ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ «Δεν υφίσταται αίτημα για προμήθεια νέου ασθενοφόρου αυτοκινήτου για το Κ.Υ. Μαντουδίου από τους αρμόδιους Φορείς»


Ο βουλευτής Δ. Αναγνωστάκης
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της Ελεύθερης Φωνής (http://www.eleutherifoni.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4984.html) σχετικά με τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου στη Βόρεια Εύβοια ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρης Αναγνωστάκης ανταποκρίθηκε άμεσα και κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι ασθενείς από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, την έγκριση πρόσθετου προσωπικού αλλά και την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ασθενοφόρου με κάποιο άλλο που να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για την παροχή υπηρεσιών υγείας.
Απαντώντας  - στην με αρ. 3068/1-3-2013 που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Δ. Αναγνωστάκη - σχετικά με την λειτουργία του Κ.Υ. Μαντουδίου το Υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:
"Στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου δεν υφίσταται αίτημα για προμήθεια νέου ασθενοφόρου αυτοκινήτου για το Κ.Υ. Μαντουδίου από το Γ.Ν. Χαλκίδας ή από την 5η Υ.Π.Ε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Στο μεταξύ υπηρεσίες παροχής επείγουσας ιατρικής βοήθειας και μεταφοράς ασθενών στην Εύβοια παρέχονται και από τα ασθενοφόρα αυτοκίνητα του τομέα Χαλκίδας του ΕΚΑΒ, το οποίο και ανταποκρίνεται οποτεδήποτε ζητηθεί η συνδρομή του σε περιοχές ευθύνης των Κέντρων Υγείας του νομού".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις