Νέο Προεδρείο και εκλογή Μελών στην Οικονομική Επιτροπή και Ποιότητα Ζωής για το Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας - Τι θα γίνει με τους Αντιδημάρχους;


Κατά την έναρξη...
Δημαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (6 Ιανουαρίου) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας στη Λίμνη, για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου και των Μελών (τακτικών και αναπληρωματικών) στις Επιτροπές Οικονομική και Ποιότητας Ζωής - στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας - με πολλές εκπλήξεις και νέα πρόσωπα (κάποια εκ των οποίων μη δοκιμασμένα).
Κατά την έναρξη, όπως ορίζει η νομοθεσία, προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από την πλειοψηφία κ. Γιάννης Καντζούρας.  Σύμφωνα με τις διαδικασίες ψηφοφορίας μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων του Σώματος (μειοψηφίας και πλειοψηφίας) νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε η κ. Κυριακή Στέφου, εκπροσωπώντας την πλειοψηφία (και μετά από προσωπική επιθυμία - πρόταση του Δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού) με 16 ψήφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Η διαδικασία ψηφοφορίας
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσωπώντας τη μειοψηφία (από τη μείζονος αντιπολίτευση) εκλέχτηκε ο κ. Δημήτρης Κατσούρας με ψήφους επτά και Γραμματέας η κ. Άννα Χριστοδούλου Μπραντζίκου (εκπροσωπώντας την πλειοψηφία) η οποία έλαβε 16 ψήφους.
Ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών  Μελών στις Επιτροπές Οικονομική και Ποιότητα Ζωής. Σύμφωνα με τη ψηφοφορία, όσον αφορά στην Οικονομική Επιτροπή, τακτικά Μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. (από την πλειοψηφία) Ιωάννης Δράκος, Κων/νος Παπαντωνίου, Ιωάννης Κανελλόπουλος, Κων/νος Φραγκογιαννάκης και (από τη μειοψηφία) οι κ.κ. Κων/νος Παναγιώτου και Σταύρος Κουτσουράς.
Αναπληρωματικά Μέλη (από την πλειοψηφία) εκλέχθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Στεργίου, Γεώργιος Ανδρέου και Άννα Χριστουδούλου Μπραντζίκου και (από τη μειοψηφία) οι κ.κ. Ιωσήφ Ανδρίτσος και Ιωάννης Χαλιούλιας.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, τακτικά Μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. (από την πλειοψηφία) Γεώργιος Ανδρέου, Άγγελος Ριτσώνης, Χρήστος Τζαχρήστος, Αθανάσιος Τσούμαρης και (από τη μειοψηφία) οι κ.κ. Κων/νος Γιαννιός και Ιωάννης Αλεξίου.
Ενώ αναπληρωματικά Μέλη εκλέχθηκαν (από την πλειοψηφία) ο Ιωάννης Καντζούρας, Νικόλαος Μουστάκας, Ιωάννης Στάμου και (από τη μειοψηφία) οι κ.κ. Ιωσήφ Ανδρίτσος και Ανδρέας Χατζής.
Να σημειώσουμε πως πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Μελά, δεν έλειψαν τα πηγαδάκια μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων για τα ονόματα που μπορεί και να φιγουράρουν ξανά ή για πρώτη φορά (στον Καλλικρατικό Δήμο) στις θέσεις των Αντιδημάρχων (για τις οποίες να τονίσουμε πως δεν θα ακολουθηθεί διαδικασία ψηφοφορίας αλλά θα οριστούν απευθείας από το Δήμαρχο.
Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δύο Αντιδήμαρχοι κ. κ. Ιωάννης Καντζούρας (στη Δημοτική Ενότητα Κηρέως) και Ιωάννης Στεργίου (στη Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων) δεν φαίνεται να «ανησυχούν» για πιθανή αντικατάσταση. 
Το νέο Προεδρείο
Επιπλέον να τονίσουμε πως σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, μόνο οι δύο Αντιδήμαρχοι (εκ των τεσσάρων στο Δήμο) θα είναι πλέον έμμισθοι.
Πριν να ξεκινήσουν οι δημαιρεσίες, ο Δήμαρχος, ευχόμενος καλή χρονιά και δημιουργική συνέχεια με ομόνοια και συλλογική προσπάθεια, έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα.
Θερμές ευχές απηύθυναν στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι Επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ. Ιωάννης Περήφανος (από τη Μείζονος) και Στάθης Λιαγκάκης (από την Ελάσσονος).
Συγκινημένος ήταν κατά την αποχώρηση του ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τζαχρήστος ο οποίος καλωσόρισε το νέο Προεδρείο, κάνοντας και έναν μικρό απολογισμό της θητείας του.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις