Στριμώχνει άγρια τη Δημοτική Αρχή η Αντιπολίτευση του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας: Εξονυχιστικό έλεγχο ζητάει στο σύνολο των δικτύων ύδρευσης του Δήμου



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου
Αντίγραφα όλων των τελευταίων δελτίων ελέγχου της ποιότητας νερού από το σύνολο των δεξαμενών και γεωτρήσεων των δικτύων ύδρευσης του πόσιμου νερού της περιφέρειας του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας καθώς και τις τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις - αναλύσεις αυτών, ζητάει η Μείζονα Αντιπολίτευση με σχετικό αίτημα, που κατέθεσε εκ μέρους της ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Κουτσουράς προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου και μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας.
Από ο,τι φαίνεται η Αντιπολίτευση αρχίζει να βγάζει μυτερά νύχια… στη Δημοτική Αρχή και μετά το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το νερά σε Κήρινθο και Κρύα Βρύση, πολλοί ήδη έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πλάνο από την έκτακτη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου
Όπως δημοσιεύσαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας η Αντιπολίτευση (ελάσσονα και μείζονα) ήδη με έγγραφο της προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλλιόπη Γερακούδη έχει καταγγείλει το Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας Ανέστη Ψαρρό για σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος καθώς δεν προέβη ως όφειλε σε εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που συνήλθε εκτάκτως στις 5 Απριλίου με θέμα «Την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού στην Τοπική Κοινότητα Κηρίνθου». Να υπενθυμίσουμε πως κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. προέβη σε κάποιες αποφάσεις που αφορούσαν σοβαρό θέμα Δημόσια Υγείας(http://eleutherifoni.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8034.html).
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος αντιπολίτευσης
Να επισημάνουμε, επίσης, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πως η αντιπολίτευση υποστηρίζει, ότι ο κ. Ψαρρός - ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης του Δήμου - συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με τις οδηγίες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ευβοίας http://eleutherifoni.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2887.html και με δικές του πρωτοβουλίες προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα της καταλληλόλητας του πόσιμου νερού ακολουθώντας βεβιασμένες ενέργειες και ελέγχους στηριζόμενος σε ιδιωτικά κέντρα ελέγχου ποιότητας νερού. 
Ο κ. Α. Ψαρρός (αριστερά) και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Κατσούρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου
Επιπλέον η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως ο Δήμαρχος συνέδεσε το δίκτυο ύδρευσης Κηρίνθου με την καινούργια γεώτρηση (Κηρίνθου), ένα έργο μη ολοκληρωμένο καθώς δεν έχουν γίνει όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι καταλληλότητας του νερού από Κρατικά Εργαστήρια και Υπηρεσίες με αποτέλεσμα οι ενέργειες αυτές να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.
Εν αναμονή των εξελίξεων σε μια περίοδο δύσκολη για τη Δημοτική Αρχή που κλυδωνίζεται τόσο από ενδοπαραταξιακές κόντρες όσο και από τα αιχμηρά βέλη της αντιπολίτευσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις