Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2013 στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας με παρατράγουδα στη Δημοτική Αρχή - Αρνητική ψήφο από τον πρώην Αντιδήμαρχο Νηλέως Νίκο Μουστάκα και γερή αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό


Πλούσιο και καυτό το μενού… κατά τη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας (τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου) στη Λίμνη της βόρειας Εύβοιας με θέμα συζητήσεως την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013.
Κατά πλειοψηφία το Σώμα ψήφισε το προϋπολογισμό (τελικό ποσό: 14895170,17, έξοδα: το ίδιο πόσο - ισοσκελισμένο και αποθεματικό: 106.643,76 ευρώ)  με πολλές εκπλήξεις και σε τεταμένη ατμόσφαιρά κυρίως μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Αρχής και πρώην Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως κ. Νίκο Μουστάκα με το Δήμαρχο κ. Ανέστη Ψαρρό.
Ο κ. Μουστάκας τράβηξε δική του, διαφορετική γραμμή από αυτή της Δημοτικής Αρχής και είπε ένα μεγάλο όχι στον προϋπολογισμό του Δήμου προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ψαρρού για αυτή του την απόφαση. 
Μουστάκας - Ψαρρός σε κόντρα...
Αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Νίκου Μουστάκα για τα όσα εκτυλίχθηκαν…
Σε τηλεφωνική  μας επικοινωνία ο κ. Μουστάκας αναφέρθηκε στον έντονο διάλογο που είχε με το Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας αφήνοντας πολλές αιχμές για τη μετέπειτα πορεία του στη Δημοτική παράταξη…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΑ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΗΛΕΩΣ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΕΣΤΗ ΨΑΡΡΟ

Ο πρώην Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νηλέως και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κατά την τοποθέτηση του υποστήριξε, πως ο προϋπολογισμός δεν φέρει καμία απολύτως αξιοπιστία και λειτουργικότητα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι προϋπολογισμοί του Δήμου συντάσσονται στο πόδι… Σε τι ακριβώς είναι λειτουργικός και ποια η αξιοπιστία του; Τα έσοδα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι όπως τα παρουσιάζετε; Ένας προϋπολογισμός μπορεί να είναι χρηστικός μόνο όταν υπάρχει ίση κατανομή και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.
Στην Αγία Άννα ακόμη δεν έχουν γίνει πληρωμές, τα μαγαζιά έχουν σταματήσει να πιστώνουν γιατί παραμένουν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες. Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και σήμερα έχω κόψει τιμολόγια να πληρωθούν αλλά μου τα στέλνουν πίσω γιατί δεν μπορούσε να δρομολογηθεί η διαδικασία χωρίς εντολή του Δημάρχου. Δυστυχώς στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως δεν βλέπουμε κινήσεις…
Κατόπιν οχλήσεως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος για το θέμα και μου είπε να φτιάξουμε μια λίστα ώστε να κοπούν εντάλματα και να πληρωθούν τα ποσά που αφορούν τις όποιες εκκρεμότητες…»
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος απάντησε στον κ. Μουστάκα πως «οι Αντιδήμαρχοι είστε εκτελεστικά όργανα, φαίνεται όμως κ. Μουστάκα ότι δεν γνωρίζετε τους κανονισμούς…», γεγονός που εξόργισε το Δημοτικό Σύμβουλο ο οποίος φανερά ενοχλημένος ζήτησε ξανά το λόγο αλλά  - όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος - η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τον άφηνε να μιλήσει «προφανώς ήθελε να προστατεύσει το κ. Δήμαρχο να μην ακουστούν αλήθειες...», επεσήμανε ο Δημοτικός Σύμβουλος. Τελικά απάντησε στον κ. Ψαρρό «τι λέτε Δήμαρχε μας απαγορεύετε κινήσεις χωρίς την εντολή σας, αν είναι δυνατόν;»
Ο κ. Μουστάκας εξήγησε πως η αυτοδιοικητική κόντρα του με το Δήμαρχο στράφηκε επί προσωπικού και η όλη κατάσταση τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. «Ενώ σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις έδειχνε εμπιστοσύνη, ξαφνικά δημόσια μας αποκαλεί εκτελεστικά όργανα και μόνο όπως ορίζει ο νόμος πρέπει να λειτουργούμε δηλαδή με εντολές του ιδίου. Επιπλέον αμφισβητεί και την αυτοδιοικητική μου εμπειρία και γνώση… Λυπάμαι πολύ!»
Οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό
Φωτό αρχείου: Η Μείζων αντιπολίτευση
Η Μείζων αντιπολίτευση καταψήφισε τα του προϋπολογισμού υποστηρίζοντας πως «δεν συνηγορούμε στον προϋπολογισμό καθώς είναι πλασματικός και δεν υπάρχει λόγος να τον ψηφίσουμε. Αυτοί που τον κατάρτισαν, να τον ψηφίσουν…».
Από την πλευρά της η Ελάσσων αντιπολίτευση δήλωσε, ότι ο προϋπολογισμός ήταν ήδη δρομολογημένος, στα πλαίσια της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και μας βρίσκει αντίθετους».
Ο κ. Σ.Λιαγκάκης
Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Στάθης Λιαγκάκης μίλησε στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ και για το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. (εφεξής «Παρατηρητήριο» το οποίο προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο) και θα ελέγχει τους προϋπολογισμούς δήμων και περιφερειών με παρεμβάσεις όπου παρατηρούνται αποκλίσεις για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, εκφράζοντας την άποψη πως αυτή θα είναι η χαριστική βολή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα με αντίκτυπο στα δημοτικά τέλη και στις τσέπες των πολιτών…
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις