Αυτό το ξέρατε;

Το διάβασα στο edwhellas.com

* Ο άνθρωπος της χρονιάς, το 1938, σύμφωνα με το περιοδικό Time, ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ.

 * Δώδεκα άνθρωποι έχουν περπατήσει στο φεγγάρι και ο τελευταίος το 1972, δηλαδή πάνε πάνω από 40 χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος περπάτησε στο φεγγάρι!

 * Εκτός από την γη, το φεγγάρι είναι το μοναδικό γνωστό ουράνιο αντικείμενο στο οποίο έχει περπατήσει κάποιος...


 * Οι άνθρωποι και οι καμηλοπαρδάλεις έχουν τον ίδιο αριθμό αυχενικών σπονδύλων. Όλα τα θηλαστικά έχουν επτά αυχενικούς σπονδύλους αλλά δείτε τον λαιμό της καμηλοπάρδαλης και δείτε του ανθρώπου. Ο λαιμός μιας καμηλοπάρδαλης μπορεί να ζυγίζει έως και 500 κιλά!

 * Το ενεργό συστατικό των περισσότερων οδοντόκρεμων είναι το φθοριούχο νάτριο. Το φθοριούχο νάτριο μπορεί να γίνει θανατηφόρο! Τα μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν οδοντόκρεμες με φθοριούχο νάτριο θα πρέπει μα είναι υπό την εποπτεία ενός ενηλίκου. Ακόμα και η κατάποση μια μικρής ποσότητας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι ή ακόμα και χειρότερα.

 * Στην Νέα Ζηλανδία δεν υπάρχουν φίδια της ξηράς! Πριν χιλιάδες χρόνια υπήρχαν φίδια αλλά κατά τον τελευταίο παγετώνα εξαφανίστηκαν όλα τα φίδια και εκ τότε δεν ξανά εμφανίστηκαν. Στην Νέα Ζηλανδία δεν υπάρχουν φίδια της ξηράς αλλά καμία φορά εμφανίζονται φίδια της θάλασσας.

 * Στην Disneyland δεν πουλάνε μαστίχες. Ο ίδιος ο Walt Disney δεν ήθελε οι επισκέπτες να πατάνε πάνω σε μαστίχες που μπορεί να πετούσαν οι επισκέπτες.

 * Οι καμηλοπαρδάλεις μπορούν να αντέξουν περισσότερο καιρό χωρίς νερό απ ότι οι καμήλες.

 * Η αυτόματη φρυγανιέρα κατοχυρώθηκε ως ευρεσιτεχνία πριν από το αυτόματο μηχάνημα κοπής ψωμιού, το 1919 και το 1928 αντίστοιχα. Δηλαδή οι άνθρωποι είχαν την δυνατότητα να φτιάχνουν φρυγανιές στο σπίτι τους μια δεκαετία πριν να μπορούν να αγοράσουν ψωμί κομμένο σε φέτες!

 * Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να φτιάχνουν κοσμήματα από τα κομμάτια των μετεωριτών που έπεφταν στην γη! Τα μάζευαν, τα λάξευαν για να αποκτήσουν σχήμα και μετά τα έκαναν κοσμήματα, τα οποία συνήθιζαν να θάβουν μαζί με τους νεκρούς τους.

 * Το μυστήριο λύθηκε! 9 κιβώτια με 12 μπουκάλια ουίσκι 100 ετών στο καθένα βρέθηκαν κατα την διάρκεια μιας ανακαίνισης σε ένα αρχοντικό. Τα μπουκάλια και το περιεχόμενο τους ήταν σε εξαιρετική κατάσταση ως που τα 52 από αυτά βρέθηκαν άδεια και το περιεχόμενο αξίας πάνω από 100.000 δολάρια είχε εξαφανιστεί. Τα τεστ DNA από το στόμιο των μπουκαλιών έδειξαν ότι ο δράστης ήταν ο 62χρονός οικονόμος του σπιτιού… ο οποίος ακόμα αρνείται την ενοχή του!

 * Ένα αεροπλάνο της εταιρείας χαμηλού κόστους Jet Blue τέθηκε εκτός υπηρεσίας όταν μια γυναίκα βρήκε έναν σκορπιό να περπατάει ανάμεσα από τα πόδια της. Ο σκορπιός που αργότερα κρύφτηκε κάτω από τα καθίσματα, ήταν η αιτία που το αεροπλάνο τέθηκε εκτός υπηρεσίας!

 * Τον Ιανουάριο του 2013 στο αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, οι αρχές ασφαλείας ανακάλυψαν 18 ανθρώπινα κεφάλια, με το δέρμα να βρίσκεται ακόμα στην θέση του. Το 2010 στο αεροδρόμιο του Αρκάνσας βρέθηκαν 60 κεφάλια και μέρη από ανθρώπινα κρανία. Και στις δυο περιπτώσεις επρόκειτο για ιατρικό υλικό για εκπαιδευτικούς λόγους στο οποίο είχε γίνει λάθος στα έγγραφα και έμεινε χωρίς ιδιοκτήτη!

 * Το μέλι είναι η μοναδική τροφή που δεν αλλοιώνεται. Για να φτιάξουν μισό κιλό μέλι οι μέλισσες θα πρέπει να πετάξουν σε 2 εκατομμύρια λουλούδια!

 * Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο πόνος της επόμενης μέρας, που ακολουθεί μια μέρα έντονης άσκησης ή εργασίας, μπορεί να μειωθεί αν πιούμε έγκαιρα χυμό από καρπούζι. Ο χυμός καρπουζιού είναι πλούσιο σε αμινοξέα.

 * Το πρώτο φαγητό που έφαγαν Αμερικανοί αστροναύτες στο διάστημα, ήταν κρέμα μήλο!

 * Οι πρώτοι σπόροι λεμονιού πέρασαν τον Ατλαντικό μαζί με τον Κολόμβο!

 * Ένας Καρυοθραύστης αποθηκεύει για τον χειμώνα μέχρι και 30.000 ξηρούς καρπούς σε 6.000 διαφορετικά σημεία σε έκταση που ξεπερνάει τα 750 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θυμάται που βρίσκεται τουλάχιστον το 70% από αυτά. Μπορεί να τα βρει ακόμα και μέσα στο πυκνό χιόνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις