Καθάρισαν την παραλία του «Ηράκλη» οι αθλητές του Ολυμπιακού Λίμνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροβιών αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη τους για το περιβάλλον



Οι εθελοντές με αγάπη στο περιβάλλον
Ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου

Για πρώτη φορά καθαρίστηκε η παραλία του «Ηράκλη» στις Ροβιές, το περασμένο Σάββατο (19 Μαΐου) μετά από κοινή πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Λίμνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροβιών και με την πολύτιμη αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ροβιών.
Συνβοηθός σε αυτή την προσπάθεια και ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, ο οποίος παραχώρησε δύο αυτοκίνητα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, σακούλες και γάντια στους συμμετέχοντες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ "ΗΡΑΚΛΗ" ΣΤΙΣ ΡΟΒΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Από στρώματα κρεβατιού μέχρι καρέκλες μάζεψαν οι εθελοντές στην παραλία...
Το ραντεβού  της «επιχείρησης σκούπα» στην όμορφη παραλία δόθηκε νωρίς το πρωί όπου συγκεντρώθηκαν με διάθεση για προσφορά  περίπου 50 άτομα (από τις Ροβιές και τη Λίμνη) και κοινό στόχο τον ευπρεπισμό της καλύπτοντας 2χλμ έκτασης.
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού...
Ακολουθήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της «επιχείρησης» τις ομάδες των εθελοντών καταγράφοντας εικόνες οικολογικής ευαισθησίας και πραγματικής προσφοράς στα κοινά από ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Για αυτή την όμορφη δράση συνομιλήσαμε με τον προπονητή του Ολυμπιακού Λίμνης κ. Βαγγέλη Μπεκάκο, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσοχή και το σεβασμό που πρέπει να επιδείχνουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον και το τοπικό οικοσύστημα καθώς η φύση και οι παραλίες «είναι το δεύτερο σπίτι μας». 
Ο Β. Μπεκάκος εν δράσει...
Επιπλέον επεσήμανε πως μια τουριστική περιοχή όπως η βόρεια Εύβοια πρέπει να αποτελεί παράδειγμα περιβαλλοντικής συνείδησης και αφύπνισης για όλους. Ο Ολυμπιακός Λίμνης πρωταγωνιστεί σε τέτοιες δραστηριότητες αποδεικνύοντας στην πράξη πως είναι Φορέας κοινωνικοποίησης και όχι ένα απλό Αθλητικό Σωματείο. Και οι 80 αθλητές του έχουν μάθει σε αυτό το τρόπο ζωής!
Ο κ. Μπεκάκος ευχήθηκε στην επόμενη δράση η συμμετοχή του κοινού να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Ο κ. Barrett στήριξε θερμά τη δράση των παιδιών
Ενεργό παρόν στον καθαρισμό έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος (και κάτοικος των Ροβιών) κ. Αντώνης Barrett, ο οποίος μεταξύ άλλων εστίασε στην απαραίτητη αξιοποίηση τoυ παραλιακού χώρου, τονίζοντας πως «ο δρόμος πρέπει να μεταφερθεί μέσα στη ζώνη της παραλίας η οποία έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να στρωθεί με άσφαλτο ή με κάποιο άλλο ειδικό υλικό ώστε να αποφεύγεται η σκόνη. Κατά αυτόν το τρόπο, όχι μόνο θα μεγαλώσει η παραλία αλλά θα γίνει πιο φιλική η πρόσβαση προς τον επισκέπτη - τουρίστα».
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η "επιχείρηση σκούπα" στην παραλία του "Ηράκλη"
Ο εθελοντικός καθαρισμός του «Ηράκλη» ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το μεσημέρι του Σαββάτου. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 30 σακουλές απορριμμάτων πάσης φύσεως από στρώματα κρεβατιού, καρέκλες, μπετόνια, κονσέρβες μέχρι φυσίγγια κυνηγών.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία και παραλίες της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις