Αδύνατη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο Αγροτικό Ιατρείο Πηλίου λόγω έλλειψης πρόσβασης στο διαδίκτυο - Χωρίς Internet το χωριό



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 
Χωρίς γραμμές INTERNET είναι το χωριό Πήλι στη βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2013 έχει καθιερωθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μια διαδικασία που στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή χωρίς πρόσβαση στις διαδικτυακές πύλες.
Ο νέος αγροτικός ιατρός, δεδομένης της κατάστασης αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του Πηλίου αλλά και των παρακείμενων χωριών (Βλαχιά και Σαρακίνικο).
Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πηλίου κ. Γιάννης Ανδρίτσος «σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε όλοι μας, άνθρωποι χωρίς δικό τους μεταφορικό μέσο είναι αδιανόητο να χρειάζεται να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και να ταλαιπωρούνται ώρες στην ουρά για μια απλή συνταγογράφηση». 
Ο κ. Ανδρίτσος συνεχίζοντας παρακάλεσε όλους του αρμόδιους φορείς (ΟΤΕ, Νοσοκομείο, Χαλκίδας κ.λ.π.) όπως προβούνε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση λύση του προβλήματος.
Να σημειώσουμε πως το Πήλι είναι ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας με 1.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι κατά τους θερινούς μήνες - μαζί με τους επισκέπτες - ανέρχονται στους 5.000.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις