Αναβίωση του βλάχικου γάμου στις Κεχριές



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Το ιδιαίτερο έθιμο του βλάχικου γάμου, με ρίζες βαθιές στο πέρασμα του χρόνου… αναβίωσε με επιτυχία την Καθαρή Δευτέρα στο παραδοσιακό και όμορφο χωριό Κεχριές της βόρειας Εύβοιας, από το δημιουργικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ξότρεχο» (Κεχριών).
Τα φετινά κούλουμα ήταν άκρως παραδοσιακά με βλάχικο γάμο και πολλούς καλεσμένους κατοίκους, φίλους και επισκέπτες που καταχειροκρότησαν τα Μέλη του Χορευτικού τμήματος των Κεχριών για την άξια προσπάθεια τους. 
Η γιορτή του γάμου ξεκίνησε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας με το ξύρισμα του γαμπρού, το στόλισμα της νύφης και τη τιμητική - χαρούμενη συνοδεία του ζευγαριού.
Να σημειώσουμε πως χαριτωμένη νότα πριν το γάμο ήταν επίσης η παρουσίαση των λιλιπούτειων χορευτών του Συλλόγου. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κεχριών χόρεψαν με κέφι και τσαχπινιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές.
Φυσικά από κάθε τραπέζι δεν έλειψε η παραδοσιακή φασολάδα, συνοδεία με λαγάνα και κόκκινο ντόπιο κρασάκι. 
Μουσική στο κλίμα των ημερών και του βλάχικου γάμου συντρόφευε τους παρευρισκόμενους. Το όμορφο δρώμενο ολοκληρώθηκε με χορευτική παράσταση της νύφης, του γαμπρού και των συμπεθέρων συνοδεία πάντα με τους καλεσμένους τους…

 
Το Διοικητικό και τα Μέλη του Συλλόγου «Το Ξότρεχο» ευχαρίστησαν από καρδιάς όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της όμορφης εκδήλωσης και ευχήθηκαν σε όλους καλή Σαρακοστή!
Γιώτα Περήφανου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις