Στα 150 ευρώ αποφάσισε ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας να εκμισθώσει δασική δημοτική περιοχή στο Δασικό - Αγροτικό Συνεταιρισμό της Λίμνης



Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ
Στα 150 ευρώ ετησίως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας - κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου - η εκμίσθωση δημοτικού δάσους στη Λίμνη (2.000 στρεμμάτων), στο Δασικό - Αγροτικό Συνεταιρισμό Λίμνης συνολικής διάρκειας τριών χρόνων.
Για την ιστορία να επισημάνουμε πως το δημοτικό δάσος της Λίμνης είχε μισθωθεί ξανά το 2001 από το Δασικό - Αγροτικό Συνεταιρισμό με επίσης χαμηλό ποσό.
Η παραχώρηση είναι τριετής και το Σώμα (πλειοψηφία και μειοψηφία) φρόντισε να καταλήξει στη καλύτερη δυνατή απόφαση ώστε να διευκολύνει οικονομικά το Συνεταιρισμό δεδομένης και της δύσκολης εποχής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΑΣΙΚΟ - ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Ο κ. Γ. Ευγενικός
Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Ευγενικός έδωσε το παρόν κατά τη συζήτηση του θέματος, για το οποίο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος) υποστήριξαν κατά τις τοποθετήσεις  τους πως η παραχώρηση του δημοτικού δάσους πρέπει να γίνει δωρεάν ή καθαρά με ένα συμβολικό ποσό καθώς το Δ.Σ. και τα Μέλη του Συνεταιρισμού προσφέρουν ιερό έργο στην περιοχή, έχουν πλούσια και σημαντική δράση και ο Δήμος πρέπει να τους διευκολύνει. 
Συγκεκριμένα ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Κουτσουράς τόνισε πως « η παραχώρηση πρέπει να γίνει δωρεάν καθώς ο ρόλος αυτών των ανθρώπων είναι προστατευτικός και η δραστηριότητα τους είναι ευεργητική». 
Πλάνο από τη συζήτηση του τακτικού θέματος
Ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Στάθης Λιαγκάκης συμφώνησε με την άποψη του κ. Κουτσουρά και συμπλήρωσε ότι «ο Δασικός - Αγροτικός Συνεταιρισμός δίνει ζωή στο δάσος, το προσέχει με όλες του τις δυνάμεις, είναι φύλακας άγγελος για τα δάση μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το παραχωρήσουμε δωρεάν ή έστω με τη συνεισφορά ενός συμβολικού ποσού.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αντώνης Μπάρετ ανέδειξε και ένα άλλο θέμα που αφορά πολλές δασικές ζώνες, όπως την έλλειψη ειδικών σημάνσεων στους δασικούς δρόμους ή την καλύτερη ανάδειξη των όσων πινακίδων υπάρχουν σε αυτά τα σημεία.
 Επίσης, ζήτησε να διατηρηθεί το δικαίωμα του Δήμου να μπουν επιπλέον πινακίδες, όπου παρατηρηθούν κενά.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις