«…Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί…» στα χέρια της μαστρό Τασίας στη Λίμνη της βόρειας Εύβοιας



Η μαστρό Τασία της βόρειας Εύβοιας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Συναντήσαμε μια γυναίκα οικοδόμο με τσαγανό, ωραία μαστόρισσα, δυναμική πάνω στη σκαλωσιά. Σας παρουσιάζουμε - ίσως - τη μοναδική γυναίκα οικοδόμο στην Εύβοια.
Μαστρό Τασία μας συστήθηκε και φυσικά κάναμε ένα ρεπορτάζ πολύ ιδιαίτερο. Δεν είναι συνηθισμένη η εικόνα μιας γυναίκας με ρούχα γεμάτα τσιμέντο να δουλεύει σκληρά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλές ώρες την ημέρα και με αμέτρητες δυσκολίες. 
Αγωνίστρια στη ζωή η Τασία μετρά σχεδόν δέκα χρόνια στην οικοδομή
Η Τασία, μητέρα δύο ενήλικων κοριτσιών, είναι παντός καιρού, αγωνίστρια στη ζωή και μετρά σχεδόν δέκα χρόνια στο χώρο της οικοδομής. Ξεκίνησε τη δουλειά τοποθετώντας πλακάκια με τη βοήθεια του μαστρό Νίκου, ο οποίος της έδωσε τις πρώτες γνώσεις πάνω σε αυτή τη τεχνική. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΤΡΟ - ΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Μαστόρισσα γλυκειά και ταλαντούχα
Από τότε μέχρι και σήμερα, η Τασία έχει γίνει μια άριστη οικοδόμος, καταπιάστηκε με όλες τις οικοδομικές εργασίες και είναι περιζήτητη.
«Η οικοδομή είναι μια μεγάλη αγάπη για μένα. Πριν ασχοληθώ με αυτή τη δουλειά, είχα εργαστεί σε πάρα πολλούς άλλους χώρους, προσπαθώντας να μεγαλώσω μόνη μου τα παιδιά μου και να κάνω τα πάντα ώστε να σπουδάσουν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Οι δυσκολίες πολλές, όμως δεν χάνω το χαμόγελο μου και πάντα με αξιοπρέπεια φροντίζω να μην λείπει το μεροκάματο από το σπίτι», είπε χαρακτηριστικά στην Ελεύθερη Φωνή.
Συνοδοιπόρος στη ζωή και στη δουλειά ο μαστρό  Νίκος, νιώθει θαυμασμό για τη γυναίκα της ζωής του και μαζί δημιουργούν και σε επαγγελματικό επίπεδο. 
Παντός καιρού η μαστρό - Τασία
Από τα χέρια της γλυκιάς οικοδόμου έχουν περάσει πολλά σπίτια και κτίρια αποδεικνύοντας στην πράξη πως καμία δουλειά δεν είναι κατεξοχήν αντρική. Παρά τις προκαταλήψεις που βίωσε (κυρίως από άντρες) με πολύ κόπο, χάρη στο ταλέντο της και στην ωραία προσωπικότητα της κατάφερε να γίνει αποδεκτή από πελάτες και συναδέλφους.
«Όταν έχεις θέληση μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Δεν ντρέπομαι να με βλέπουν πάνω στις σκαλωσιές, είναι μια δουλειά τίμια που την κάνω από καρδιάς. Βέβαια οι κίνδυνοι είναι πολλοί, πάντα προσέχω αλλά όταν χτίζω νιώθω πως δημιουργώ, προσφέρω ένα κομμάτι του εαυτού μου», τόνισε συγκινημένη η Τασία και μας έδειχνε τα γεμάτα λάσπη χέρια της.
Παράδειγμα προς μίμηση, έχει πετύχει μεγάλα θαύματα στη ζωή της. Καμαρώνει για τις κόρες της που σπούδασαν και εύχεται να τις δει να φθάσουν πολύ ψηλά με ήθος και εντιμότητα. 
Οι μάστορες Τασία και Νίκος μαζί στο γιαπί και στη ζωή χαλαρώνουν με ρομαντικές βόλτες σε γραφικά και ήσυχα ταβερνάκια
Αποχαιρετώντας τους μάστορες Νίκο και Τασία νιώσαμε πως η δύναμη της ψυχής και της θέλησης μπορεί να νικήσει όλα τα εμπόδια και να πραγματοποιήσει το αδύνατο.
Πάντα καλές δουλειές μαστρό Τασία και με μεράκι!!!
Γιώτα Περήφανου
Νάνσυ Καπελαρή
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ...













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις