Τι θα απογίνει το πρώην Ειρηνοδικείο Λίμνης;



Μετά το λουκέτο λόγω Καλλικράτη επήλθε… η απόλυτη εγκατάλειψη στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται το πρώην Ειρηνοδικείο της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια.
Σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστο διαφαίνεται το μέλλον του κτιρίου και της εσωτερικής του υποδομής, καθώς όπως μας ενημέρωσαν, εντός του Ειρηνοδικείου εξακολουθούν να βρίσκονται εκτεθειμένα πολλά αντικείμενα, γραφεία, σημαντικές βιβλιογραφικές εκδόσεις και αρχειακό υλικό τα οποία έπρεπε να είχαν αποσυρθεί από την πρώτη στιγμή της συγχώνευσης με το Ειρηνοδικείο της Ιστιαίας.
Να σημειώσουμε πως η μεγάλη πόρτα του Ειρηνοδικείου έχει «σφραγιστεί» υποτυπωδώς με ένα λουκέτο που το συγκρατεί αλυσίδα αλλά είναι πολύ εύκολο σπρώχνοντας την πόρτα… να τρυπώσει ο οποιοσδήποτε και να λεηλατήσει το χώρο ή ακόμη και να προκαλέσει φθορές. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μπορεί να δόθηκε το πράσινο φως πριν από λίγους μήνες σχετικά με τις συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων - τα οποία εκδίκαζαν μικρό αριθμό δικαστικών αποφάσεων - σε μεγαλύτερα της Περιφερειακής Ενότητας που ανήκαν, όμως οι αρμόδιες Υπηρεσίες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να επιδείξουν την πρέπουσα σημασία  - με εντατικούς ελέγχους - προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στα κτίρια των πρώην Ειρηνοδικείων και τη μελλοντική τους χρήση, όπως στην περίπτωση της Λίμνης.
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το σχέδιο του Διατάγματος, 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών Περιφερειών της χώρας - από τις αρχές του φθινοπώρου - ακολούθησαν το δρόμο της συγχώνευσης. Μεταξύ αυτών στη Βόρεια Εύβοια, τα Ειρηνοδικεία Λίμνης και Αγίας Άννας, τα οποία ενοποιήθηκαν με το Ειρηνοδικείο Ιστιαίας.
Η συγχώνευση κρίθηκε επιβεβλημένη από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά τα Ειρηνοδικεία είχαν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούσαν, εκδίδοντας μάλιστα ελάχιστες αποφάσεις το χρόνο, με αποτέλεσμα να επιβάρυναν το Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις