Έδωσε το πράσινο φως… ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός για τη δημιουργία κοιτασμολογικής μονάδας στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας αφού εγκριθεί η πρόταση από την Επιθεώρηση Μεταλλείων



Κατά τη συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου
Η παρουσίαση κοιτασμολογικής και οικονομετεχνικής μελέτης της Μεταλλευτικής παραχώρησης ΑΕ1 στη θέση Ψηλή Ράχη και η απόφαση για την αξιοποίηση αυτής, ήταν ένα από τα τακτικά θέματα συνεδρίασης που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στη Λίμνη.
Ο αρμόδιος Μεταλλειολόγος κ. Ζήσης Γεωργιάννης κατέθεσε την πρόταση του στο Σώμα (στην πλειοψηφία και τη μειοψηφία του Δ.Σ.) σχετικά με τη σημαντική αποκάλυψη κοιτάσματος στη συγκεκριμένη περιοχή κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για επιφανειακή εκμετάλλευση που θα οδηγήσει σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για το Δήμο. Εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας μια μικρής μονάδας ενώ παρουσίασε και ειδικούς χάρτες - πλάνα, τα οποία είδαν με προσοχή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι κ.κ. Γεωργιάννης και Εμμανουήλ ανέλυσαν την πρόταση
Υπεύθυνος σε ο,τι αφορά το κομμάτι της μελέτης αλλά και της χρησιμότητας της εν λόγω πρότασης είναι ο κ. Χρήστος Εμμανουήλ, ο οποίος με τη σειρά τους ανέλυσε το κόστος της εγκατάστασης, τις θέσεις που θα προκύψουν σε μια τέτοια επένδυση (μίλησε για 20 θέσεις εργασίας και όσον αφορά στο κομμάτι της εξόρυξης θα αναλάβει εργολάβος). Προχώρησε, επίσης, σε ανάλυση του κόστους της παραγωγής και στο τεχνικό κομμάτι κάνοντας λόγο - σχετικά με τα οφέλη του Δήμου (βραχυπρόθεσμα) - για σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ (528.000 ευρώ).
Ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός, αφού ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ. Γεωργιάννη και Εμμανουήλ, κατά τις τοποθετήσεις του ζήτησε το θέμα να το δει ξανά το Σώμα  - μόλις απαντήσει επίσημα η Επιθεώρηση Μεταλλείων - ώστε να έρθει μια ολοκληρωμένη εικόνα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί σχετικά. 
Τα Μέλη του Δ.Σ. είδαν με προσοχή τα πλάνα
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Κουτσουράς εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξη του για την πρόταση αυτή καθώς ο Δήμος ανέκαθεν είχε πλούσια ιστορία και δράση στα μεταλλεία ενώ κατέστησε σαφές απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο πως «πριν μπείτε σε διαδικασία να πάτε σε υπηρεσίες πρέπει να προβείτε σε ενέργεια μίσθωσης των δημοτικών μεταλλείων, να κατοχυρώσετε αυτό το δικαίωμα ώστε οικονομικά ο Δήμος να μην κάνει δαπάνες».
Ο κ. Ψαρρός υποστήριξε πως η πρόταση πρέπει πρώτα από όλα να υποβληθεί στην Επιθεώρηση Μεταλλείων. Τότε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Χρήστος Τζαχρήστος δείχνοντας αιφνιδιασμένος από την άποψη του Δημάρχου τόνισε πως «θα ήταν αστείο ο Δήμος να μην προχωρήσει άμεσα σε μια τέτοια επένδυση». Ο κ. Ψαρρός απάντησε στον κ. Τζαχρήστο ότι «δεν είπαμε αυτό… άλλα καταλάβατε εσείς…» και μια μικρή ενδοπαραταξιακή κοντρίτσα μεταξύ των δύο αιρετών διαφάνηκε… στον ορίζοντα.
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις