγμή. Η θάλασσα άλλωστε πέρα από το αθλητικό κομμάτι προσφέρει πολλά και όμορφα χαρίσματα.
«Οι γονείς πρέπει να είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά μας και να τα στηρίζουμε σε ο,τι κάνουν, πόσο μάλλον σε ο,τι αφορά τον αθλητισμό καθώς βοηθάει πολύ τα παιδιά στη διάπλαση του χαρακτήρα τους» εξήγησε.
Στιγμές από τις απονομές
Διακρίσεις και επιτυχίες για τους αθλητές του Ν.Ο.Λ. γεμίζοντας συγκίνηση και περηφάνια τους γονείς και τον προπονητή τους Παύλο Γαρυφάλλου - παλιός αθλητής και ο ίδιος - ο οποίος βοηθάει σημαντικά την προσπάθεια του Ομίλου και των παιδιών. 
Η οχτάχρονη Μαριλού Ξυνού (αριστ.) από το Ν.Ο.Λ. - Οι αθλήτριες μας χαρίζουν χαμόγελα επιτυχίας! Στη φωτό και ο κ. Τάκης Γεωργίου υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσων του Ν.Ο.Λ
Ο κ. Διαμαντής μίλησε για την επιτυχία της Ομάδας του Ν.Ο.Λ. που ξεκίνησε την προετοιμασία το καλοκαίρι και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα άγγιξε την κορυφή από τον πρώτο κιόλας αγώνα της.
Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν Παράγοντες, εκπρόσωποι και προπονητές τον Ναυτικών Ομίλων που συμμετείχαν στη διοργάνωση και ο Αντιδήμαρχος κ. Στεργίου, ενώ είχαν ετοιμαστεί και τιμητικές πλακέτες για τις δύο Ολυμπιονίκες.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Λ. ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική στήριξη, υποστήριξη, εθελοντική εργασία και προσφορά όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση του αγώνα, τους αθλοθέτες, αυτούς που προσέφεραν προσωπική εργασία καθώς και τους Ναυτικούς Ομίλους (για τη συμμετοχή τους στους αγώνες), δίνοντας ραντεβού του χρόνου για ακόμη πιο δυνατές ιστιοπλοϊκές συναντήσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε την πολύ όμορφη φιλοξενία από τις κυρίες του Ν.Ο.Λ. οι οποίες είχαν επιμεληθεί ένα θαυμάσιο σπιτικό μπουφέ για όλους τους παρευρισκόμενους. 


Γιώτα Περήφανου
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις