«Οι λόγοι που οδηγήθηκα στην ανεξαρτητοποίηση δεν έχουν καμία σχέση με τη θέση του Αντιδημάρχου» εξηγεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μουστάκας - Επεισοδιακός καβγάς με το Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας Ανέστη Ψαρρό στο Δημοτικό Συμβούλιο - Ρωγμές στα θεμέλια της Δημοτικής Αρχής


Γερή κόντρα  Α. Ψαρού -  Ν. Μουστάκα
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ - ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
Τίτλοι τέλους και επισήμως από τη Δημοτική Αρχή Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας για τον πρώην Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Μουστάκα, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα (18 Φεβρουαρίου) στο Μαντούδι της βόρειας Εύβοιας, γνωστοποίησε δημόσια στο Σώμα την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί.
Να επισημάνουμε πως αυτή η κίνηση του κ. Μουστάκα συζητιόταν καιρό τώρα στα αυτοδιοικητικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια της περιοχής και πρώτη η Ελεύθερη Φωνή είχε αποκαλύψει με τη μορφή κουίζ στους αναγνώστες της (δείτε το σχετικό σύνδεσμό: http://eleutherifoni.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8959.html).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η αντίδραση του Δημάρχου  κ. Ανέστη Ψαρρού στο άκουσμα της δήλωσης του κ. Μουστάκα, καθώς λίγο έλειψε οι δύο άνδρες να έρθουν στα «χέρια». Ανταλλάχθηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους και φαίνεται η κόντρα αυτή να παίρνει πλέον και προσωπικές διαστάσεις. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΕΣΤΗ ΨΑΡΡΟ - ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ!

Ο ανεξάρτητος πλέον Δημ. Σύμβ. Ν. Μουστάκας
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρώην Αντιδήμαρχο εξήγησε πως η απόφαση του να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του κ. Ψαρρού σε καμία περίπτωση δεν αφορά το γεγονός πως δεν τον επέλεξε εκ νέου ο Δήμαρχος ως έναν από του νέους Αντιδημάρχους αλλά πρόκειται για άλλους λόγους πιο ουσιαστικούς και σοβαρούς… «επειδή πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με πικρίες από μέρους μου σε ο,τι αφορά στην απόφαση του Δημάρχου κ. Ψαρρού να μην μου εμπιστευτεί ξανά τη θέση του Αντιδημάρχου, θέλω να γίνει σαφές πως πρόκειται για φήμες και κουτσομπολιά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι λόγοι που οδηγήθηκα στην ανεξαρτητοποίηση είναι εντελώς άλλοι τους οποίους θα τους εξηγήσω εν καιρώ… έναν προς έναν… Μάλιστα σας ενημερώνω πως ακόμη και αν ο κ. Ψαρρός αποφάσιζε να συνεχίσω ως Αντιδήμαρχος (της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως) στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, είχα αποφασίσει να μην δεχτώ την πρόταση του και να παραιτηθώ. Ακόμη όμως δεν επιθυμώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα τα μάθετε όλα στην ώρα τους!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουστάκας. 
Εντάσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ Ψαρρού και Μουστάκα - «Πάγωσε» το Σώμα!

Ξέσπασμα  Α. Ψαρρού κατά Ν. Μουστάκα
Δεν περιγράφονται τα όσα εκτυλίχθηκαν μεταξύ του Δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού και του ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου κ. Νίκου Μουστάκα, μετά την απόφαση του δεύτερου να αποχωρήσει από τη συμπολίτευση αλλά και το συνδυασμό του κ. Ψαρρού «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» που είχε υποστηρίξει - στις Δημοτικές εκλογές του 2010 -  με όλες του τις δυνάμεις (όπως δήλωσε ο κ. Μουστακάς στην Ελεύθερη Φωνή).
Ο κάποτε στενός συνεργάτης και Αντιδήμαρχος του κ. Ψαρρού από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούσε επίμονα από το Προεδρείο να του δοθεί ο λόγος, όμως ο Δήμαρχος, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μουστάκας «προφανώς υποψιασμένος για τα όσα ήθελα να πω, δεν άφηνε να μιλήσω με την αιτιολογία πως υπάρχουν - επί του παρόντος - πολλά άλλα σοβαρότερα θέματα προς συζήτηση».
Τότε επενέβη ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Γιάννης Περήφανος και απάντησε στο Δήμαρχο πως «πρέπει να ακούσουμε τι θέλει να μας πει ο κ. Μουστάκας, να σεβαστούμε και το γεγονός ότι διετέλεσε Αντιδήμαρχος Νηλέως και την πορεία που έχει στο Δήμο».  
Εντύπωση προκάλεσε μεταξύ άλλων η στάση της αντιπολίτευσης που φάνηκε να υποστηρίζει τον κ. Μουστάκα ενώ οι λοιποί Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και συνεργάτες του τήρησαν σιγή ιχθύος…
Μετά την ολοκλήρωση των έκτακτων και τακτικών θεμάτων του Συμβουλίου, ο κ. Μουστάκας πήρε το λόγο και δήλωσε - επίσημα - την παραίτηση του από τη Δημοτική Αρχή, την οποία παρέδωσε και γραπτώς στην Πρόεδρο και τα Μέλη του Προεδρείου.
Όπως προαναφέραμε η απόφαση αυτή του κ. Μουστάκα εξόργισε τον κ. Ψαρρό, ο οποίος υποστήριξε δημόσια πως κινείται έτσι επειδή δεν τον όρισε ξανά Αντιδήμαρχο. Ο κ. Μουστάκας απάντησε στον κ. Ψαρρό πως δεν έχουν καμία σχέση τα όσα του προσάπτει (ο Δήμαρχος) με την ανεξαρτητοποίηση του και οι δύο αυτοδιοικητικοί έφτασαν στο σημείο να ανταλλάσσουν - εν βρασμό ψυχής - ύβρεις.  Ο Δήμαρχος αναχώρησε εκνευρισμένος και ο κ. Μουστάκας ανταπάντησε στις προσβολές. Όσοι παρευρέθησαν στο Συμβούλιο θα θυμούνται καιρό τον άγριο καβγά των κάποτε στενών συνεργατών…
Επίσης να προσθέσουμε πως ο κ. Μουστάκας, όπως μας ενημέρωσε, μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον κ. Ψαρρό ούτε με άλλους συναδέλφους και συνεργάτες Δημοτικούς Συμβούλους από τη Συμπολίτευση.
Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και πιθανής συνέχειας του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργήσει σοβαρές ρωγμές στα θεμέλια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.
Για την ιστορία σας παραθέτουμε και το ρεπορτάζ της Ελεύθερης Φωνής όπου διαφάνηκε η μεγάλη και σοβαρή κόντρα μεταξύ Ψαρρού και Μουστάκα κατά τη ψήφιση και έγκριση του Προϋπολογισμού του 2013 (http://eleutherifoni.blogspot.gr/2013/01/2013_22.html).
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις