Ομαδικές δηλητηριάσεις ζώων στη Λίμνη - Αναγκαία η δράση ενός Φιλοζωικού Σωματείου στη βόρεια Εύβοια



Άλλο ένα φρικτό περιστατικό ομαδικής δηλητηρίασης ζώων από φόλες σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στη Λίμνη της βόρειας Εύβοιας, με θύματα περισσότερες από πέντε αθώες αδέσποτες γατούλες οι οποίες βρέθηκαν νεκρές μέσα στα καλντερίμια της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτυχα ζωάκια έφαγαν δηλητηριασμένες τροφές και ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος.
Σχεδόν καθημερινά έρχονται καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων στη βόρεια Εύβοια και οι δύο Δήμοι εξακολουθούν να παραμένουν βουβοί θεατές… Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στις υποχρεώσεις των Δημοτικών - Τοπικών Φορέων σύμφωνα με το Άρθρο 9 για την Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο νέο Νόμο (νόμος 4039/2012) για τα ζώα (δεσποζόμενα και αδέσποτα) στην Ελλάδα που Δημοσιεύτηκε στις 2/2/2012 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (δείτε σχετικό σύνδεσμο που αφορά το Άρθρο 9: http://giotaperifanou.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html#more).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Να επισημάνουμε πως σε ανάλογα περιστατικά αν οι δράστες εντοπιστούν (επ’ αυτοφώρω), διώκονται ποινικά, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 έως και 15.000 ευρώ.
Δυστυχώς ακόμη στη βόρεια Εύβοια δεν έχει συγκροτηθεί ένα πολύ καλά οργανωμένο Φιλοζωικό Σωματείο, η δράση του οποίου κρίνεται πλέον αναγκαία για την προστασία των ζώων στην περιοχή.
Παρήγορα αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες από εθελοντές που αγαπάνε τα ζώα και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Φίλοι αναγνώστες σε περίπτωση που αντιληφθείτε περιστατικά κακοποιήσεων ζώων στη ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας, παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε με το email της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (elfonipoliton@gmail.com) ή με τη δημοσιογράφο Γιώτα Περήφανου στο 6944152180, ώστε να μεριμνήσουμε άμεσα σε συνεργασία με νομικό σύμβουλο, Φιλοζωικά Σωματεία της Εύβοιας αλλά και πανελλαδικά.  
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις