ΕΕ: Στόχευση προς έναν κοινό τύπο φορτιστή για mobile συσκευές

Το διάβασα στο  Myphone

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις «πιέσεις» προς τους κατασκευαστές τηλεφώνων και tablets να υιοθετήσουν ένα κοινό πρότυπο γύρω από τους φορτιστές συσκευών. Έτσι, τα μέλη της επιτροπής που ευθύνεται για την εσωτερική αγορά του Ευρώπης και για θέματα προστασίας καταναλωτών, ψήφισαν ομόφωνα να υπάρξει σχετική νομοθετική διάταξη που θα υποχρεώνει όλες τις εταιρίες να υιοθετούν ένα κοινό πρότυπο φορτιστή...

«Καλούμε τα κράτη μέλη και τους κατασκευαστές, να υιοθετήσουν έναν κοινό φορτιστή που θα θέσει τέλος στο χάος καλωδίων για κινητά τηλέφωνα και tablets», μια δήλωση της εισηγήτριας Barbara Weiler.

Ενώ η συγκεκριμένη επιτροπή απευθύνεται σε όλους τους κατασκευαστές τηλεφώνων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, η αλήθεια είναι πως η Apple είναι μια από τις ελάχιστες εταιρίες που, αν και αποστέλλει προϊόντα της και στη συγκεκριμένη ήπειρο, δεν δέχεται να κυκλοφορήσει συσκευές με θύρα τύπου micro-USB, η οποία από το 2010 θεωρείται ως το αποδεκτό πρότυπο διασύνδεσης κατά τα λεγόμενα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

Το τι αλλαγές θα συμβούν έως ότου το θέμα να εξεταστεί από το κοινοβούλιο, δεν το γνωρίζει κανένας, όμως όποια και να είναι η εξέλιξη, για να δοθεί μια τελική απόφαση θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, στην οποία απαιτείται ένας σεβαστός αριθμό ψήφων για να δοθεί οριστική λύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις